«Με δικό του χώρο ο ΠΑΟΚ θα γίνει υπερδύναμη!»

Από paok24.com: Ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχημένης πορείας της άρσης βαρών του ΠΑΟΚ μίλησε για όλα.
Πηγή: paok24.com
«Με δικό του χώρο ο ΠΑΟΚ θα γίνει υπερδύναμη!»

Ένα από τα τμήματα του Δικεφάλου που τα τελευταία χρόνια «αθόρυβα» πρωταγωνιστεί σε πανελλήνιο επίπεδο «σαρώνοντας» τους τίτλους είναι αυτό της άρσης βαρών.

Η επιτυχία αυτή φέρει αν μη τι άλλο σε μεγάλο βαθμό και την υπογραφή του Παύλου Σαλτσίδη ενός ανθρώπου που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά και στον ΠΑΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο PAOK Sports Arena για την παρουσίαση των βαρέων αθλημάτων του Δικεφάλου, ο Παύλος Σαλτσίδης τόνισε:

«Στο τμήμα άρσης βαρών έγινε η τιμή από τον ΑΣ ΠΑΟΚ να ξεκινήσουμε ως προπονητές το 1998. Κάθισα τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, πριν πάω στην Εθνική για 10 χρόνια.

Τα τελευταία χρόνια γύρισα ξανά στο σπίτι μου, όλη μου η ζωή είναι συνυφασμένη με τον ΠΑΟΚ και τον Δικέφαλο. Κάθε μέρα τον φοράω στο στήθος. Τα σπίτια μου είναι η Τούμπα, το Παλατάκι.

Το τμήμα τα έχει πάρει όλα! Κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος μου. Έκανα τα πάντα, μασέρ, ψυχολόγο, προπονητή, έφορο.

Ο κ. Μάλλιος μας «αγκάλιασε» μας πήρε κάτω από τις «φτερούγες» του. Μας ένωσε. Ο ΠΑΟΚ θα είναι υπερδύναμη αν γίνει πράξη το όνειρο του Χάρη Μάλλιου με 500 και 600 αθλητές σε μία στέγη, όπως η Σταυρούπολη. Να γίνει το άντρο του ΠΑΟΚ και να κάνουν προπόνηση με τον Δικέφαλο στο στήθος. Αυτό είναι το όνειρο μου.

Όσο είμαι προπονητής, στόχος μου είναι να βγάλω νέους αθλητές. Δε θα συνεχίσω για πολλά χρόνια ως προπονητής, αλλά θα προσφέρω και από άλλο πόστο. Υπάρχει προοπτική στο όνειρο του κ. Μάλλιου. Δε χρειαζόμαστε πολλά λεφτά για να γίνουμε δυνατοί. Το αγωνιστικό τμήμα είναι δυνατό, πιστεύω ότι και του χρόνου θα είμαστε πρωταθλητές. Ελπίζω να έχουμε και στις ακαδημίες περισσότερα παιδιά. Να "κατεβαίνουμε" στους αγώνες με το πούλμαν του ΠΑΟΚ.

Να μάθει ο κόσμος του ΠΑΟΚ τους αθλητές που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Να μπούμε και εμείς στο γήπεδο της Τούμπας να πανηγυρίσουμε. Ο Στάθης Στρουμπής είναι κλάσης χρυσού Ολυμπιονίκη, αλλά αγωνίζεται σε λάθος περίοδο. Όλος ο ΠΑΟΚ όμως θα είναι δίπλα του για να πάρει αυτά που αξίζει».

Διαβάστε ακόμη...