«Το VAR και η επόμενη μέρα στην ΚΕΔ μετά την επιτροπεία»

Από paok24.com: Στη Δίκη του Open μίλησε ο Βαγγέλης Γραμμένος...
Πηγή: paok24.com
«Το VAR και η επόμενη μέρα στην ΚΕΔ μετά την επιτροπεία»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποστήριξε στη στη «Δίκη στο Open» ότι ο επόμενος αρχιδιαιτητής μετά τον Περέιρα θα είναι Έλληνας «εκτός αν οι διεθνείς Ομοσπονδίες επιλέξουν αλλιώς». Ακόμη, ότι το VAR κοστίζει 5.000 ευρώ ανά αγώνα προ ΦΠΑ.

Επαφή με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα έχει τις επόμενες ημέρες η ΕΠΟ, για τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR.

«Δεν είχε προβλεφθεί από τη διακήρυξη, την οποία η ΕΠΟ από την αρχή δεν είχε λάβει γνώση. Την προκήρυξη την έκανε το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, στη συνέχεια μπήκαμε στη συζήτηση αλλά είχε προχωρήσει το θέμα. Δεν υπήρχε πιστοποιημένη από τη FIFA γραμμή όταν έγινε προκήρυξη. Η πιστοποίηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 άρα μέχρι τότε δεν μπορούσε να γίνει χρήση. Δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη αν δεν πιστοποιηθεί από τη FIFA. Έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με την εταιρεία, έχουμε την κοστολόγηση και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε επαφή με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα δώσουμε το κόστος για να δούμε με αν είναι εφικτό να μπει μέσα στην όλη διαδικασία. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα το πληρώσει και οι Έλληνες φορολογούμενοι» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, σε συνέντευξη του στη «Δίκη» στο «Open».

Στην ερώτηση ποιος πρέπει να πληρώσει τη γραμμή του οφσάιντ, απάντησε: «Προφανώς το ποδόσφαιρο πρέπει να την πληρώσει. Είτε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είτε το υπουργείο εφόσον δεν μπορεί η ΕΠΟ».

Ακόμη, διαφώνησε με την πληροφορία ότι το VAR κοστίζει 13.5 εκατ. ευρώ την πενταετία: «Το VAR κοστίζει 5.000 ευρώ ανά αγώνα προ ΦΠΑ. Αυτό είναι το κόστος που επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο. Έχω ρωτήσει πόσο κοστίζει και αυτή είναι η απάντηση από την εταιρία. Η προκήρυξη έγινε από το ελληνικό δημόσιο. Δεν ήταν η γραμμή του οφσάιντ» σημείωσε και δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει στην ερώτηση γιατί το VAR στην Ελλάδα κόστισε περισσότερα χρήματα απ' ότι σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία.

Υποστήριξε, δε, ότι το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με το VAR. «Το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με το var. Τις 3 πρώτες αγωνιστικές είχαν διορθωθεί 17 λάθη από το VAR. Το VAR λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα. Όλο αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να τύχει μιας επιείκειας γιατί ξεκίνησε έπειτα από τιτάνιες προσπάθειες. Δεν μπορούμε από την πρώτη ημέρα να τα βάλουμε με το VAR. Ναι, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με το VAR» είπε.

Επίσης, ο Βαγγέλης Γραμμένος, αποκάλυψε ότι ο διάδοχος του Βίτορ Περέιρα στην ΚΕΔ, το ερχόμενο καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του Πορτογάλου, θα είναι Έλληνας, «εκτός αν οι διεθνείς Ομοσπονδίες επιλέξουν αλλιώς...».

«Η Επιτροπεία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ δεν θα υπάρχει όταν θα φύγω από την ΕΠΟ. Θα σας πω αυτό που ειπώθηκε δημοσίως, ότι στο τέλος Ιουλίου οι διεθνείς ομοσπονδίες, έτσι όπως εκφράζονται από τους εκπροσώπους τους, θα έχουν αποχωρήσει. Λήγει και η σύμβαση του Περέϊρα, προφανώς και ο επόμενος αρχιδιαιτητής θα είναι Έλληνας εκτός και αν οι διεθνείς ομοσπονδίες επιλέξουν αλλιώς... Η πρόθεση η δική μας είναι να είναι Έλληνας...» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε ακόμη:

Στα επεισόδια στον τελικό του Βόλου: «Μη ρωτάτε εμένα για τα γεγονότα του Βόλου. Εκλέχτηκα μετά από τον συγκεκριμένο τελικό. Όχι μομφή σε αυτή την ΕΠΟ για τον τελικό του Βόλου. Η θέση τούτης της διοίκησης ήταν, είναι και θα παραμένει ότι ο τελικός πρέπει να γίνεται με φιλάθλους. Μου είναι ακατάληπτο και ακατανόητο ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με κόσμο».

Στα χειραγωγημένα παιχνίδια: «Τώρα πάει να γίνει ένα άλλο νομικό πλαίσιο με την Επιτροπή Καθοδήγησης. Όταν συνεδριάσει, θα συνεδριάσει όμως... Υπάρχει πειθαρχικό πλαίσιο που βασίζεται στην απόδειξη και όχι στην πιθανολόγηση. Γίνονται σεμινάρια από την ΕΠΟ απλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Εκθέσεις της Sportradar έρχονται. Ξέρετε ότι αυτές οι αναφορές πηγαίνουν και στους εισαγγελείς. Εκεί τι γίνεται. Υπάρχει ποινικό πλαίσιο; Γιατί δεν τιμωρούνται;»

Στην υποψηφιότητα του στις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ: «Είναι πολύ πρώιμο να το συζητάμε. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα επιβάλει την άποψη μου, Υπάρχει μια παράταξη που με εξέλεξε επικεφαλής. Η ίδια δημοκρατική διαδικασία θα ακολουθηθεί και πάλι. Θα μας απασχολήσει στον κατάλληλο χρόνο, με τις κατάλληλες συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη...