«Ακατανόητη η άρνηση του ΕΣΚΑΝ!»

Από inpaok.com: O πρώην πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και φυσικά αναφέρθηκε στο σκάνδαλο που ξέσπασε όταν ο εν λόγω φορέας αρνήθηκε τον έλεγχο ντόπινγκ στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Πηγή: inpaok.com
«Ακατανόητη η άρνηση του ΕΣΚΑΝ!»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήμουν στον ΕΟΠΥΥ και, παράλληλα, πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ γιατί είχα ασχοληθεί με το ντόπινγκ και είχα δουλέψει πάνω σ΄ αυτό. Δεν τους χάλασα το χατίρι και έκατσα 2,5 χρόνια εκεί» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Τι πάει να πει 70 έλεγχοι είναι στον αέρα; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Όταν το ΕΣΚΑΝ ενημερώνει πως θα γίνει έλεγχος στις ομάδες, αμέσως ξέρουν ότι θα γίνει. Όταν είναι αρνητικά τα αποτελέσματα ενημερώνονται ο παίκτης και η ομάδα».

Τόνισε ότι:

«Η WADA έχει αναστείλει τη λειτουργία του ελληνικού εργαστηρίου. Αυτά είναι κομματικά παιχνίδια. Οι έλεγχοι και τα δείγματα γινόταν άψογα. Η ποδηλασία και οι άλλες ομοσπονδίες είχαν απλήρωτους τους δειγματολήπτες. Στο ποδόσφαιρο είχαμε ελέγχους σε δυο αγώνες κάθε εβδομάδα και τσεκάραμε δυο παίκτες από κάθε σύλλογο. Το ίδιο συνέβη και στο βόλεϊ».

Για τη στάση του κ. Σκανδαλάκη στο αίτημα του ΠΑΟΚ ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η πρόταση του ΠΑΟΚ είναι στα όρια της νομιμότητας. Το ΕΣΚΑΝ έχει το δικαίωμα να επιλέγει σε ποιους αγώνες θα κάνει ελέγχους. Εγώ αν ήμουν στη θέση του κ. Σκανδαλάκη θα περνούσα το αίτημα του ΠΑΟΚ. Είναι ακατανόητη η άρνηση του. Εμείς στη θητεία μας εκτελούσαμε τα αίτημα των ομάδων. Και από τον ΠΑΟΚ είχαμε δεχτεί αιτήματα και εφόσον κάλυπτε τα έξοδα ως γηπεδούχος εννοείται πως τους κάναμε. Η κάθε γηπεδούχος ομάδα είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να πληρώνει. Λογικά σκεπτόμενοι, το ΕΣΚΑΝ θα πρέπει να στείλει δειγματολήπτες στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το μεγάλο ντέρμπι. Δεν έχουμε, βέβαια, εργαστήρια, αλλά στέλνουμε τα δείγματα στο εξωτερικό».

Διαβάστε ακόμη...