ΠΑΟΚ: «Τρίποντο» στην συσπείρωση

Από sdna.gr:Η αυξημένη προσέλευση στο «PAOK Sports Arena», η βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα του Δικεφάλου, αλλά και η στήριξη από τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου και τον Ιβάν Σαββίδη, έδειξαν ότι όσο υπάρχει συσπείρωση υπάρχει και ελπίδα...
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: «Τρίποντο» στην συσπείρωση

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν είχε δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος είναι να καταφέρει να περάσει όσο πιο... αναίμακτα γίνεται αυτή την πάρα πολύ δύσκολη χρονιά από οικονομικής άποψης και να είναι ταυτόχρονα όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται. Ο δεύτερος είναι να καταφέρει να φέρει στο γήπεδο τους φιλάθλους και να τους βάλει στην... εξίσωση της αγωνιστικής του εικόνας.

Τα δύο αυτά κομμάτια δεν είναι και τόσο... ασύνδετα μεταξύ τους, καθώς η συσπείρωση και το γεμάτο γήπεδο συνεπάγονται εντός έδρας νίκες όταν η ανάγκη για βαθμούς είναι επιτακτική. Τις τελευταίες τρεις ημέρες αποδείχτηκε ότι αυτό το εγχείρημα είναι ναι μεν δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Ο αγώνας απέναντι στο Ρέθυμνο ήταν ο δεύτερος εντός έδρας μετά από αυτόν με τον Ήφαιστο Λήμνου, που ο ΠΑΟΚ δεν ήταν... μόνος του. Ο κόσμος του Δικεφάλου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας και το «PAOK Sports Arena» είχε «παλμό». Σαφώς δεν μιλάμε για ένα κατάμεστο γήπεδο, όμως οι περίπου 4000 φίλοι της ομάδας ήταν αρκετοί για να... σπρώξουν τους «ασπρόμαυρους» σε μια υπερπολύτιμη νίκη. Η καλή εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ τελευταία ήρθε και... έδεσε με την στήριξη του κόσμου και από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι ο Δικέφαλος δεν μπορούσε να φύγει χωρίς το ροζ φύλλο από την αναμέτρηση αυτή.

Οι παίκτες ευχαρίστησαν τον κόσμο όχι μόνο με τις δηλώσεις τους μετά το τέλος της αναμέτρησης, αλλά και με την βελτιωμένη εικόνα τους και το ωραίο μπάσκετ του έπαιξαν. Η κερκίδα ανταπέδωσε με το χειροκρότημα στο φινάλε αλλά και με το συνθήματα για χάρη του αρχηγού του ΠΑΟΚ, Βαγγέλη Μαργαρίτη αλλά και του προπονητή, Κώστα Χαραλαμπίδη. Όταν αποθεώνονται οι «σημαίες», αποθεώνεται η ομάδα ολόκληρη και αυτό οι «ασπρόμαυροι» το γνωρίζουν καλά.

Αν το πρώτο δείγμα ήταν... θετικό, τότε το δεύτερο ήταν θετικότατο. Στην εξίσωση της συσπείρωσης ήρθε να προστεθεί και η ιδιαίτερη κίνηση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος αποφάσισαν να χαρίσουν το πριμ που αντιστοιχούσε στον καθένα για τη νίκη επί της Λάρισας, στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου δίνοντας οικονομική, αλλά κυρίως ψυχολογική «ανάσα», στο πολύπαθο αυτό κομμάτι του Δικεφάλου.

Είναι συνηθισμένο ο Ιβάν Σαββίδης να στέκεται δίπλα στην ΚΑΕ στα... ζόρια και δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτή την κίνηση αλτρουισμού των παικτών της ομάδας. Έτσι διπλασίασε το ποσό κάνοντας πράξη το μότο «οικογένεια ΠΑΟΚ». Το ποσό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, αν και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η «απρόμαυρη» ΚΑΕ μετράει το... κάθε ευρώ, όσο η κίνηση και ο συμβολισμός που βρίσκεται από πίσω.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, έχουν την «τύχη» να βρίσκονται σε ένα τμήμα του συλλόγου που τη δεδομένη στιγμή... ανθεί αγωνιστικά, οικονομικά, αλλά και από άποψη επιτυχιών και στήριξης του κόσμου. Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο χαρακτήρας του καθενός φαίνεται όταν είναι στα... πάνω του. Οι ίδιοι βρίσκονται στα καλύτερα τους αλλά δεν ξεχνάν ότι είναι κομμάτι ενός ευρύτερου συνόλου, ενός συλλόγου και παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωμένοι, στηρίζουν, προσφέρουν και γνωρίζοντας ότι έχουν το «βήμα», δείχνουν τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλοι...

Διαβάστε ακόμη...