«Τη νίκη με τον Άρη για τον κόσμο μας!»

Από inpaok.com: Ο βοηθός προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, Γιώργος Αποστολίδης, μίλησε για το παιχνίδι με τον Άρη, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (24/11) στις 14:00 και όχι μόνο...
Πηγή: inpaok.com
«Τη νίκη με τον Άρη για τον κόσμο μας!»

Επίσης, μίλησε για το αν υπάρχει ικανοποίηση για τις εμφανίσεις των κοριτσιών, για την εξαιρετική αμυντική λειτουργία της ομάδας, για τις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, για την εμπειρία του Champions League, αλλά και για το αν είναι πιο δύσκολο να προπονείς άντρες ή γυναίκες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν υπάρχει ικανοποίηση από τις εμφανίσεις των κοριτσιών:

«Ναι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και για τις εμφανίσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής σαν ομάδα. Προσπαθούμε δουλεύουμε σκληρά σε κάθε προπόνηση.

Τα κορίτσια δίνουν το 100% του εαυτού τους και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Φυσικά, δεν εφησυχαζόμαστε ποτέ και πάντα ζητάμε το κάτι παραπάνω και θεωρώ ότι έρχονται ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον».

Για το παιχνίδι με τον Άρη και αν ένα τέτοιο ματς είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι:

«Σίγουρα, είναι ένα ντέρμπι το οποίο από μόνο του σου δίνει ένα κίνητρο να παλέψεις παραπάνω και να δώσεις παραπάνω πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είτε είσαι παίκτης, είτε προπονητής, είτε κοντά στην ομάδα, είτε ακόμα και φίλαθλος.

Φυσικά, δεν σημαίνει κάτι ότι παίζουμε με τον Άρη, ή ότι παίζουμε με μια κάποια άλλη ομάδα, όμως αυτό θα πρέπει να μας κάνει να είμαστε 150% συγκεντρωμένοι.

Σίγουρα θεωρώ ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο στην κερκίδα και γι' αυτούς πάντα θα πρέπει να δίνουμε το παραπάνω, ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια, γιατί πάντα παίζουμε και για τους φιλάθλους οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για την ομάδα».

Για την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και το γεγονός πως δεν έχει δεχτεί γκολ ακόμα:

«Προσωπικά θεωρώ ότι οι αριθμοί δεν είναι τόσο σημαντικοί. Φυσικά όμως, άμα μου πεις αν ήθελα να τελειώσει η χρονιά με μηδέν γκολ παθητικό, θα έλεγα ναι σαν μέλος του τεχνικού τιμ.

Για αυτό δουλεύουμε στις προπονήσεις, γι' αυτό παλεύουμε για να σκοράρουμε όσο πιο πολύ μπορούμε και για να μην δεχόμαστε γκολ».

Για τις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας:

«Προσωπικά θα ήθελα να πω ότι για εμάς είναι ευλογία, να έχουμε την δυνατότητα να βρισκόμαστε στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Τόσο από άποψη γηπέδων, όσο και από άποψη υλικών και ανθρώπων που μας στηρίζουν εκεί πέρα και νομίζω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, στην πρόοδο και την ανάπτυξη της γυναικείας ομάδας».

Για τα παιχνίδια του Champions League τις επαφές που είχε με ανθρώπους στο Βέλγιο και για τη νέα σεζόν αν θέλει να επαναληφθεί όλο αυτό:

«Φυσικά και θέλω. Πιστεύω πως είναι τιμή για τον καθένα να συμμετέχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο σαν προπονητής, αλλά και σαν παίκτης βέβαια. Είναι κάτι ξεχωριστό το επίπεδο είναι υψηλό, σε γεμίζει εμπειρίες, σε γεμίζει παραστάσεις, τις οποίες τις κουβαλάς πάντα μαζί σου και σε κάνει ολοένα καλύτερο, γιατί πρέπει να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος, για να μπορέσεις να ανταπεξέρχεσαι σε κάθε επίπεδο ευρωπαϊκό που συναντάς μπροστά σου».

Για το αν είναι πιο δύσκολο ένα γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου απ' ότι το αντρικό:

«Είμαι της άποψης πως το ποδόσφαιρο είναι ένα. Φυσικά υπάρχουν ιδιαιτερότητες στους άνδρες και ιδιαιτερότητες στις γυναίκες, όσο αναφορά το γεγονός πως αλλιώς θα συμπεριφερθείς στον έναν και αλλιώς στον άλλον, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα και δε νομίζω πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές, ώστε να προπονήσεις.

Το θέμα είναι όπως και σε όλες τις ομάδες είτε άνδρες είτε γυναίκες, να μπορέσεις να εμπνεύσεις τους παίκτες σου και να βρεις τον τρόπο που θα μπορέσεις να τους κάνεις, να παίξουν για την ομάδα και για εσένα σαν προπονητή».

Διαβάστε ακόμη...