Παιχνίδι από τα πλάγια και γρήγορο γκολ κόντρα στην ΑΕΛ

Από sfina.gr : Στην ανάπτυξη από τα άκρα και στο γρήγορο γκολ προσανατολίζεται η τακτική του Φερέιρα για τον Κυριακάτικο αγώνα με την Λάρισα στη Τούμπα.
Πηγή: sfina.gr
Παιχνίδι από τα πλάγια και γρήγορο γκολ κόντρα στην ΑΕΛ

Με τα τρία στόπερ της Λάρισας, τα δύο αμυντικά χαφ και έναν καλό τερματοφύλακα, όπως ο Κρίστινσον, θα είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ να “χτυπήσει” την θεσσαλική άμυνα από τον άξονα.

Έτσι το παιχνίδι επιθετικής ανάπτυξης του ΠΑΟΚ από τα άκρα είναι μονόδρομος. Εκεί υπάρχουν ο Μάτος και ο Λημνιός που βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και από την άλλη πλευρά ο εξίσου φορμαρισμένος Γιαννούλης.

Ο τακτικός στόχος θα είναι να προηγηθεί ο ΠΑΟΚ νωρίς, για να αναγκάσει να βγουν τα τρία στόπερ της Λάρισας ψηλά.

Ο Πορτογάλος κόουτς έχει δει πως η Λάρισα είναι καλά στημένη στο αμυντικό κομμάτι, όπως και στα στημένα, γι’ αυτό θα πρέπει να πετύχει ο ΠΑΟΚ ένα γρήγορο γκολ για να ανοίξει το παιχνίδι και να βρει ελεύθερους χώρους στην επίθεση.

Στον αντίποδα, η Λάρισα χωρίς τον Ουάρντα χάνει πολύ από την δύναμή της επιθετικά, γιατί αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της. Είναι μάλιστα πιθανόν να αλλάξει σύστημα στην Τούμπα και να πάει από το 3-5-2 σε ένα 5-4-1 για να αντιμετωπίσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ από τις πτέρυγες και τους πολύ φορμαρισμένους πλάγιους μπακ και χαφ που διαθέτει ο νταμπλούχος.

Διαβάστε ακόμη...