Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

Από paok24.com: Ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν ο ΠΑΟΚ είχε αποδράσει από το Φάληρο με 0-1, χάρις σε ένα αυτογκόλ του Βούκοβιτς με τις δύο ομάδες στο φετινό τους παιχνίδι να έχουν σημαντικές αλλαγές στην 11άδα και στο ρόστερ.
Πηγή: paok24.com
Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

Μία σωστή τακτική από την ομάδα του Δικεφάλου, μία τυχερή στιγμή στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς, κλειστοί διάδρομοι προς την περιοχή του Πασχαλάκη και η εκπληκτική εμφάνιση του Έλληνα γκολκίπερ έφεραν τότε στον ΠΑΟΚ μία νίκη που τον έβαλε στην κορυφή και τον κράτησε μέχρι και το τέλος του Μαΐου που στέφθηκε τελικά πρωταθλητής.

Τότε ο ΠΑΟΚ μπήκε στο Φάληρο με τους πρώτους 11 να είναι οι Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λημνιός και Πρίγιοβιτς, ενώ σαν αλλαγές, πέρασαν οι Ζαμπά, Βέρνμπλουμ και Τόσκα. Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Γιαννιώτη, Τσιμίκα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο και Κόκα, ενώ σαν αλλαγές, πέρασαν οι Φετφατζίδης, Γκιγιέρμε και Γκερέρο.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ οι Κάνιας, Πρίγιοβιτς και Τόσκα αποτελούν παρελθόν, ενώ είναι απίθανο να δούμε στον αγώνα τους Βέρνμπλουμ και Ζαμπά που είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Εκτός λοιπόν από τις 5 σίγουρες αλλαγές θεωρείται σίγουρη και η αλλαγή κάτω από τα δοκάρια, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να έχει πάρει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Από το περσινό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έχει φέρει στην Τούμπα, πέραν του Σέρβου γκολκίπερ και τον Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας, τον Γιαννούλη στο αριστερό άκρο της άμυνας, τους Ντόουγκλας και Μίσιτς στο κέντρο, αλλά τον Πολωνό Κάρολ Σφιντέρσκι που έχει πάρει φανέλα βασικού τους τελευταίους μήνες. Τέλος δεν μπορεί κανείς φυσικά να παραβλέψει και την αλλαγή στην άκρη του πάγκου, με τον Αμπέλ Φερέιρα να έχει αντικαταστήσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου από την αρχή της προετοιμασίας των νταμπλούχων Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μάρτινς να έχει παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, σίγουρα δεν έχουν στην ομάδα 4 παίκτες από την περσινή αναμέτρηση. Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που στέρησε τη θέση στην βασική 11άδα στον Ανδρέα Γιαννιώτη που εν τέλει κατέληξε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και του Γιάνκο Βούκοβιτς που έμεινε ελεύθερος μέσα στο καλοκαίρι. Από εκεί και μετά ο Αιγύπτιος επιθετικός Χασάν Κόκα γύρισε στην Μπράγκα, ενώ και ο Γιάννης Φετφατζίδης άφησε το αγαπημένο του λιμάνι και εδώ και έναν χρόνο έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης και παίκτης του Άρη. Επίσης από τους 14 παίκτες εκείνης της αναμέτρησης, σήμερα εκτός είναι οι τραυματίες, Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος, αλλά και ο Μεριά που πλήρωσε το μάρμαρο των ευρωπαϊκών λαθών στους αγώνες του Champions League. Από την μεριά τους οι γηπεδούχοι, έχουν πλέον σαν βασικό γκολκίπερ τον Σα, έφεραν τον Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, επιστράτευσαν από τον περασμένο Γενάρη και πάλι τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ στην μεσοεπιθετική γραμμή έχουν ενισχυθεί με τους Βαλμπουενά, Σουντανί, Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Από τις παραπάνω παρατηρήσεις καταλαβαίνει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν αλλάξει κοντά στο 40-50% από τις ομάδες που είδαμε στο περσινό παιχνίδι και για κανέναν από τους δύο τεχνικού δεν μπορεί να αποτελέσει "μπούσουλας" η προηγούμενη τους αναμέτρηση στο ίδιο γήπεδο, που και τότε η διαφορά των δύο πρωτοπόρων ήταν σε απόσταση λιγότερης της μίας νίκης.

Διαβάστε ακόμη...