Ο ΠΑΟΚ και η ιστορική επίδοση τριπόντων

Απο basketa.gr: Δεν βρίσκει το τρίποντο με την ίδια άνεση και συνέπεια όπως στις δύο προηγούμενες σεζόν, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε χθες από τα 6,75 να βάλει τις βάσεις της πρώτης εκτός έδρας νίκης του στη σεζόν (μετρούσε 0/8 σε όλες τις διοργανώσεις) αλλά και της πρώτης νίκης του στη Γερμανία μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες στις προηγούμενες τέσσερις σεζόν. Τα 16 εύστοχα τρίποντα του στη Βόννη έχουν και ιστορική αξία.
Πηγή: basketa.gr
Ο ΠΑΟΚ και η ιστορική επίδοση τριπόντων

Ο Δικέφαλος ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της ευρωπαϊκής ιστορίας του, αφού σε αυτόν τον αριθμό έφτασε και πέρσι στο εκτός έδρας ματς με την Οπάβα.

Αναλυτικά οι κορυφαίες επιδόσεις εύστοχων τριπόντων του στην Ευρώπη...

Τα 16 τρίποντα του ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς στη Γερμανία αποτελούν και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης των ελληνικών ομάδων στο BCL.

*Στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, το 2016-17, η ΑΕΚ έφτασε δύο φορές στα 15 τρίποντα (με Ζιελόνα Γκόρα 15/33 και με Σολνόκι 15/30).

*Στη σεζόν 2017-18 η κορυφαία ελληνική επίδοση τρίποντων ήταν εκείνη των 14 που είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Νεπτούνας (14/22).

*Στην περσινή σεζόν και πέραν των 16 τριπόντων του ΠΑΟΚ κόντρα στην Οπάβα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε δύο φορές στα 14 (14/28 με τη Φριμπούρ και 14/21 με τη Χολόν).

*Ο ΠΑΟΚ χθες ισοφάρισε την επίδοση της ΑΕΚ στο ματς της 23ης Οκτωβρίου απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ με 16 τρίποντα, μετρώντας 16/29.

Διαβάστε ακόμη...