«Όταν το Καραϊσκάκης φώναζε ΠΑΟΚ»

Από inpaok.com: ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «συγκρούονται» για πρώτη φορά την φετινή σεζόν και το INPAOK απευθύνθηκε σε έναν άνθρωπο που έχε φάει με το... κουτάλι τέτοιου είδους ντέρμπι.
Πηγή: inpaok.com
«Όταν το Καραϊσκάκης φώναζε ΠΑΟΚ»

Ο, εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης, μιλάει για το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League, και θυμάται την πιο «δυνατή» του στιγμή στις αναμέτρησης του Δικεφάλου με τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Κούλης Αποστολίδης στο INPAOK:

Έχετε συμμετάσχει σε αρκετά Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ. Που πιστεύετε ότι κρίνονται τέτοιου είδους ντέρμπι;

«Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες και ενδεχομένως σε μια- δυο φάσεις που μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα του αγώνα από την μια ή την άλλη πλευρά. Νομίζω ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι το κατά πόσο μια ομάδα, τόσο σαν σύνολο, όσο και σαν άτομα θα έχουν την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση και το μεγαλύτερο πάθος, να ζητήσουν το παιχνίδι. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά σε τέτοια παιχνίδια. Προσωπικά θα είμαι ικανοποιημένος, εκτός βέβαια από την νίκη που είναι ο πρωταρχικός στόχος, και με μια ισοπαλία».

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός φέτος αναμένεται να συναντηθούν συνολικά τέσσερις φορές. Πιστεύετε ότι η έκβαση του κυριακάτικου (1/12, 19:30) παιχνιδιού μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για την «μάχη» του πρωτάθληματος;

«Αντιμετωπίζοντας το λογικά και «ψυχρά», το αυριανό παιχνίδι δίνει τρεις βαθμούς. Από την στιγμή που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν να παίξουν άλλες τρεις φορές, και να χάσει ο ΠΑΟΚ δεν κρίνεται κάτι. Υποτίθεται ότι όταν κάνεις τον προγραμματισμό σου για το πρωτάθλημα, έχεις στα «κερδισμένα» το παιχνίδι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, στο εκτός ό,τι πάρεις είναι κέρδος. Αν το δούμε ψυχρά λοιπόν, δε νομίζω ότι θα είναι μεγάλη αποτυχία και μια ενδεχόμενη ήττα. Βέβαια ο ΠΑΟΚ έχει την οντότητα, το μέταλλο, την προσωπικότητα, αλλά και την ομάδα για να μπορέσει να πάει στο «Καραϊσκάκης» και να διεκδικήσει το παιχνίδι».

Έχετε αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Ποιο είναι αυτό που σας έχει αποτυπωθεί και γιατί;

«Τα παιχνίδια είναι πολλά, όλα αυτά τα χρόνια, αλλά νομίζω ότι αυτό που ξεχωρίζει ήταν την σεζόν που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, το 1975-76. Τότε είχαμε κερδίσει μέσα στο «Καραϊσκάκης»με 0-4. Θυμάμαι ολόκληρο το γήπεδο, μετά το 0-2 φώναζε ρυθμικά την ιαχή «ΠΑΟΚ-ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...