Πρίγιοβιτς: «Βγείτε και δώστε τα όλα με τον Ολυμπιακό»

Απο paokrevolution.net: O Πρίγιοβιτς παραχώρησε συνέντευξη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αναφέροντας πως είναι μια παρακινδυνευμένη πρόβλεψη.
Πηγή: paokrevolution.net
Πρίγιοβιτς: «Βγείτε και δώστε τα όλα με τον Ολυμπιακό»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο και αμφίρροπο ντέρμπι, το οποίο θα κρίνει τον πρωταθλητή Χειμώνα. Ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει πως όποιος επικρατήσει πως θα πρέπει να θεωρηθεί πρωταθλητής Ελλάδας. Αυτή την χρονιά η Super League, λόγω των play-off θα είναι πιο δύσκολη και κατά την γνώμη μου και θα γίνει σκληρή μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν. Είναι πάντα δύσκολο να πεις ποιος είναι το φαβορί σε τέτοιου είδους ματς.

Ασφαλώς για μένα ο ΠΑΟΚ έχει πάντα τον πρώτο λόγο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και προβλέπω μια δύσκολη βραδιά και για τους δύο αντιπάλους. Λαμβάνοντας υπόψη πως ο Ολυμπιακός μετέχει στους ομίλους του Champions League και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία από την συμμετοχή του στην διοργάνωση, αλλά και ρυθμό, περιμένω να βγάλει αυτή την ταχύτητα με την οποία παίζει και στα ματς πρωταθλήματος. Επαναλαμβάνω είναι δύσκολο να μιλήσουμε για φαβορί σε ένα τέτοιο ματς»

«Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός παίζουν επιθετικά και σκοράρουν, όμως συχνά τέτοια παιχνίδια είναι εντελώς διαφορετικά και οι ομάδες δεν έχουν τον ίδιο αγωνιστικό προσανατολισμό λόγω της βαθμολογικής σκοπιμότητας του παιχνιδιού. Θυμάμαι για παράδειγμα τα ντέρμπι που έπαιξα κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν σκληρά και κακά από πλευράς θεάματος παιχνίδια. Στον Πειραιά πάντα ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολο έργο.

Το κλειδί σε αυτά τα ντέρμπι είναι να παραμείνει η ομάδα συμπαγής, να αποφύγει τα ατομικά λάθη ή τουλάχιστον να αποφύγει όσα περισσότερα λάθη γίνεται. Νομίζω ένας 'killer' είναι αρκετός για να κρίνει το ματς σε 1-2 φάσεις. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες».

Η ατμόσφαιρα των ελληνικών ντέρμπι, αν μη τι άλλο είναι κάτι που νοσταλγεί ο πανύψηλος στράικερ.

«Μου λείπει η ατμόσφαιρα σε αυτά τα ντέρμπι, ειδικά στην Ελλάδα. Απολάμβανα πολύ αυτά τα ματς. Η ατμόσφαιρα ήταν καυτή και ηλεκτρισμένη. Ήταν πολύ ωραίο το περιβάλλον για να αγωνίζεσαι. Το ίδιο συνέβαινε όταν παίζαμε κόντρα στην ΑΕΚ ή τον Άρη. Πάντα ήταν έτσι. Μπορώ να πω πως ήταν ίσως λίγο πιο καυτή η ατμόσφαιρα με τον Ολυμπιακό. Ήταν οι οπαδοί, το γήπεδο, όλο το κλίμα που επικρατούσε, αυτό που ένιωθες και μύριζες και καταλάβαινες πως ήταν κάτι ξεχωριστό».

Ο Πρίγιοβιτς είχε σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό στις 3 Μαϊου 2017 στην επικράτηση του ΠΑΟΚ με 2-0. Ένα γκολ που θα θυμάται για πάντα.

Θυμάμαι το πρώτο μου γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό. Είχα πετύχει αρκετά γκολ πριν από αυτό. Ήταν ένα από τα πρώτα μου ματς. Το τρίτο ή τέταρτο αν θυμάμαι καλά και είχα ήδη σημειώσει 2-3 γκολ. Έκανα το 2-0 και πανηγύρισα με τους οπαδούς, το γήπεδο εξερράγη, η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη και είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα. Κατευθύνθηκα στους οπαδούς. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα που έφτασα στην Θεσσαλονίκη είχε καταλάβει η μια πλευρά την άλλη. Αυτό είναι βέβαιο και ήξεραν τι να περιμένουν από μένα».

Ο φορ της Ιτιχάντ υποστηρίζει πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ως τελικό και να μην αισθανθούν σε καμία περίπτωση έξτρα πίεση, αφού πρόκειται για ματς που δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα.

«Η συμβουλή μου στους πρώην συμπαίκτες μου στον ΠΑΟΚ είναι να βγουν στο γήπεδο, να τα δώσουν όλα, να αποδώσουν στο μάξιμουμ, εκπροσωπώντας τον σύλλογο επάξια και να μην σκέφτονται πως πρόκειται για ένα ντέρμπι. Να το αντιμετωπίσουν σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Δεν είναι τελικός Κυπέλλου, ούτε θα κρίνει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και δεν πρέπει οι παίκτες να νιώσουν επιπρόσθετη πίεση. Απλά θα είναι αρκετό να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Διαβάστε ακόμη...