Βουλευτές Θεσσαλονίκης : Στόματα, ερμητικά κλειστά

Απο FORZA: Η άρνηση των κυβερνητικών βουλευτών της Θεσσαλονίκης να πάρουν θέση για τη στάση του Αυγενάκη απέναντι στον ΠΑΟΚ
Πηγή: forza
Βουλευτές Θεσσαλονίκης : Στόματα, ερμητικά κλειστά

Με αφορμή (και) τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης», η FORZA απευθύνθηκε στους βουλευτές, που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη (Α΄ και Β΄ περιφέρεια), ζητώντας να καταθέσουν την άποψη τους για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και, επιπλέον, αν θεωρούν ότι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ 1 διεξάγεται όπως πρέπει ή όχι.

Η μεγάλη πλειοψηφία των κυβερνητικών βουλευτών κατέφυγε στην προσφιλή της τακτική, αυτή της αφωνίας! Σε μια περίοδο, που ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ βάλλεται πανταχόθεν, άνθρωποι που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη σφυρίζουν αδιάφορα, βάζοντας, προφανώς, σε προτεραιότητα την κομματική τους ιδιότητα.

Αλήθεια, αν δεν έχουν άποψη (ή και αν έχουν, αποφεύγουν να την εκφράσουν) για ζητήματα, που απασχολούν, λίγο ή πολύ, χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, αν δεν θέλουν να τοποθετηθούν για ένα από τα λίγα πράγματα, που δίνουν πνοή και ζωντάνια στην πόλη, ποιος είναι τελικά ο ρόλος τους;

Από το γραφείο της Ελενας Ράπτη μας είπαν ότι «αν υπάρξει κάποια τοποθέτηση της βουλευτή, θα σας ενημερώσουμε». Ακόμη περιμένουμε...

Τα ίδια και από το γραφείο του Στράτου Σιμόπουλου, επίσης βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.

Αλλά και από το γραφείο της Αννας Ευθυμίου (Α΄ Θεσσαλονίκης) μας μεταφέρθηκε η αδυναμία (!) τους να επικοινωνήσουν με τη βουλευτή στην Αθήνα.

Απάντηση δεν δόθηκε ούτε από τον Σταύρο Καλαφάτη (και γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας), ούτε από τον Θεόδωρο Καράογλου (και υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης), ούτε και από τον Κώστα Καραμανλή (πρώην πρωθυπουργός).

Αλλά και οι Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτριος Βαρτζόπουλος, βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία επίσης δεν έδωσαν απαντήσεις.

Το ίδιο και με τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Χάρη Καστανίδη (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Γιώργο Αρβανιτίδη (Β΄ Θεσσαλονίκης).

Κανείς τους δεν έδειξε να θέλει να μιλήσει!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά, που βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν την οδό της σιωπής. Το Μάιο του 2017 είχε ξεσπάσει ανοιχτή διαμάχη μεταξύ του προέδρου του κόμματος τους Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ιβάν Σαββίδη. Και τότε ήταν βουλευτές οι Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Θεόδωρος Καράογλου και Κώστας Καραμανλής, και τότε είχαν αρνηθεί να τοποθετηθούν σε ερωτήσεις της FORZA. Πάνω απ' όλα το κόμμα...

ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΑ

Εξαίρεση στην... αφωνία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσαν οι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας (και οι δύο εκλέγονται στην Α΄ Θεσσαλονίκης). Εστω και αν οι τοποθετήσεις τους δεν είναι ακριβώς... εντός θέματος.

«Επειδή όλοι στην Ελλάδα ζούμε, βλέπουμε ότι το καθεστώς διαφάνειας, ισονομίας και fair play λείπει πολλά χρόνια από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οφείλουμε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να διώξουμε τις σκιές από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τον αγνό φίλαθλο κόσμο» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, προσθέτοντας: «Φυσικά, η βία στα γήπεδα είναι απολύτως – και πρέπει να είναι από όλο τον φίλαθλο κόσμο – καταδικαστέα. Όπως πρέπει να φύγουν επιτέλους και οι σκιές από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα μόνα παιχνίδια που παίζονται να είναι αυτά στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αυτονόητο ότι είναι χρέος μας να βρισκόμαστε κοντά και να συνδράμουμε με κάθε τρόπο όλες τις ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες έχουν προσφέρει πολλά στην ιστορία του αθλητισμού τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και ολόκληρης της Ελλάδας. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε να αντιμετωπίζεται διαφορετικά ο αθλητισμός στην Θεσσαλονίκη απ' ότι στην Αθήνα. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης απαιτούν ίση μεταχείριση. Και καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη να διασφαλίσει ίσους όρους και κριτήρια για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό Πρωτάθλημα της Σουπερλιγκ».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κούβελας ανέφερε: «Τα πρωταθλήματα πρέπει να παίζονται και να κρίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι ομάδες μπορούν και πρέπει να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Τα κακώς κείμενα στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου δεν είναι σημερινό φαινόμενο, και οφείλουμε όλοι μας, με μπροστάρη την Πολιτεία να δουλέψουμε πάνω στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε το Ποδόσφαιρο που μας αξίζει. Ο ΠΑΟΚ είναι Πρωταθλητής Ελλάδος και θα συνεχίζει να αποδεικνύει εντός των γηπέδων, ότι πράγματι είναι μεγάλη ομάδα».

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Κατερίνα Νοτοπούλου (Α΄ Θεσσαλονίκης), ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης (Α΄ Θεσσαλονίκης) και ο Σωκράτης Φάμελλος (Β΄ Θεσσαλονίκης).

