«Φοβόμαστε για νέο Τζήλο, αν ξανακουμπήσουν διαιτητή, τελείωσε το πρωτάθλημα»

Από sdna.gr: Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν οι διαιτητές στη συνάντηση με ΕΠΟ, ΚΕΔ και Superleague, όπου παραδέχτηκαν ότι φοβούνται για νέο περιστατικό Τζήλου, προειδοποιώντας για οριστική αποχή.
Πηγή: sdna.gr
«Φοβόμαστε για νέο Τζήλο, αν ξανακουμπήσουν διαιτητή, τελείωσε το πρωτάθλημα»

Σαν χθες, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του άτυπου συνδικαλιστικού οργάνου των διαιτητών, με τους Γραμμένο, Φούσεκ, Περέιρα και Λυσάνδρου, ο Θανάσης Τζήλος δεχόταν τη δολοφονική επίθεση κάτω από το σπίτι του, το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου 2018.

Η υπόθεση του Λαρισαίου ρέφερι, δεν θα μπορούσε να λείψει από την κουβέντα των διαιτητών με ΕΠΟ, FIFA/UEFA, ΚΕΔ και Superleague, όπου παραδέχτηκαν στα... ίσια ότι φοβούνται για νέο κρούσμα.

«Φοβόμαστε ότι θα υπάρξει και νέο περιστατικό, σαν αυτό με τον Τζήλο», ήταν χαρακτηριστικά η ατάκα που ειπώθηκε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ότι:

«Αν ξανακουμπήσουν διαιτητή, δεν ερχόμαστε ξανά σε συνάντηση. Το πρωτάθλημα τελειώνει»!

Οι διαιτητές συνάντησαν μεν υποστηρικτικό κλίμα στη συνάντηση, αλλά πλέον περιμένουν πράξεις κι όχι λόγια. Χαρακτηριστική η ατάκα του Μέλο Περέιρα: «Μείνετε δυνατοί...».

Όσο για το θέμα της αποχής για τη 18η αγωνιστική, το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις τάξεις των Ελλήνων ρέφερι, είναι ότι θα πρέπει να τη θεωρούμε σχεδόν δεδομένη. Εξάλλου αν δεν παρθούν και με τη βούλα πίσω οι μηνύσεις που έχουν κατατεθεί εναντίον τους, δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αγωνιστούν και με δεδομένη τη γραφειοκρατία που υπάρχει, εν μέσω και γιορτών, θεωρείται δύσκολο να συμβεί αυτό.

Από σήμερα πάντως θα ξεκινήσει ψηφοφορία στο σώμα των διαιτητών που θα διαρκέσει μέχρι την προσεχή Κυριακή, για το αν συμφωνούν στην αποχή επ' αόριστον σε περίπτωση που δεν παρθούν πίσω οι μηνύσεις.

Σεμινάριο για τους διαιτητές πάνω στη 18η αγωνιστική, αλλά...

Στο μεταξύ η ΚΕΔ έστειλε μέιλ σε διαιτητές και βοηθούς ότι το χειμερινό σεμινάριο (μαζί με τα αγωνιστικά τεστ) θα διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Ιανουαρίου (αρχικά ήταν προγραμματισμένο 7-9 Γενάρη), τις ημέρες δηλαδή από Πέμπτη ως Σάββατο, όταν πρόκειται να διεξαχθεί η 18η αγωνιστική. Ορισμένοι το εξέλαβαν αυτό ως... τελεσίδικη μετάθεση της εν λόγω αγωνιστικής, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Μεσοβδόμαδα εξάλλου δεν θα μπορούσε να γίνει, αφού εκείνη την εβδομάδα υπάρχουν ματς Κυπέλλου, ενώ και το καλεντάρι είναι πολύ “στενό”, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

Αναλυτικά η ενημέρωση αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Η ΚΕΔ και η Ακαδημία Διαιτησίας σας ενημερώνουν για τα ακόλουθα:

Από 9/1/2020 έως 11/1/2020 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Χειμερινό Σεμινάριο Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών 1ης Κατηγορίας.

Οι αγωνιστικές δοκιμασίες (Fitness check – SDS HIIT) θα διοργανωθούν στο γήπεδο των εγκαταστάσεων που στεγάζεται η ΕΠΟ σε δύο ενότητες, η πρώτη την Πέμπτη 9/1/2020 το πρωί, πριν την έναρξη του σεμιναρίου και η δεύτερη το Σάββατο 11/1/2020. Οι συμμετοχές ανά fitness check θα καθορισθούν και σε συνεργασία με τον Εθνικό Γυμναστή κ Λώλη, βάση του αγωνιστικού προγράμματος.

Οι Παρατηρητές 1ης Κατηγορίας θα συμμετάσχουν στο ίδιο σεμινάριο από την Παρασκευή 10/1/2020 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του Σεμιναρίου στις 11/1/2020 το πρωί.

Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου θα σας γνωστοποιηθούν με νεότερη ενημέρωση στις αρχές του νέου έτους.

Για την ΚΕΔ /ΕΠΟ»

Διαβάστε ακόμη...