«Και να ξαναέκανα την λίστα δεν θα έβαζα τον ΠΑΟΚ!»

Από thessportss.gr:Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) μίλησε στον «Arena FM»για την διαδικασία των ετήσιων βραβείων και την απουσία του ΠΑΟΚ από τις υποψηφιότητες.
Πηγή: thessports.gr
«Και να ξαναέκανα την λίστα δεν θα έβαζα τον ΠΑΟΚ!»

Για τη διαδικασία επιλογής υποψηφιοτήτων: "Από το 2015 τέτοια εποχή πηγαίνει στους συντάκτες κείμενο με τις διεθνείς επιτυχίες, χωρίς σχόλια, για να τους διευκολύνει.Οι κατηγορίες είναι άνδρας,γυναίκα, ομάδα και ΑΜΕΑ και προπονητής .Αυτό γίνεται για να τους διευκολύνει στο να επιλέξουν τα 7 ονόματα που θα βραβευθούν και υπάρχουν και άλλες 15 ειδικές βραβεύσεις επιλέγονται από το συμβούλιο του ΠΣΑΤ. Ψηφίζει ο καθένας οτιδήποτε θέλει, η λίστα απλώς σημειώνει μόνο διεθνείς επιτυχίες.Το πρόβλημα στις υποψηφιότητες το έχουν τα μη δημοφιλή αθλήματα.Θα μπορούσε να μπει και ο ΠΑΟΚ αν δεν υπήρχαν ομάδες που είχαν διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν οι δημοσιογράφοι το κρίνουν μπορεί να ψηφιστεί και να κερδίσει. Η επιτροπή μας αποτελείται από το συμβούλιο, εγώ ως πρόεδρος έχω την αντικειμενική ευθύνη, βλέπω και διορθώνω τα λάθη όπως στην περίπτωση του Αντετοκούμπο που δεν είχε προταθεί στο παρελθόν.Τα λάθη μας τα διορθώνουμε και τα παίρνουμε".

Για την περίπτωση του ΠΑΟΚ : "Αν και ήταν μεγάλη η επιτυχία του ΠΑΟΚ βάσει των αυστηρών κανόνων που έχουμε για τη πρόταση υποψηφιοτήτων δεν μπορεί να μπει στη λίστα. Η απουσία του ΠΑΟΚ δεν αποτελεί λάθος του ΠΣΑΤ.Και να ξαναέκανα τη λίστα πάλι δεν θα τον συμπεριλάμβανα.Όπως και στην περίπτωση της Σάκκαρη η οποία αν και είναι στη 14η θέση που είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σύμφωνα με τους κανόνες εμείς σταματάμε στη 12η".

Για τη φετινή βράβευση :"Κάθε χρόνο είναι διαφορετικός ο αριθμός αυτών που ψηφίζουν.Φέτος φαντάζομαι ότι οι ενδιαφερόμενοι θα είναι περισσότεροι λόγω ΠΑΟΚ και αυτό από μια πλευρά κάνει καλό σε εμάς.Ο ΠΑΟΚ έχει προταθεί στα ειδικά βραβεία τα οποία είναι μετά τις ψηφοφορίες. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου".

Διαβάστε ακόμη...