Η τέχνη του «refuse to lose»

Απο sdna.gr: Ένα αδιανόητο σερί «χτίζει» ο Δικέφαλος, σφραγίζοντας στη Ν.Σμύρνη το 50ο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα, όντας αήττητος, και το 25ο εκτός έδρας. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν θυμίζουν σε τίποτα τον -κάποτε- αφελή και επιπόλαιο ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Η τέχνη του «refuse to lose»

Είναι ένα ιστορικό επίτευγμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... αυτοσκοπός. Εξάλλου αν το φινάλε της σεζόν βρει τους «ασπρόμαυρους» με τα κεκτημένα, λίγοι είναι εκείνοι που θα θυμούνται που και πότε «έσπασε» ένα «τρελό» σερί που ήθελε τον ΠΑΟΚ για πάνω από 50 (σ.σ. ενδεχομένως και βάλε) παιχνίδια αήττητο.

Από την άλλη, είναι η βιτρίνα ενός ΠΑΟΚ που αρνείται να χάσει. Ενός ΠΑΟΚ που σε 50 αναμετρήσεις πρωταθλήματος δεν λύγισε... πουθενά! Ενός ΠΑΟΚ που σφράγισε ένα αήττητο πρωτάθλημα με 26 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 30 αγωνιστικές.

Ενός ΠΑΟΚ που σκοράρει για 33ο διαδοχικό παιχνίδι με γκολ εκτός έδρας, έχοντας ήδη κάνει ρεκόρ στην ιστορία της Α' Εθνικής/Super League. Ενός ΠΑΟΚ που είναι η μοναδική ομάδα, που έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της φέτος...

Ενός ΠΑΟΚ που δεν θυμίζει σε τίτποτα τις βραδιές «δοκάρι και έξω», που ακόμη και όταν σε... έπειθε, δεν έπαιρνε αυτό που του άξιζε. Ο αφελής και επιπόλαιος εξελίχθηκε σε έναν αποτελεσματικό και κυνικό ΠΑΟΚ. Που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει ακόμη και όταν δεν είναι η μέρα του, ακόμη κι όταν δεν γοητεύει αγωνιστικά...

Είναι το μέταλλο, ο χαρακτήρας, το κίνητρο πως κάθε ομάδα, κάθε αντίπαλος θέλει να κερδίσει τους αήττητους. Είναι η ποιότητα του ρόστερ, ο πάγκος... πολυτελείας, η ανάγκη να διατηρηθείς στην κορυφή. Όλα αυτά που συνθέτουν σε γενικές γραμμές τη φιλοφοφία μιας ομάδας που είναι δεδομένο πως θα «παλέψει» μέχρι τέλους, η refuse to lose νοοτροπία.

Το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο κι αν δουλεύεις και παίζεις αργά ή γρήγορα θα σε ανταμείψει. Και ο οργανισμός του ΠΑΟΚ βρέθηκε στην πίεση του πρωταθλητισμού, έπαθε και... έμαθε αλλά το βασικότερο είναι πως δούλεψε, έβαλε τις βάσεις και μέρα την ημέρα «έχτισε» πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Κάθε παιχνίδι και τελικός. Με βασική προϋπόθεση να μην φύγει ποτέ από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι.

Και μετά από 50 παιχνίδια αήττητος, μπορεί -πλέον- να υποστηρίζει πως βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση...

Διαβάστε ακόμη...