Τα διλήμματα των Μαρτίνς - Φερέιρα

Από sdna.gr:δρο Μαρτίνς και Αμπέλ Φερέιρα καταστρώνουν τα πλάνα του για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής (01/12) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Πηγή: sdna.gr
Τα διλήμματα των Μαρτίνς - Φερέιρα

Την Κυριακή έχει ένα μεγάλο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με φόντο την πρώτη θέση της Superleague. Πέδρο Μαρτίνς και Αμπέλ Φερέιρα κάνουν τις πρώτες σκέψεις τους για τη βασική 11άδα της ομάδας τους, με αμφότερους τους προπονητές να έχουν κάποια διλήμματα, όπως αποτυπώνονται στον Τύπο.

Τα διλήμματα του Μαρτίνς

Ερωτήματα έχει στο μυαλό του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς. Αρχικά, υπάρχει δίλημμα όσον αφορά ποιο σύστημα θα χρησιμοποιήσει. Είτε θα επαναφέρει το 4-2-3-1, είτε θα διατηρήσει το 4-3-3. Όμως στο δεύτερο με δυσκολία χωράει ο Ματιέ Βαλμπουενά, τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει.

Θολό είναι το τοπίο και στο κέντρο της άμυνας. Τα τραγικά λάθη του Γιασίν Μεριά ίσως τον θέσουν εκτός βασικής 11άδα, όμως πώς μπορεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιο ρόλο στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Τα διλήμματα του Φερέιρα

Το δίδυμο της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει παρά το γεγονός ότι ο Βαρέλα είναι πλέον ετοιμοπόλεμος. Κρέσπο και ο Ίνγκι Ίνγκασον, ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αναμένεται να βρεθούν στο αμυντικό κέντρο. Μεγαλύτερα διλήμματα, ωστόσο, βασανίζουν τον Αμπέλ Φερέιρα από τη μέση και μπροστά.

Παράδειγμα αποτελεί η θέση του κεντρικού επιθετικού. Ο Σφιντέρσκι επέστρεψε στα γκολ, όμως οι κινήσεις του Τσούμπα Άκπομ εκτός περιοχής μπορεί να τον κάνουν πιο αποδοτικό στο ματς του Καραϊσκάκης. Επιπλέον, ο φορμαρισμένος Λημνιός λογικά θα πάρει θέση στη βασική 11άδα με τον Βιεϊρίνια να ψάχνει θέση στα αριστερά, την οποία διεκδικεί και ο Ελ Καντουρί.

Διαβάστε ακόμη...