Σαν σήμερα διπλό στο νεόδμητο "AEL FC ARENA"... (vid)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 5/12/2010, ο ΠΑΟΚ παίζοντας έξυπνα, πέρασε νικηφόρα από το νεόδμητο "AEL FC ARENA" χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Κοντρέρας και Αθανασιάδης...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Σαν σήμερα διπλό στο νεόδμητο "AEL FC ARENA"... (vid)

Έτσι η ομάδα πήρε το το 3ο διπλό εκείνης της σεζόν (μετά από Ηράκλειο και Καβάλα) -και τα τρία με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο- ενώ ταυτόχρονα χάλασε και τη γιορτή των εγκαινίων του καινούριου σταδίου των γηπεδούχων, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο Μπρούνο Τσιρίλο στις δηλώσεις του πριν το ματς.

Ο Χάβος παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας τον Χαλικά κάτω από τα δοκάρια, Ζουέλα στο χώρο του δεξιού μπακ, Κοντρέρας και Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας ενώ στο αριστερά της ξεκίνησε ο Σακελλαρίου.

Το δίδυμο Γκαρσία και Βιτόλο αποτέλεσε και πάλι τα αμυντικά χαφ ενώ Βιεϊρίνια, Ιβιτς και Κριστιάνο (από δεξιά προς τα αριστερά) έδωσαν το παρόν στο κέντρο, με τον Σαλπιγγίδη να αποτελεί τη αιχμή του δόρατος στο σχήμα του "Δικεφάλου".

Ο ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες βασικών παικτών του έδειξε χαρακτήρα και έφτασε σε μια νίκη χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η ομάδα μας μπήκε σαφώς πιο καλά από τους γηπεδούχους και δημιούργησε φάσεις καταφέρνοντας να σκοράρει στο 11ο λεπτό με ένα εξαιρετικό γκολ του Πάμπλο Κοντρέρας!

Το σκηνικό όμως άλλαξε όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 18ο λεπτό με τον Κουσέν που εκμεταλλεύτηκε παιδικό λάθος του (εξαιρετικού στη συνέχεια) Χαλκιά .

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά στο γήπεδο δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΛ να δημιουργεί τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, ευτυχώς χωρίς να καταφέρει να πετύχει την ανατροπή μιας και ο πορτιέρο της ομάδας μας έκανε πολλές εξαιρετικές επεμβάσεις.

Η καλύτερη στιγμή για τους παίκτες του Μάκη Χάβου μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε στο 29ο λεπτό με τον Πάμπλο Γκαρσία, που εκτέλεσε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρι.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ισορρόπησε και παρά την αναγκαστική αλλαγή του Ίβιτς ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε την μπάλα έδειξε χαρακτήρα ελέγχοντας το ρυθμό των γηπεδούχων που πλέον δεν μπορούσαν να μπαίνουν στην περιοχή μας απειλητικά -ιδιαίτερα από το αριστερό άκρο της άμυνάς μας- ενώ παράλληλα είχαμε κατά νου και τις αντεπιθέσεις προσβλέποντας στο γκολ.

Κάτι που ήρθε στο 72' με τον νεοεισελθόντα Αθανασιάδη μετά από υποδειγματική αντεπίθεση (Κριστιάνο την τελικά πάσα). Το γκολ πάγωσε κυριολεκτικά το γήπεδο που από κει και πέρα μετατράπηκε σε ... εκκλησία!

Οι αλλαγές του τεχνικού της ομάδας αποδείχτηκαν ιδιαίτερα πετυχημένες αφού τόσο ο Φιλομένο που μπήκε στη θέση του Σέρβου, όσο και ο Μπουσαϊντί που αντικατέστησε τον μέτριο σήμερα Σακελαρίου (ο Τυνήσιος έπαιξε δεξιά με τον Ζουέλα να παίζει αριστερά), όσο φυσικά και ο Αθανασιάδης που πέρασε στη θέση του Σαλπιγγίδη βοήθησαν την ομάδα να φτάσει στη νίκη.

Μετά το 1-2 οι προσπάθειες των Λαρισαίων να ισοφαρίσουν αποδείχτηκαν άκαρπες μιας και το μόνο που έκαναν ήταν θεαματικά μακροβούτια μήπως και ξεγελάσουν τον Σιδηρόπουλο που ευτυχώς δε "μάσησε"...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Κατσάρας): Αμπάρης, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Βαλέσκο, Σίμιτς(Τουμέρ 68'), Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κανόμπιο, Μπλάζεκ (Βούζας 84'), Κουζέν (Μακίνουα 69').

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Σακελλαρίου (Μπουσαϊντί 61'), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ζουέλα, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο, Ίβιτς (Φιλομένο 60'), Σαλπιγγίδης (Αθανασιάδης 71').

Κάρτες: Βιτόλο (κίτρινη 53'), Κολοβέτσιος (κίτρινη 85'), Βελάσκο (κίτρινη 89'), Αθανασιάδης (κίτρινη 91'), Χαλκιάς (κίτρινη 93').

..............................................................

Δηλώσεις Χάβου...

Ο Μάκης Χάβος παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ στη Λάρισα, τονίζοντας πως η νίκη αυτή θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

"Πετύχαμε μία σημαντική νίκη που θα μας βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι. Καταφέραμε να προηγηθούμε, ελέγξαμε τον ρυθμό, αλλά μετά την ισοφάριση της Λάρισας ήμασταν τυχεροί που δεν δεχθήκαμε γκολ.

Η εικόνα μας βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, βέβαια, μας βγήκαν κι άλλα προβλήματα τραυματισμών. Οι αλλαγές όμως που κάναμε μας βοήθησαν πολύ. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνισή τους."

Για τα αμυντικά λάθη του ΠΑΟΚ μετά το 0-1, είπε: "Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας."

Ερωτηθείς για το τι είπε στους παίκτες του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Μάκης Χάβος τόνισε: "Προσπάθησα να τους ανεβάσω τη ψυχολογία. Σε εκείνο το κομμάτι έριξα το περισσότερο βάρος, αφού είδα ότι ήμασταν καλύτεροι στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα."

Για την κατάσταση των τραυματιών που αποχώρησαν από το παιχνίδι, δήλωσε: "Είναι νωρίς για να γίνει κάποια αξιολόγηση για τους τραυματίες. Θα τους δει ο γιατρός και θα κρίνει την κατάστασή τους."

Για την εμφάνιση του "Κλάους"είπε: "Δουλεύει καλά στις προπονήσεις και είναι στο χέρι του για να καθιερωθεί, αφού παίρνει και τις ευκαιρίες του τον τελευταίο μήνα."

Τέλος, για το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, δήλωσε: "Χαιρόμαστε να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα. Μπράβο στη διοίκηση της Λάρισας για όσα έχει κάνει."

...............................................................

Δείτε photos από το παιχνίδι...

Διαβάστε ακόμη...