Σ' αυτήν τονίζουν: «Είναι καιρός ο κ. Αυγενάκης να καταλάβει ότι ο Αθλητισμός ούτε αναπτύσσεται, αλλά ούτε και εποπτεύεται με δημόσιες σχέσεις, κάμερες και φωτογραφίες. Είναι καιρός ο κ. Αυγενάκης να καταλάβει ότι η βία στον Αθλητισμό δεν καταπολεμάται υποκρινόμενος τον Πόντιο Πιλάτο, αλλά ούτε επιλέγοντας να συναντηθεί "θεσμικά" με εκπροσώπους μιας ΠΑΕ, εν όψει ντέρμπι στο οποίο παίρνει μέρος η εν λόγω ΠΑΕ. Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι, πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται με φαινόμενα βίας αμέσως μετά. Είναι καιρός ο κ. Αυγενάκης να καταλάβει ότι η «κανονικότητα» πρέπει να περιλαμβάνει κανόνες. Αν δεν μπορεί ο ίδιος, ας αφήσει τις διεθνείς ομοσπονδίες να το κάνουν και να μην υπονομεύει το έργο τους. Είναι καιρός ο κ. Αυγενάκης, παρόλο που είναι γνωστές, για το σύνολο αυτής της Κυβέρνησης, οι σχέσεις της με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους, να αφήσει το ποδόσφαιρο να ανασάνει».

ΖΟΥΡΑΡΗΣ: «ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ;»

Στη δήλωση του ο Κώστας Ζουράρης (Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α) τονίζει: «Τι το επείγον υπήρχε και έπρεπε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού μόλις δύο ημέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; Δεν μπορούσε να περιμένει την επομένη του ματς; Η ερώτηση παραμένει εις το ακέραιο ως απάντηση. Από εκεί και πέρα. Πρώτο σκάνδαλο: Δεν υπήρχαν κάμερες από το συνδρομητικό κανάλι για να καταγράψουν την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ. Δεύτερο σκάνδαλο: Για πρώτη φορά λεωφορείο, που μετέφερε αποστολή ομάδας, δεν σταμάτησε κανονικά στην είσοδο του γηπέδου, κάτι που συνέβη μόνο με τον ΠΑΟΚ. Και τρίτο σκάνδαλο: Οι αστυνομικοί στάθηκαν δήθεν αδύναμοι να ελέγξουν-συλλάβουν τους ελάχιστους ταραξίες. Μήπως, τελικά, είχαν λάβει τέτοιες οδηγίες συμπεριφοράς;».

Ο Χρήστος Γιαννούλης (Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α) μας παρέπεμψε σε δελτίο Τύπου, που είχε εκδώσει την επομένη του αγώνα. Σ' αυτό, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου επλήγη για ακόμη μία φορά, με ευθύνη εκείνων που επιθυμούν επιστροφή στη δική τους «κανονικότητα» με κάθε μέσο. Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια τους πορεύονται -όπως φανερώνουν τα γεγονότα- χέρι-χέρι με τον αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, που κατά τα άλλα ευαγγελίζεται την εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εξυγίανση δεν μπορεί να συνυπάρχει με τραμπουκισμούς, προπηλακισμούς και εκφοβισμούς».

ΧΗΤΑΣ: «Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ»

Στη δήλωση του ο Κώστας Χήτας (Β΄ Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύση) υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων: «Τουλάχιστον χαμηλή η μέχρι στιγμής «πτήση» του υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Μιλάει διαρκώς γενικά και αόριστα για δήθεν καταπολέμηση της βίας, χωρίς επί της ουσίας να δείχνει την παραμικρή πρόθεση να συγκρουστεί με τους πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς, τους οποίους γνωρίζει καλά. Πριν από 20 ημέρες περίπου, στη συζήτηση για τον νέο αθλητικό νόμο, όπου μεταξύ άλλων συζητήσαμε και για την πάταξη της αθλητικής βίας, του επεσήμανα προσωπικά ότι έχει ήδη «κίτρινη κάρτα από τα αποδυτήρια»... Του υπενθύμισα ότι ο ίδιος κατά το παρελθόν είχε ζητήσει τη μείωση της τιμωρίας της ομάδας του Ηροδότου Αλικαρνασσού (εκλογική Περιφέρεια του υφυπουργού) σε ένα παιχνίδι όπου θρηνήσαμε τον χαμό του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη. Συνεπώς, πώς μπορεί να μιλάει ο κ. Αυγενάκης για πάταξη της βίας, όταν ο ίδιος τόλμησε να αναζητήσει ελαφρυντικά για έναν αγώνα που είχαμε νεκρό, προκειμένου να μην κακοκαρδίσει την κομματική του πελατεία».

Και καταλήγει: «Αναφορικά με το γεγονός ότι δύο μέρες πριν το πρόσφατο ντέρμπι επέλεξε να συναντηθεί με τον Ολυμπιακό και να ακούσει τα «παράπονά» του, αποδεικνύει προφανέστατα ότι ο κ. Αυγενάκης έχει κάνει τις επιλογές του... Δυστυχώς είναι κοινή διαπίστωση πως η πολιτική Αυγενάκη έχει ερυθρόλευκες αποχρώσεις και πως το ρητό "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι πιστή, αλλά και να φαίνεται ότι είναι" δεν έχει την παραμικρή εφαρμογή στην περίπτωση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Αβδελάς (Α΄ Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύση) μας παρέπεμψε στην ερώτηση, που κατέθεσε (μαζί με τον Κώστα Χήτα) προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού με θέμα την επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού στην αποστολή του ΠΑΟΚ: «Πόσες συλλήψεις «οπαδών» έγιναν για την επίθεση εναντίον των παικτών του ΠΑΟΚ; Δεν θα έπρεπε να έχει παρέμβει ήδη ο αθλητικός εισαγγελέας;».

Διαβάστε ακόμη...