Όταν οι άλλοι… σταματούν, ο Κρέσπο συνεχίζει

Από thessports.gr:Η FORZA παρουσιάζει τα νέα κατορθώματα του αναντικατάστατου Ανδαλουσιάνου στόπερ, που συνεχίζει να γοητεύει το κοινό της Τούμπας παραμένοντας αήττητος, όπως και ο ΠΑΟΚ, σε τρεις σερί γύρους πρωταθλήματος! 148 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, 6 γκολ, 5 ασίστ, μετράει από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι και σήμερα.
Πηγή: thessports.gr
Όταν οι άλλοι… σταματούν, ο Κρέσπο συνεχίζει

12.697' ΛΕΠΤΑ έχει βρεθεί στους αγωνιστικούς χώρους χωρίς να έχει δεχθεί ούτε μια φορά, αν και αμυντικός, την κόκκινη κάρτα. 24 ΚΙΤΡΙΝΕΣ κάρτες είναι σημειωμένες δίπλα από το ονοματεπώνυμό του, ενώ φέτος έχει δεχθεί μόλις μία κίτρινη στο πρωτάθλημα.

Με ύψος 1.83 μ. και 78 κιλά, είναι αλήθεια, «δεν σου γεμίζει το μάτι», όμως ο Χοσέ Ανχελ Κρέσπο διαθέτει όλα το υπόλοιπο «πακέτο», που τον κάνει υπερπολύτιμο μέσα στο γήπεδο. Θυμάμαι σαν τώρα τον Ραζβάν Λουτσέσκου, το Μάιο του 2018, να του απονέμει τον τίτλο του πιο υποτιμημένου παίκτη του «Δικεφάλου» από όλους «να εκτιμάται περισσότερο τον Κρέσπο για όσα προσφέρει».

Ένας τύπος χαμηλών τόνων, που διατηρεί τις ίδιες παρέες και τους ίδιους φίλους, δεν αλλάζει συνήθειες και δεν τρελαίνεται από την αναγνώριση του κόσμου. Γνώρισε τη γυναίκα του, όπως έχει εκμυστηρευτεί στο Toumba Magazine, πριν από δέκα χρόνια μέσω e-mail (!), έκανε μαζί της μια υπέροχη οικογένεια, με δύο παιδιά, λατρεύει την ήρεμη οικογενειακή ζωή. Λατρεύει τον ΠΑΟΚ, λατρεύει τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2016. Οι λάτρεις του «Football Manager» τον γνώριζαν για τις επιτυχίες του στο δημοφιλές παιχνίδι.

«Τίμιος» αμυντικός, πολυεργαλείο που έπαιζε και στις τρεις θέσεις της άμυνας, πανέξυπνος και τετραπέρατος μέσα στο γήπεδο. Οι υπόλοιποι, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των φίλων του «Δικεφάλου», πίστευαν ότι είναι ένας «soft» παίκτης που δεν κάνει για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως να επηρεάστηκαν από το παρουσιαστικό του, ωστόσο διαψεύστηκαν οικτρά και αναγκάστηκαν να «του βγάλουν το καπέλο».

Ο Ισπανός στόπερ αποδεικνύεται ένα φθηνό, για τα δεδομένα της αγοράς και βάσει της προσφοράς, αλλά άκρως πολύτιμο πετράδι στα χέρια των προπονητών του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τόσο ο Βλάνταν Ίβιτς, που επέμενε και τον έφερε στην Ελλάδα, όσο και οι επόμενοι δύο προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στον ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Αμπέλ Φερέιρα, όχι απλά του έδωσαν τη φανέλα του βασικού να την πάρει σπίτι του, αλλά τον κρατάνε στο γήπεδο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Φτου, φτου, υγιείς να είναι, αλλά οι αριθμοί του έχουν αρχίσει να... χτυπάνε κόκκινο!

Αισίως, συμπλήρωσε 43 συνεχόμενα 90λεπτα στο πρωτάθλημα. Μετά το απίστευτο 30/30 στο δρόμο προς τον αήττητο τίτλο, ήρθαν να προστεθούν οι 14 αγώνες της φετινής σεζόν. Μ' άλλα λόγια; Όχι μόνο δεν έχει χάσει ούτε δευτερόλεπτο από τους τελευταίους 44 αγώνες του «Δικεφάλου», αλλά παραμένει δίχως ήττα, όπως και η ομάδα. Από τους 49 αγώνες του αήττητου σερί, απουσίασε μόλις σ' έναν, αυτόν απέναντι στον Πλατανιά την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2017-18.

Ουσιαστικά, έχει να γνωρίζει την ήττα στο πρωτάθλημα από τον Μάρτιο του 2018 όταν οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν με 3-2 από τον Αστέρα Τρίπολης.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Εξι γκολ σε τρεις ομάδες Στο παιχνίδι του προηγούμενου Σαββάτου με τη Ξάνθη ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο σκόραρε για πρώτη φορά στην Τούμπα! Ένας στόπερ που σκοράρει κυρίως με το κεφάλι (5/6 γκολ) κόντρα σε μόλις τρεις αντιπάλους.

Φέτος σκόραρε για τρίτη φορά εναντίον του Ατρομήτου, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ ένα πολύτιμο τρίποντο στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η Ξάνθη, πλέον, έρχεται δεύτερη με τον Ισπανό αμυντικό να έχει βρει δίχτυα και στο ματς-ορόσημο της σεζόν 2017-18 στα Πηγάδια (0-3), ενώ έχει σκοράρει και στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα εναντίον της Ντιναμό Τιφλίδας για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2016-17. Πάντως είναι και άτυχος γιατί από τα εννιά φετινά δοκάρια της ομάδας, εκείνος έχει τα τρία!

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...