Αποκάλυψη για τη Νέα Τούμπα: Έτοιμα 100 εκατομμύρια!

Από forza: Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας δεν είναι, ωστόσο το θέμα της νέας Τούμπας δεν έπαψε ποτέ να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα του Ιβάν Σαββίδη και των συνεργατών του...
Πηγή: forza
Αποκάλυψη για τη Νέα Τούμπα: Έτοιμα 100 εκατομμύρια!

Η FORZA αποκαλύπτει σήμερα ότι το θέμα όχι μόνο ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης Σαββίδη – Μητσοτάκη, που έγινε στις 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα, αλλά στο τραπέζι έπεσαν και λεπτομέρειες.

Σ΄ αυτή τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι έχει έτοιμα 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και το μόνο που ζήτησε, ήταν να μην υπάρξουν εμπόδια, έτσι ώστε να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτή η επένδυση, που όπως είναι φανερό, θα ρίξει πολλά εκατομμύρια στην ελληνική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με βάση τα ισχύοντα (νομοθεσία, συντελεστές δόμησης κ.λπ.), ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατασκευάσει στο οικόπεδό του στην Τούμπα, γήπεδο χωρητικότητας 36-37 χιλιάδων θέσεων. Εφόσον γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, η χωρητικότητα μπορεί να φτάσει και τις 40 χιλιάδες, ίσως και τις 41.926 θέσεις, όπως θα ήθελε ο ΠΑΟΚ, για συμβολικούς λόγους.

Σε ότι αφορά το δικό του κομμάτι και ότι περνάει από το δικό του «χέρι», ο ΠΑΟΚ το έχει κάνει. Το χρονοδιάγραμμα τηρείται με ευλάβεια και όπως έχει γράψει η FORZA, μέχρι τον Μάιο, αναμένεται να έχει εγκριθεί το ειδικό χωρικό σχέδιο, που θα προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες της κατασκευής του γηπέδου και θα έχει βγει το προεδρικό διάταγμα.

Σ΄ αυτή τη φάση, το πρόβλημα παραμένει η μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο. Όπως έχει αποκαλύψει η FORZA, η μετακόμιση δεν είναι απλά υπόθεση, αφού πέραν της συμφωνίας που πρέπει να επιτευχθεί για τους όρους χρήσης του Σταδίου (χρειάζεται τροπολογία ή υπουργικές αποφάσεις), ο χρόνος πιέζει αφόρητα.

Από τη μέρα της συμφωνίας, θα χρειαστεί διάστημα 6-8 μηνών για να γίνουν τα απαραίτητα έργα, κάτι που σημαίνει ότι αν οι διαδικασίες κινηθούν γρήγορα και χωρίς χρονοτριβές, ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να μπει στο Στάδιο τον Σεπτέμβριο του 2020 και παράλληλα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση της Τούμπας, αφού φυσικά, ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες, που απαιτούνται με τον ΑΣ ΠΑΟΚ, που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου (απόφαση γενικής συνέλευσης).

ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΚΑΛΥΨΩ ΓΟΥΛΑ

Στην αναμονή για το Στάδιο

Η υπόθεση του Καυτανζογλείου παραμένει στον αέρα, μέχρι να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Σταδίου. Πρόεδρος της διοίκησης θα είναι η κ. Καλυψώ Γούλα, που διετέλεσε αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής επί Μπουτάρη και ήταν υποψήφια στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Μόλις αναλάβει καθήκοντα, θα γίνει η επαφή με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έτσι ώστε να καταρτιστεί ένα προσχέδιο συμφωνίας για τη χρήση του γηπέδου, το οποίο θα γίνει συμφωνητικό μόλις γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε να μπορεί ο Δικέφαλος να το μισθώσει με τους νόμους της αγοράς (όπως ΑΕΚ και ΠΑΟ το ΟΑΚΑ) και φυσικά να χρηματοδοτήσει τα έργα αναβάθμισης, που πρέπει να γίνουν και να συμψηφιστούν τα έξοδα με τα ενοίκια.

Διαβάστε ακόμη...