Σμιθ: «Όταν βάζω 1-2 σουτ, θέλω τη μπάλα ξανά και ξανά»

Απο sdna.gr: Ο Άνταμ Σμιθ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στη χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σαραγόσα με 93-78 και εξηγεί τόσο τη βελτίωση του «Δικέφαλου του Βορρά» όσο και τη δική του νοοτροπία.
Πηγή: sdna.gr
Σμιθ: «Όταν βάζω 1-2 σουτ, θέλω τη μπάλα ξανά και ξανά»

31 πόντοι, 6/11 τρίποντα, 5/5 δίποντα, κόντρα στην τρίτη ομάδα της ACB, δεν είναι λίγο. Ο Αμερικανός σκόρερ, μπορεί να ήρθε πριν λίγους μήνες στον ΠΑΟΚ, για βραδιές όπως η χθεσινή, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι όσο περνάει ο καιρός, οι αποφάσεις του είναι καλύτερες και καταφέρνει να φτάνει σε νούμερα όπως τα χθεσινά, με αντιπάλους αυτού του επιπέδου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη δεύτερη νίκη του στον τέταρτο όμιλο του Basketball Champions League, κερδίζοντας για δεύτερη σερί εβδομάδα, μια ομάδα πολύ ακριβότερη και με υψηλότερους στόχους από αυτόν, όπως είναι η Σαραγόσα, όπως ήταν Μπρίντιζι την προηγούμενη Τρίτη.

«Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Ημασταν ενθουσιασμένοι για το ματς, το περιμέναμε, θέλαμε να πάρουμε τη νίκη και να βελτιώσουμε τη θέση μας στη βαθμολογία του ομίλου. Βγαίνουμε στο παρκέ και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, παίζουμε με τον τρόπο που μπορούμε και θέλουμε» είπε αρχικά ο Σμιθ για τη χθεσινή επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Σαραγόσα.

Με τη χθεσινή του εμφάνιση, αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή της ομάδας του, εξηγώντας για την εικόνα του... «Παίρνω καλά την μπάλα και σουτάρω. Οι συμπαίκτες μου κάνουν καλή δουλειά στο να με βρίσκουν, ειδικά ο Τζεκουάν Λιούις, ο προπονητής κάνει εξαιρετική δουλειά στα συστήματα, ώστε να με τοποθετήσει στη σωστή θέση. Προσπαθώ ό,τι κάνω να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο για να κερδίζει η ομάδα, να σουτάρω και να σκοράρω» δήλωσε ο Αμερικανός, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε και για τη νοοτροπία του, μέσα στο παιχνίδι, όταν βάζει το ένα σουτ πίσω από το άλλο, όπως χθες.

«Είμαι σουτέρ ρυθμού, οπότε αν ευστοχήσω σε ένα-δύο σουτ, θέλω τη μπάλα ξανά. Tόσο οι συμπαίκτες, όσο και ο προπονητής μου το ξέρουν αυτό. Είναι ένα κομμάτι του πλάνου μας, όταν βάλω το πρώτο σουτ, να με ψάχνουν για να συνεχίσω να το κάνω» ήταν τα λόγια του 27χρονου γκαρντ.

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει την εικόνα του και τα αποτελέσματα του, τουλάχιστον εντός έδρας, τις τελευταίες εβδομάδες, με τον Σμιθ να υπογραμμίζει... «Η νίκη με τον Ηφαιστο, έχοντας αρκετό κόσμο στο γήπεδο, μας έδωσε μεγάλη ενέργεια. Πήγαμε μετά στη Ντιζόν, παίξαμε καλά, χάσαμε, αλλά από εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι η ομάδα έχει μεγάλη προοπτική. Βγαίνουμε στο γήπεδο, παλεύουμε με ενέργεια, δίνουμε ό,τι έχουμε και διεκδικούμε κάθε φορά το καλύτερο. Αυτό κάνουμε το τελευταίο διάστημα».

Το Σάββατο, ακολουθεί η σημαντική αναμέτρηση με το Ρέθυμνο στη Θεσσαλονίκη, με τον Αμερικανό να χαρακτηρίζει «μεγάλο» αυτόν τον αγώνα. «Το πλάνο είναι να δείξουμε την ίδια εικόνα, όπως το πράττουμε τελευταία. Είναι μεγάλο παιχνίδι αυτό του Σαββάτου, όλα είναι μεγάλα παιχνίδια για την ομάδα μας, αλλά ειδικά αυτό με το Ρέθυμνο. Ανυπομονούμε να παίξουμε. Εχουμε τρεις νίκες στη σειρά στην έδρα μας, θέλουμε την τέταρτη».

Όσο για το ρυθμό που δείχνει να βρίσκει ο ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με τη μικρή διακοπή στο BCL, την άλλη εβδομάδα, ο Σμιθ απάντησε: «Θα είναι καλό για να ξεκουραστούμε, δίνουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα, δύο μήνες περίπου τώρα. Εχουμε παίκτες που χρειάζονται ξεκούραση, κάποιους τραυματισμούς, επίσης. Ελπίζω να μη χάσουμε το ρυθμό μας».

Διαβάστε ακόμη...