Που οδηγείται η υπόθεση Τζήλου

Από sdna.gr: Η είδηση ότι ένας εκ των φερομένων ως δραστών κατέθεσε μήνυση κατά του διαιτητή Τζήλου, δημιούργησε την αίσθηση ότι η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο. 
Πηγή: sdna.gr
Που οδηγείται η υπόθεση Τζήλου

Υπήρξε μία γενικευμένη αντίληψη ότι η μήνυση είχε προσχηματικό χαρακτήρα ώστε να φρενάρει την ανακριτική διαδικασία.

Η ανάκριση συνεχίζεται απρόσκοπτα εδώ και περίπου ένα χρόνο και θα ολοκληρωθεί οσονούπω.Το ένα δεν επηρεάζει το άλλο.

Τα στοιχεία είναι πολλά και η ανάκριση δεν διακόπτεται ποτέ από μια μήνυση.

Η στήλη δεν θα ασχοληθεί με το ποινικό μέρος, καθώς αυτό είναι θέμα των ανακριτών και των εισαγγελέων. Όμως θα σταθεί στο πειθαρχικό κομμάτι, το οποίο αποτελεί ευθύνη της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Όταν εισαχθεί η εισαγγελική πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το δικαιοδοτικό όργανο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δικαιούται να ζητήσει τη σχετική δικογραφία ώστε να μελετήσει ενδελεχώς την υπόθεση.

Όπως έγινε με το βούλευμα της συμμορίας, έτσι θα γίνει και με την υπόθεση Τζήλου εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή αξιωματούχου ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κανονισμός είναι σαφής και προβλέπει όχι μόνο τιμωρία του φυσικού προσώπου, αλλά και της ΠΑΕ που εκπροσωπεί.

Σε περίπτωση που στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Λαρισαίου διαιτητή υπάρξει εισαγγελική πρόταση ποινικής δίωξης για ποδοσφαιρικό παράγοντα, τότε η ΠΑΕ, στην οποία ανήκει, θα αντιμετωπίσει ακόμη και την ποινή του υποβιβασμού.

Επειδή κάποιοι θα επιχειρήσουν να προλάβουν αυτή την προσέγγιση με τη φράση «στην Ελλάδα αυτά δεν γίνονται», ας κάνουν τον κόπο να δουν ποια διαδικασία ακολουθήθηκε στην περίπτωση της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και της πλημμεληματικής σύστασης συμμορίας.

Διαβάστε ακόμη...