Το προφίλ της Zaragoza

Από paokbc.gr : Την ισπανική Zaragoza θα υποδεχθεί σήμερα ο ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Basketball Champions League (19:00, ERTSPORTS).
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ της Zaragoza

H Zaragoza έχει ιδρυθεί το 2002, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ACB τη σεζόν 2008-2009 και από τη σεζόν 2010-2011 είναι συνεχώς στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η Zaragoza είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου, με ρεκόρ 3-2, ενώ στην ACB είναι στην 3η θέση με ρεκόρ 6-3. Είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία από ομάδες όπως η Baskonia και η Valencia, οι οποίες συμμετέχουν στην Euroleague, ενώ είναι μία από τις λίγες ομάδες που έχουν κερδίσει φέτος την Barcelona.

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν ο Porfirio Fisac, ο οποίος νωρίτερα βρισκόταν στην Gipuzkoa, ενώ έχει διατελέσει και ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Σενεγάλης.

Στα ομαδικά στατιστικά, η Zaragoza είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης στον τομέα των ριμπάουντ, καθώς μαζεύει 45.8 ανά αγώνα, αλλά και στα κοψίματα, καθώς μετράει 4.8 σε κάθε ματς.

Πρώτος σκόρερ της Zaragoza στο Basketball Champions League είναι ο Nemanja Radovic με 12.2 πόντους και 8 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ ο Γερμανός Robin Benzing έχει 12 πόντους σε κάθε ματς και ο DJ Seeley 10.2 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ ανά αγώνα. Από εκεί και πέρα, ο Javier Justiz έχει 9.2 πόντους και 7.4 ριμπάουντ σε κάθε ματς.

Διαβάστε ακόμη...