Ο αθόρυβος και χαρισματικός Μαουρίσιο επιστρέφει

Από sfina.gr: Η επιστροφή του Ζοσέ Μαουρίσιο ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sfina.gr
Ο αθόρυβος και χαρισματικός Μαουρίσιο επιστρέφει

Ο 31χρονος πολυσύνθετος Βραζιλιάνος χαφ είχε καθοριστική συμμετοχή στις μεγάλες επιτυχίας της τελευταίας διετίας. Συνήθως άφηνε στον Χοσέ Κάνιας την "βρώμικη δουλειά" και αναλάμβανε το δημιουργικό κομμάτι αξιοποιώντας τα επιθετικά του χαρίσματα και το συνδυαστικό παιχνίδι με τον Ισπανό.

Πάντα, όμως, λειτουργούσε αθόρυβα, προς όφελος της ομάδας και όχι το δικό του.

Ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε από ατομισμό, αν και η τεχνική του κατάρτιση είναι υψηλού επιπέδου, χωρίς να υπολείπεται σε "τρεξίματα". Σχεδόν σε κάθε αγώνα με βάση το Vis Track συγκαταλέγονταν στους παίκτες που έκαναν τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Την πρώτη του σεζόν στη Τούμπα με 27 συμμετοχές, 2.235 λεπτά συμμετοχής και τέσσερα γκολ αναδείχτηκε ο πυλώνας σταθερότητας της μεσαίας γραμμής, όπως και πέρυσι. Μέχρι να τραυματιστεί τον περασμένο Μάρτιο στον αγώνα με τον Ατρόμητο στη Τούμπα έπαιξε 32 ματς, 2.749 λεπτά και πέτυχε πέντε γκολ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα θεωρεί πως με έναν υγιή Μαουρίσιο ο ΠΑΟΚ αποκτά υπερδύναμη στον άξονα, διαθέτοντας μία πλειάδα χαφ υψηλού επιπέδου, όπως ο Μίσιτς, ο Ντόουγκλας, ο Ελ Καντουρί και ο δυναμικός Εσίτι.

Ο προβληματισμός για τον καταρτισμό του βασικού σχήματος είναι ευχάριστος πλέον για τον Πορτογάλο κόουτς. Το πού και πότε θα βάλει στην 11άδα τον Μαουρίσιο είναι δικό του θέμα. Η ουσία είναι πως διαθέτει πλέον μία γκάμα πολλαπλών επιλογών στη μεσαία γραμμή.

Διαβάστε ακόμη...