“Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα”

Από arenafm.gr:  Στον ARENA FM 89.4 και την εκπομπή “Double” μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Πάρης Ανδράλας.
Πηγή: arenafm.gr
“Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη φετινή Σούπερ Λιγκ: “Είναι ξεκάθαρες οι πρώτες δυο θέσεις του πρωταθλήματος, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες ομάδες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές ομάδες που διεκδικούν θέσεις στη εξάδα και την είσοδο στα πλέι-οφ. Ακόμη και η Λαμία έχει ποιότητα και είναι ικανή να κυνηγήσει την εξάδα. Ο κ. Μάντζιος έχει φτιάξει αρκετά την ομάδα και οι παίκτες στηρίζουν το πλάνο του”.

Για την μάχη της εξάδας: “Ο Άρης και η ΑΕΚ θα είναι οι δυο ομάδες που θα βρεθούν πίσω από τους πρώτους δύο και στην συνέχεια θα υπάρξει μεγάλη μάχη μεταξύ τους. Στις υπόλοιπες ομάδες δεν βλέπω κάποιον άλλον να ξεχωρίζει. Στις λεπτομέρειες θα κριθεί η εξάδα”.

Για τα πλεονεκτήματα και τις διαφορές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού: “Αυτό που βλέπω είναι ότι ο Ολυμπιακός χρησιμοποιεί τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού συνεχώς, με το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Κομβικός στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού είναι οι Γκιγιέρμε με τον Κάμαρα στο κέντρο. Και οι δυο είναι βελτιωμένοι σε σχέση με πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ συνεχώς εξελίσσεται και θεωρώ ότι είναι το φαβορί αφού είναι και ο νταμπλούχος Ελλάδος. Αυτό που παρατηρώ σε αγωνιστικό κομμάτι είναι ότι ο Γιαννούλης στην αριστερή πλευρά έχει χώρο για να βγει μπροστά. Ο Μάτος μπαίνει πιο πολύ στον άξονα, και στις πλευρές οι καταστάσεις είναι διαφορετικές σε σχέση με τον τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός”.

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή του Ολυμπιακού: “Η ευρωπαϊκή συμμετοχή τονώνει την αυτοπεποίθηση των παικτών. Είναι άσχημο που ο ΠΑΟΚ δεν παίζει και αυτός στην Ευρώπη από όλες τις απόψεις. Δεν χάνεται το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα με τη συμμετοχή στην Ευρώπη, θα βοηθούσε τον ΠΑΟΚ αν αγωνιζόταν κι αυτός, λόγω του ρυθμού των παιχνιδιών. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει εξελιχθεί, αλλά θα μπορούσε να αναπτύξει την ταχύτητα του μέσω Ευρώπης. Επίσης θα βοηθούσε τον ΠΑΟΚ να έχει όλους τους παίκτες σε δράση και να ενεργοποιεί περισσότερο το ροτέισον”.

Για τα παιχνίδια της Κυριακής: “Την Κυριακή πιο δύσκολο είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού σε σχέση με του ΠΑΟΚ, γιατί αν δεν ξεπεράσει γρήγορα το Τσάμπιονς Λιγκ, θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ είναι σαφώς ανώτερη από του Παναιτωλικού. Νομίζω ότι και οι δυο θα προχωρήσουν”.

Για τον Άρη: “Του Άρη του λείπει η τελική προσπάθεια αλλά θεωρώ ότι έχει την ποιότητα και ότι αξίζει να βρίσκεται στην εξάδα. Η θέση που είναι τώρα τον αδικεί. Αν βελτιώσει λίγο την αμυντική του λειτουργία θα δούμε και καλύτερα πράγματα”.

Για τις αλλαγές προπονητών: “Για μένα το θέμα του προπονητή είναι λεπτό. Μπορεί ένας προπονητής να δουλεύει πολύ καλά όλη τη βδομάδα και να μη του βγει το αποτέλεσμα και μπορεί ένας άλλος να μη προσπαθεί τόσο και να έχει αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να τα κρίνουμε όλα από ένα αποτέλεσμα γιατί πολλές φορές είναι θέμα χρόνου να γυρίσει αυτή η κατάσταση. Οι συχνές αλλαγές προπονητών δεν βοηθάνε την ομάδα. Μόνο αν δεν εξελίσσεται και δεν προοδεύει η ομάδα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή”.

Για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ: “Πιστεύω πολύ την Λίβερπουλ γιατί ακολουθεί τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού με τους ίδιους παίκτες. Είναι πολύ καλή ομάδα και έχει και έναν εξαιρετικό προπονητή. Θα πάρει πρωτάθλημα στην Αγγλία και τη θεωρώ μεγάλο φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ”.

Διαβάστε ακόμη...