Ελεύθερο το live streaming για ΟΧΕ, σωματεία

Από e-handball.gr: Άλλη μια σημαντική εξέλιξη στα τηλεοπτικά του χάντμπολ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΡΤ αποφάσισε να δώσει το δικαίωμα στην Ομοσπονδία και τα σωματεία να μεταδίδουν διαδικτυακά αγώνες, που δεν έχει επιλέξει η ΕΡΤ για τηλεοπτικούς.
Πηγή: e-handball.gr
Ελεύθερο το live streaming για ΟΧΕ, σωματεία

Αυτό βέβαια σε κάποιο βαθμό συνέβαινε και πέρσι, αφού η ΟΧΕ (ίσως η μόνη Ομοσπονδία) είχε φροντίσει μετά από διαπραγμάτευση να περάσει την συγκεκριμένη διάταξη στην σύμβαση με την ΕΡΤ, απλώς φέτος αυτό γίνεται πιο επίσημο με απόφαση του Δ.Σ. της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει πως η ΕΡΤ «δύναται να παραχωρήσει στις ομοσπονδίες άδεια μετάδοσης από τα αθλητικά σωματεία -μέλη τους- αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, σε ιστότοπους τους οποίους διαχειρίζονται αποκλειστικά οι σύλλογοι η οι ίδιες ομοσπονδίες και στους λογαριασμούς τους στο Youtube- των αγώνων τους που δεν θα μεταδίδονται από τα μέσα της ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το σχετικό κόστος μετάδοσης»

Πρέπει να σημειωθεί πως οι ομοσπονδίες και τα σωματεία δεν θα μπορούν να παραχωρούν το δικαίωμα μετάδοσης αγώνων σε τηλεοπτικούς φορείς ή επιχειρήσεις, καθώς και σε στοιχηματικές εταιρείες, προς εμπορική εκμετάλλευσή.

Παράλληλα σε περίπτωση που η ΕΡΤ ενδιαφέρεται για την μετάδοση του υλικού της διαδικτυακής κάλυψης -εφόσον είναι άρτιο τεχνικά και ποιοτικά- θα της παραχωρείται αζημίως το δικαίωμα μετάδοσης από τα μέσα που διαθέτει.

Διαβάστε ακόμη...