Αυτό το νέο ρεκόρ θα σπάσει ο Αντρέ Βιεϊρίνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Από sfina.gr : Δεν χρειαζόταν να φτάσουμε τον Νοέμβρη του 2019 για να καταλάβουμε πόσο σημαντικός παίκτης και πόσο ηγετική προσωπικότητα είναι ο Αντρέ Βιεϊρίνια.
Πηγή: sfina.gr
Αυτό το νέο ρεκόρ θα σπάσει ο Αντρέ Βιεϊρίνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!

Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ την Κυριακή απέναντι στην Λάρισα θα γράψει ιστορία, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φορέσει για 200η φορά την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου ετοιμάζεται για ένα μεγάλο επίτευγμα, με τις 200 συμμετοχές να είναι ένας αριθμός που μόνο 34 ποδοσφαιριστές έχουν φτάσει στην ιστορία του ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να τελειώσει το ποδόσφαιρο ενδέχεται να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Πέρασαν 4.103 μέρες από εκείνη στην οποία ο Αντελίνο Βιεϊρίνια φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι το ματς της Κυριακής που θα φτάσει τα 200 παιχνίδια.

Ήταν η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της περιόδου 2008-09 όταν ο ΠΑΟΚ άρχισε την προσπάθεια του από ένα ματς στην Κρήτη με τον ΟΦΗ. Ο Φερνάντο Σάντος που ήταν αυτός που έφερε τον Βιεϊρίνια στη Θεσσαλονίκη, τον χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα και τον έκανε αλλαγή στο 81′, δίνοντας τη θέση του στον Βασίλη Λάκη.Ο Δικέφαλος όμως είχε «κλειδώσει» ήδη την νίκη με τα γκολ του Μάρκος Αντόνιο στο 8′ και του Σέρζιο Κονσεϊσάο στο 42′.

Ασύλληπτο ποσοστό νικών!

Είναι εντυπωσιακός ο απολογισμός των νικών του Πορτογάλου σε σχέση με τους αγώνες του, ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Το 60,8% αυτών κατέληξαν σε νίκη αφού το “κοντέρ” του γράφει 121 νικηφόρα αποτελέσματα στο σύνολο των 199 αγώνων του με τον Δικέφαλο. Είναι γεγονός ότι το ποσοστό του εκτοξεύτηκε στη δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ αφού από το καλοκαίρι του 2017 όταν και επέστρεψε, πανηγύρισε 53 νίκες σε 70 ματς όλων των διοργανώσεων (75,71%) ενώ στην πρώτη (2008-2012) είχε 68 νίκες σε 129 αγώνες όλων των διοργανώσεων (52,71%).

Μια «ανάσα» από τις 1.000 πάσες

Το 200ό παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ είναι πιθανό να συνδυαστεί με μια ακόμα εντυπωσιακή επίδοση. Ο Πορτογάλος χρειάζεται έξι σωστές πάσες για να φτάσει τις 1.000 στην μεγάλη κατηγορία. Είναι αρκετά καλή η συχνότητα με την οποία σκοράρει, ειδικά για παίκτη που πέρασε την προηγούμενη διετία στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ μικρός είναι ο αριθμός των λαθών του. Φέτος αν και τραυματίας, πρόλαβε ήδη να πετύχει τα δυο πρώτα του γκολ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ακόμη...