Οι... δικαιολογίες του ΠΣΑΤ για τον ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Μετά τον «θόρυβο» των προηγούμενων ημερών, ο ΠΣΑΤ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.
Πηγή: paok24.com
Οι... δικαιολογίες του ΠΣΑΤ για τον ΠΑΟΚ

Αίσθηση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η απόφαση του ΠΣΑΤ να μην συμπεριλάβει την νταμπλούχο και αήττητη έως τώρα ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ στην ψηφοφορία για τους κορυφαίους της χρονιάς.

Μάλιστα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter είχε εκφράσει την απορία της σχετικά με την απόφαση του ΠΣΑΤ, που μέσω του προέδρου της, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, πήρε θέση για την μη επιλογή του Δικεφάλου στην συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Μέσω ανακοίνωσης του ο ΠΣΑΤ επανέρχεται στο θέμα και αναφέρεται στους λόγους που δεν επελέγησαν για την ψηφοφορία η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, η τενίστρια Μαρία Σάκκαρη, αλλά και ο προπονητής μπάσκετ, Δημήτρης Ιτούδης, για τους οποίους υπήρξαν και οι μεγαλύτερες ενστάσεις.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται:

«Σχετικά με την ψηφοφορία για τους Κορυφαίους της χρονιάς

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών, ομάδων και προπονητών για το 2019. Η τελετή της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στο Μέγαρο Μουσικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) προσκαλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στον πιο ιστορικό θεσμό του ελληνικού αθλητισμού, ο οποίος συμπληρώνει 66 χρόνια ζωής.

Επίσης, με αφορμή δημοσιεύματα, επιθυμούμε να διευκρινήσουμε ότι οι επιλογές των μελών μας, αθλητικών συντακτών, όσον αφορά στους κορυφαίους της χρονιάς είναι ελεύθερες και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, ούτε φυσικά αποκλεισμός. Το συνοδευτικό ενημερωτικό δελτίο δεν αποτελεί κατευθυντήριο οδηγό
για την ψηφοφορία, όπως θέλησαν κάποιες πλευρές να το ερμηνεύσουν, δεδομένου ότι περιλαμβάνει μόνο τις ενδεικτικές διακρίσεις αθλητών, αθλητριών, ομάδων σε διεθνείς αγώνες.

Κι επειδή τα περισσότερα σχόλια είχαν σχέση με την ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, με την τενίστρια Μαρία Σάκκαρη και τον προπονητή μπάσκετ Δημήτρη Ιτούδη διευκρινίζουμε ότι και οι τρεις ψηφίζονται κανονικά.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον ΠΑΟΚ που δεν συμπεριλήφθηκε στην ενδεικτική λίστα του ΠΣΑΤ, ελήφθησαν υπ´ όψη τα κριτήρια βράβευσης όπως έχουν αυτά οριστεί από το 2015, όταν αποφασίστηκε να δίνεται έμφαση στις διεθνείς διακρίσεις κατά σειρά προτεραιότητας (Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλπ). Αυτό, όμως δεν μειώνει την ιστορική πρώτη κατάκτηση του νταμπλ και το αήττητο του ΠΑΟΚ.

Ως προς την απουσία του ονόματος της Μαρίας Σάκκαρη από τις ενδεικτικές προτάσεις για την κορυφαία αθλήτρια, σημειώνουμε ότι η μεγάλη πρόοδος που παρουσίασε η πιο σημαντική Ελληνίδα τενίστρια αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει για το επαγγελματικό τένις αυτή η θέση. Οφείλαμε, όμως να τηρήσουμε τα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί.

Τέλος, η κατάκτηση της Euroleague από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπό την τεχνική καθοδήγηση του Δημήτρη Ιτούδη αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιτυχία που όμως με βάση τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το 2015 δεν μπορούσε να προηγηθεί των διακρίσεων που πέτυχαν συνάδελφοί του με εθνικές ομάδες, με ελληνικούς συλλόγους και βεβαίως καθοδηγώντας πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ με το πέρας της εφετινής διαδικασίας, θα επανεξετάσει τα κριτήρια, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες παρεξηγήσεις».

Διαβάστε ακόμη...