Η «ασπρόμαυρη» ατζέντα του Γενάρη

Από sdna.gr: Ο Γενάρης πλησιάζει, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι προ των πυλών και οι Μάριο Μπράνκο και Αμπέλ Φερέιρα έχουν φροντίσει να δώσουν ένα στίγμα των σκέψεων τους για την ατζέντα του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Η «ασπρόμαυρη» ατζέντα του Γενάρη

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο, τοποθετήθηκε προ ημερών για όλα στην κάμερα του PAOK TV. Σε μια πρώτη ανάγνωση των λεγομένων του Πορτογάλου, είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ έμαθε να ορίζει τη στρατηγική του βάσει των καταστάσεων και των συνθηκών που δημιουργούνται. Όπως, επίσης, είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ θα είχε κινηθεί πολύ διαφορετικά στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού αν και εφόσον είχε μπει στους ομίλους του Champions League.

Και πάλι, όμως, το καλοκαίρι δημιουργήθηκε ένα σύνολο με γνώμονα την Ευρώπη. Ένα διευρυμένο ρόστερ, το οποίο θα έδινε λύσεις στον προπονητή στη λογική της αναγκαιότητας να καλυφθούν δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Κάτι που πρακτικά, ο ΠΑΟΚ το βρίσκει μπροστά του μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και αποτυπώθηκε δια στόματος του Μάριο Μπράνκο:

«Όπως ξέρετε καλά, το ρόστερ της ομάδας δομήθηκε το καλοκαίρι, όταν πιστεύαμε ότι ομάδα θα είναι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι το ρόστερ είναι κάπως διευρυμένο. Θα υπάρχουν προσαρμογές χωρίς όμως να μειώσουμε την δυναμική και την ποιότητα της ομάδας».

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Όπου κι αν είσαι, είναι και το καζίνο σου, με ολοκαίνουριες επιλογές συναρπαστικών παιχνιδιών. Πάτα εδώ!
Η αποκωδικοποίηση των... προσαρμογών

Βάσει των όσων ειπώθηκαν, όλα δείχνουν πως το ρόστερ θα... αποσυμπιεστεί κυρίως από ποδοσφαιριστές που δεν έχουν βρει χρόνο συμμετοχής και δεν βρίσκονται στο πλάνο του Φερέιρα. Με μια πρόχειρη ματιά είναι εύκολο να εντοπίσει κανείς αυτούς που πήραν ευκαιρίες από τον Πορτογάλο αλλά δεν κατάφεραν να «μονιμοποιήσουν» τη θέση τους ή εκείνους που λόγω μεγάλου εσωτερικού ανταγωνισμού, παραμένουν στα... πιτς. Εξάλλου από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα, ο Φερέιρα έχει βάλει σχεδόν το σύνολο του ρόστερ του στην εξίσωση της κουβέντας και βάσει των επιλογών του, έχει δείξει με ποιους πορεύεται...

Και σε μια διαφορετική ανάγνωση του θέματος, οι όποιες προσαρμογές γίνουν θα είναι υπό το πρίσμα της διατήρησης των ισορροπιών στα αποδυτήρια δεδομένου πως για όλους τους ποδοσφαιριστές το ζητούμενο είναι να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Μια τέτοια περίπτωση αναμφίβολα είναι του Λάζαρου Λάμπρου. Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει καταγράψει λεπτά συμμετοχής λόγω της πληθώρας των λύσεων που έχει ο Φερέιρα, ωστόσο, για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι μια σοβαρή επένδυση, ένα ελπιδοφόρο project και θα πρέπει ενόψει Ιανουαρίου να παρθεί μια απόφαση πάνω στη λογική να πάρει παιχνίδια και να «ζεσταθεί» και εκείνος. Από κοντά και ο Μιχάι καθώς και ο νεαρός στόπερ βλέπει πως φέτος δύσκολα θα «σπάσει» ο ανταγωνισμός στα στόπερ, έχοντας μπροστά του Κρέσπο, Βαρέλα και Ίνγκασον.

