Στα «27α Αλεξάνδρεια» το Project Descroptio visible sports for all

Στο διεθνές κολυμβητικό meeting «27α Αλεξάνδρεια», που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Δεκεμβρίου 2019 στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, μεταξύ άλλων θα υπάρξει συνεργασία του ΠΑΟΚ με το «Project Descroptio visible sports for all», project το οποίο στοχεύει να δώσει μόνιμη και διαρκή πρόσβαση και βιωματική εμπειρία για οποιαδήποτε αθλητικό γεγονός σε άτομα με αναπηρία όρασης, δηλαδή τυφλούς & άτομα περιορισμένης όρασης.
Πηγή: acpaok.gr
Στα «27α Αλεξάνδρεια» το Project Descroptio visible sports for all

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα λοιπόν σε κολυμβητικούς αγώνες θα υπάρχει παρουσία της κοινότητας των ανθρώπων με προβλήματα όρασης και εφαρμογή πιλοτικά της μεθόδου DESCROPTIO στο άθλημα, που πρόσφατα βραβεύτηκε παν-ευρωπαϊκά σαν καλή πρακτική, αναφορικά με βάση την καμπάνια «Equal Sports For All».

Επίσης, συμβολικά, στις απονομές μεταλλίων θα συμμετέχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες - σύμβολα του αθλητισμού, όπως Παρα-Ολυμπιονίκες και εμπλεκόμενοι διοικητικά με τον αθλητισμό.

Με αυτό τον τρόπο, προβάλλεται η ισότητα στον αθλητισμό, μέσα από την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε πρώτο πλάνο σε αθλητικά γεγονότα, όπως τα «27α Αλεξάνδρεια».

Διαβάστε ακόμη...