Μόνο με... θαύμα θα βγάζει και 2ο στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ελλάδα

Από sdna.gr: Μπορεί η πρόκριση του Ολυμπιακού στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ να κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Ελλάδας, ωστόσο πολύ δύσκολα δεν θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη σεζόν 2021-22 και μία θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: sdna.gr
Μόνο με... θαύμα θα βγάζει και 2ο στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ελλάδα

Ο κατήφορος των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, θα έχει -όπως όλα δείχνουν- οδυνηρές συνέπειες. Η χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 17η θέση στο ranking της UEFA και μοιάζει με ένα μικρό θαύμα το ενδεχόμενο να καταφέρει να μπει στην προνομιούχο 15άδα.

Η Ελλάδα άλλωστε έχει να αναμετρηθεί με Σκωτά (16η) και Κύπρο (15η) που βρίσκονται 925 και 1050 βαθμούς μπροστά αντίστοιχα, ενώ εκπροσωπούνται στους «32» του Γιουρόπα από Ρέιντζερς, Σέλτικ η πρώτη και τον ΑΠΟΕΛ η δεύτερη. Σημειώνεται ότι η είσοδος στη 15άδα εξασφαλίζει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και για την σεζόν 2020/21, με δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ (2ο και 3ο προκριματικό), μία στο Γιουρόπα (3ο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (2ο προκριματικό).

Ωστόσο θα πρέπει μάλλον να συμβιβαστούμε με την ιδέα πως από την περίοδο 2021-22 θα έχουμε μία μόνο ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και τέσσερις στην Ευρώπη. Για να μη συμβεί αυτό θα πρέπει ο Ολυμπιακός να πετύχει τρεις νίκες σε «32» και «16» της διοργάνωσης, χωρίς οι Κύπριοι ή οι Σκωτσέζοι να πάρουν βαθμό, ώστε να σκαρφαλώσει στην 15η θέση η Ελλάδα.a

Διαβάστε ακόμη...