Από την άλλη, υπάρχει και ο Μίροσλαβ Στοχ. Από την τελευταία του συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό στις 3 Νοεμβρίου, ο Σλοβάκος βρέθηκε εκτός αποστολής στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος και δεν είναι κοινό μυστικό πως αν βρεθεί μια «φόρμουλα» αποδέσμευσης, κοινώς αν έρθει μια πρόταση από άλλη ομάδα, θα συζητιόταν από τους Θεσσαλονικείς.

Η υπόθεση Βέρνμπλουμ

Σε περίπου μια εβδομάδα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τον σοβαρό τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ. Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς o Σουηδός δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2021 αλλά ακόμη παλεύει και πιέζει τον εαυτό του να επιστρέψει, ζώντας ξανά τον εφιάλτη του τραυματισμού, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι έδειξε σημάδια επανάκαμψης. Επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα πολύ λεπτό ζήτημα, είναι δύσκολο να προχωρήσει κανείς σε εκτιμήσεις της συνεργασίας των δύο πλευρών...

«Κόκκινο» από Φερέιρα για ανακατατάξεις

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος του Γενάρη αναμφίβολα δεν αρέσει καθόλου στον Αμπέλ Φερέιρα, εξηγώντας απόλυτα το σκεπτικό του: «Προσωπικά δεν μου αρέσει πολύ η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και αυτό γιατί, ή σου έρχονται παίκτες που είναι λαυράκια -μπορούμε να πούμε- ή τις περισσότερες φορές, παίκτες που για πολλούς λόγους άλλες ομάδες δεν τους θέλουν...».

Έχοντας κατανοήσει το ρόστερ του, όντας και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την ολοκλήρωση του α΄γύρου, είναι λογικό ο Πορτογάλος να θέλει να συνεχίσει με εκείνους που έχουν ξεκινήσει μαζί τη σεζόν, «χτίζουν» μέρα με την ημέρα, απορρίπτοντας το σενάριο να χαθεί κάποιο κομμάτι του παζλ, γνωστοποιώντας τις θέσεις του: «Η δική μου ιδέα είναι να συνεχίσουμε με αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έχουμε αυτή τη στιγμή, και θεωρώ πως θα τους χρειαστούμε όλους. Τώρα που θα ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, θα υπάρξουν πολλά τηλεφωνήματα, δεξιά – αριστερά, μάνατζερ, προτάσεις για παίκτες, εγώ θέλω να συνεχίσω με αυτή την ομάδα μέχρι το τέλος».

Να μην αποδυναμωθεί στο ελάχιστο η ομάδα

Αναμφίβολα οι πρωταθλητές Ελλάδος συγκεντρώνουν πολλά «μάτια» πάνω τους. Ποδοσφαιριστές που θεωρούνται βασικοί και αναντικατάστατοι βλέπουν το όνομά τους να φιγουράρει στα διάφορα μεταγραφικά σενάρια. Σαφώς όλοι έχουν την τιμή τους στην ποδοσφαιρική αγορά και δεν αποκλείεται στα γραφεία της Τούμπας να κληθούν να πάρουν αποφάσεις με γνώμονα να ρίξουν και το μέσο όρο ηλικίας σταδιακά -που αποτελεί βασικό στόχο- εκτιμώντας παράλληλα και τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν...

Όποιες κινήσεις γίνουν ή όποιες αποφάσεις παρθούν, όμως, θα γίνουν έχοντας ως βασική προτεραιότητα να μην αποδυναμωθεί στο ελάχιστο η ομάδα ενόψει της συνέχειας αλλά και να βρεθεί... κάλυψη σε θέσεις όπως αυτή του αριστερού μπακ καθώς ο Δημήτρης Γιαννούλης ξεκίνησε και βρίσκεται ήδη στα «κόκκινα» μεσούσης της σεζόν από σερί 90λεπτα. Το σίγουρο είναι πως όλα θα ξεκαθαρίσουν άμεσα...

Διαβάστε ακόμη...