Πάλεψε αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την PSV (2000)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 7/12/2000, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την PSV Eindhoven, στον επαναληπτικό του 3-0, σκορ με το οποίο χάσαμε στο Philips Stadion στις 23/11/2000, για τον γ' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πάλεψε αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την PSV (2000)

Η αποστολή του Δικεφάλου ήταν εκ προοιμίου πάρα πολύ δύσκολη, μετά το καταστροφικό πρώτο ημίχρονο στην Ολλανδία όπου δέχτηκε τρία αναπάντητα γκολ και στο ματς της Τούμπας, έψαχνε κάτι ... ακατόρθωτο! Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε ήδη αποκλείσει σε προηγούμενους γύρους την Μπεϊτάρ από το Ισραήλ και την πρωτοπόρο- ως εκείνη τη στιγμή του campionato- Udinese (στην παράταση 3-0).

Παρά την πολύ καλή του εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την Eindhoven, καθώς με γκολ που σημείωσε στο 43' ο Bruggink, η ομάδα από τη χώρα της τουλίπας, ντουμπλάρισε τις νίκες και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης...

Ο ΠΑΟΚ παροτρυνόμενος από 15.000 οπαδούς του (12.691 τα εισιτήρια), μπήκε στο γήπεδο δυνατά και ήταν η ομάδα που απειλούσε για να ανοίξει το σκορ, όμως οι ευκαιρίες του Ναλιτζή στο 7', στο 22' και στο 34', η κεφαλιά του Κατσιαμπή στο 40', καθώς και το σουτ του Οκκά στο 15', δεν μεταφράστηκαν σε κάποιο γκολ και επειδή η μπάλα τιμωρεί, ήρθε στο 43' ο Brukking με μακρινό συρτό, γωνιακό σουτ να αιφνιδιάσει τον Τοχούρογλου και να κάνει το 0-1.

Στο 20ό λεπτό, ο Σκωτσέζος διαιτητής Dougal, αρνήθηκε να δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Οκκά από τον Nikiforov, σε μια φάση στην οποία η παράβαση ήταν ξεκάθαρη, αλλά ... γαργάρα!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο καλές στιγμές με τους Ναλιτζή στο 57' (κεφαλιά άουτ) και Κωνσταντινίδη στο 66' (τετ α τετ χαμένο), ενώ στο 53' ο Τοχούρογλου σταμάτησε αρχικά τον Kezman και στη συνέχεια τη νέα προσπάθεια του Hofland...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Bajevic): Τοχούρογλου, Tetradge, Udeze, Βενετίδης (46' Φρούσος), Κατσιαμπής, Εγκωμίτης, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Οκκάς (46' Καφές), Ναλιτζής, Camps (71' Καραδήμος)

PSV Eindhoven (Gerets): Waterreus, Hofland, Nikoforov, Ooijer (78' Faber), Bruggink, Heintze, Lucius (74' Ramzi), Van Bommel, Vogel, Kezman, Kolkka

Δηλώσεις:

Dusan Bajevic: "Ο ΠΑΟΚ είχε καλή παρουσία σε όλα του τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο στην Ολλανδία! Δείξαμε ότι σαν ομάδα έχουμε ποιότητα και αξία! Μετά το 3-0 του πρώτου τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμάς. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, αν βάζαμε ένα γκολ θα αποκτούσε άλλο ενδιαφέρον ο αγώνας. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν και ένα πέναλτι στην ανατροπή του Οκκά. Στο δεύτερο ημίχρονο όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα γινόταν όλο και πιο δύσκολα για εμάς"

Τάσος Κατσιαμπής: "Είχαμε άγχος και ατυχία. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ και να προηγηθούμε. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι. Τώρα στρέφουμε την προσοχή μας στοι πρωτάθλημα"

Eric Gerets: "Είναι ικανοποιημένος που επιστρέφουμε στην Ολλανδία με την πρόκριση αλλά και με τη νίκη. Το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ που πετύχαμε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Το σκορ του πρώτου αγώνα μας έδωσε την υπεροχή! Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα πιέσει στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ευτυχώς στο διάστημα αυτό δεν πέτυχε κάποιο γκολ"

* Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συναντήσαμε την ολλανδική ομάδα στον ευρωπαϊκό δρόμο μας, καθώς ένα χρόνο αργότερα και πάλι για τη γ΄ φάση - των 32 - του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, είχαμε ξανασυναντηθεί, χωρίς να είμαστε εμείς η ομάδα που είχε περάσει στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης!.

* Τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ, έφεραν πριν το ματς στο ξενοδοχείο της αποστολής τον μεγαλομέτοχο (Μπατατούδης), που μοίρασε υποσχέσεις πληρωμών τις επόμενες μέρες!

Διαβάστε ακόμη...