Το βάρος τον Δεκέμβριο με κρίσιμα και μεγάλους αγώνες

Από paok24.com: Το βάρος επιστρέφει και πάλι στις πλάτες των παικτών του ΠΑΟΚ, μιας και η ήττα στο "Σοφία Μπεφόν" έφερε τον Πανιώνιο στις 3 νίκες, όσες και ο ΠΑΟΚ, όσες επίσης και το Ρέθυμνο που κέρδισε οριακά τον Άρη στην Κρήτη.
Πηγή: paok24.com
Το βάρος τον Δεκέμβριο με κρίσιμα και μεγάλους αγώνες

Πλέον ο ΠΑΟΚ, είναι μαζί με τους Κρητικούς και τον Πανιώνιο, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην Α2 είναι ο Άρης και η Λάρισα που έμειναν στις 2 νίκες σε 9 αγώνες για την Basket League. Πάνω από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Κολοσσός Ρόδου και ο Ηρακλής με 4 νίκες, μιας και ο "γηραιός" κέρδισε το Λαύριο με 92-62 στο Ιβανώφειο, ενώ η ομάδα της Ρόδου παίζει σήμερα με τον Παναθηναϊκό.

Έτσι το βάρος πέφτει πάνω στα 7 παιχνίδια του Δεκεμβρίου σε πρωτάθλημα και Basketball Champions League. H αρχή γίνεται με την Βόννη στην Γερμανία, ενώ ο σημαντικός αγώνας για το πρωτάθλημα είναι το ερχόμενο Σάββατο με την ΑΕΚ στο Παλατάκι. Η συνέχεια φέρνει αντίπαλο την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ μετά ο Δικέφαλος κατεβαίνει και πάλι στην Αττική για τον εκτός έδρας αγώνα με το Λαύριο και ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδι με την Σζομπατέλι στις 17/12. Τελειώνοντας τις υποχρεώσεις για το 2019 για το Basketball Champions League, o ΠΑΟΚ θα έχει δύο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα μέχρι το τέλους του έτους.

Το Σάββατο 21/12 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Προμηθέα στο Παλατάκι, ενώ ο χρόνος θα κλείσει με ένα τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο στις 28/12. Και στα 4 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είναι το ακλόνητο φαβορί, αλλά σίγουρα θα μπορεί να κερδίσει κάποια από τα παιχνίδια, ώστε να ξεπεράσει τις 3 νίκες που έχει μέχρι σήμερα και μέσα στο 2019, να φύγει το βασικό άγχος της παραμονής στην κατηγορία, αλλά τα εντός έδρας παιχνίδια είναι κόντρα σε ομάδες με πλουσιότερο και βαθύτερο ρόστερ όπως και η ΑΕΚ και ο Προμηθέας Πατρών.

Τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Λαύριο και Ηρακλή, μπορεί να είναι κόντρα σε ομάδες που είναι στα μέτρα του Δικεφάλου, αλλά μέχρι σήμερα το σύνολο παικτών του ΠΑΟΚ είτε στην εποχή Φλεβαράκη, είτε στη νέα εποχή του Κώστα Χαραλαμπίδη, έχει δείξει ότι τα κενά διαστήματα εκτός έδρας έχουν στοιχίσει είτε κόντρα στον Άρη, είτε κόντρα στον Ιωνικό, είτε στο Περιστέρι, είτε και στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα που το μπλακ άουτ ήταν τέτοιο που έφερε την εύκολη ήττα στο φινάλε.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ για να σώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την κατηγορία μπορεί να μην χρειαστούν μόνο οι 8 νίκες που ξέραμε τις προηγούμενες σεζόν, αλλά ίσως φτάσουμε στις 9 ή και στις 10, ενώ θα πρέπει είτε να κερδίσει έναν καλύτερο αντίπαλο εντός έδρας (όπως είναι η ΑΕΚ και ο Προμηθέας) είτε να κάνει επιτέλους και μία εκτός έδρας νίκη, ειδικότερα κόντρα σε έναν άμεσο ανταγωνιστή για την παραμονή.

Διαβάστε ακόμη...