Λημνιός - Γιαννούλης έχουν «σβήσει» ήδη το... χθες

Μέσα σε τέσσερις περίπου μήνες αγωνιστικής δράσης, Γιαννούλης και Λημνιός έχουν αφήσει ήδη πίσω τους την περσινή -ικανοποιητική- σεζόν και κινούνται με τα... φρένα σπασμένα, κάτι που πιστοποιούν και οι αριθμοί τους.
Πηγή: sdna.gr
Λημνιός - Γιαννούλης έχουν «σβήσει» ήδη το... χθες

Αριθμοί. Η μία ανάγνωση λέει πως οι αριθμοί είναι ο καλύτερος τρόπος για να πει κανείς ψέματα, η άλλη απλά προσυπογράφει με απόλυτο τρόπο τα πεπραγμένα του καθενός. Και στη γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι αμείλικτοι. Είναι αυτοί που καθορίζουν τη βιτρίνα του καθενός, που βρίσκονται σε συνάρτηση με το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, που μπορούν και εξηγούν το ντόρο των μεταγραφικών σεναρίων και «δικαιολογούν» τις εμμονές του εκάστοτε προπονητή.

Και στη περίπτωση των δύο ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ επιβάλλεται να υιοθετήσει κανείς το δεύτερο σενάριο. Νούμερα που δείχνουν ξεκάθαρα πως Γιαννούλης και Λημνιός βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα. Εξάλλου σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν σε τίποτα την περσινή σεζόν, η οποία σε γενικές γραμμές ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική αλλά ήταν σαφές πως κάτι... έλειπε. Τα νούμερα.

Γιαννούλης: Τελικές πάσες και γκολ

Από sdna.gr:Και η αλήθεια είναι πως ειπώθηκε και από τους δύο με έναν τρόπο διαφορετικό. Από τη μία, ο Έλληνας μπακ που έψαχνε το «καθαρό» μυαλό στη σέντρα, το κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι, την τελική πάσα που θα του έδινε μέσα σε μια ομάδα έναν πιο κομβικό ρόλο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η περσινή ιδιόμορφη σεζόν για τον Δημήτρη Γιαννούλη ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ με απολογισμό πέντε ασίστ σε συνολικά 33 συμμετοχές. Ιδιόμορφη από πολλές απόψεις, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς, πως τα νούμερα που κατέγραψε σε ασίστ ήταν όλες με τη φανέλα του Ατρόμητου, χωρίς να βρει το κάτι παραπάνω στον ΠΑΟΚ. Με ελαφρυντικό -βεβαίως- το γεγονός πως για εκείνον ήταν μια περίοδο προσαρμογής σε μια ομάδα που είχε αρχίσει να ρολάρει και εκείνος χρειαζόταν πίστωση χρόνου.

Στον φετινό ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα, τα πράγματα για τον 24χρονο Κατερινιώτη είναι διαφορετικά. Όπως και οι αριθμοί του. Ο Δημήτρης Γιαννούλης ανήκει στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που μετρούν το απόλυτο σε συμμετοχές, έχοντας καταγράψει 90λεπτα στο κόκκινο και το πιο βασικό, γκολ και ασίστ. Κι ας μην είναι δουλειά του να σκοράρει, ο Γιαννούλης έχει στείλει ήδη μια φορά τη μπάλα στα δίχτυα ενώ μετράει και πέντε ασίστ. Και όλα αυτά σε 14 μόλις συμμετοχές. Με το σκεπτικό πως η σεζόν έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά της, θα μπορούσε κανείς κάλλιστα να δικαιολογήσει τη δήλωση του Φερέιρα πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει «ένα νεαρό ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης».

Λημνιός: Βρήκε ρόλο, «σβήνει» νούμερα

Από την άλλη, ο Δημήτρης Λημνιός προήλθε από μια παραγωγική σεζόν, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη ενός ανθρώπου (σ.σ. Ράζβαν Λουτσέσκου) που στην ουσία τον κράτησε στην Τούμπα στο παρά πέντε. Και αυτήν την εμπιστοσύνη φρόντισε να την ανταποδώσει και στο γήπεδο μέσα από μεστές εμφανίσεις που του έφεραν τρία γκολ και πέντε ασίστ συνολικά.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε κάπως διαφορετικά για εκείνον συγκριτικά με τον Δημήτρη Γιαννούλη. Δεν ήταν από την αρχή σε πρώτο πλάνο για τον Αμπέλ Φερέιρα, ωστόσο, σύντομα βρήκε τη θέση του και πλέον μοιάζει βασικός και αναντικατάστατος. Και το πιο εντυπωσιακό στην υπόθεσή του είναι πως πλέον «σβήνει» σε χρόνο ρεκόρ τα περσινά νούμερα, έχοντας ήδη συγκομιδή τριών γκολ και τεσσάρων ασίστ.

Ο 21χρονος εξτρέμ ήταν πάντα ένας ποδοσφαιριστής τακτικής, απόλυτα προσηλωμένος στο πλάνο του προπονητή, με πολλές βοήθειες ανασταλτικά αλλά χωρίς αρκετή αυτοπεποίθηση επιθετικά. Με Φερέιρα, όμως, μοιάζει πιο απελευθερωμένος, λες και «κούμπωσε» απόλυτα στο γρήγορο στυλ ποδοσφαίρου του Πορτογάλου και μπορεί να βγαίνει ακόμη και ως δεύτερος φορ, συγκλίνοντας από τα δεξιά όταν το ματς παίζεται από την άλλη πλευρά και να βρίσκει δίχτυα όπως έγινε με Βόλο και Λαμία.

Διαβάστε ακόμη...