«Γι' αυτό δεν συμπεριλάβαμε ΠΑΟΚ, Ιτούδη, Σάκκαρη»

Από sdna.gr: Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στις προτεινόμενες ομάδες για τα βραβεία του συνδέσμου το 2019, όπως και για τον λόγο που απουσιάζουν τα ονόματα των Δημήτρη Ιτούδη και Μαρίας Σάκκαρη, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Πηγή: sdna.gr
«Γι' αυτό δεν συμπεριλάβαμε ΠΑΟΚ, Ιτούδη, Σάκκαρη»

Όπως σημειώσαμε μέσα από το SDNA, ο πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Ιτούδης δεν είναι ανάμεσα στους προτεινόμενους προπονητές της χρονιάς, ενώ η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη που διέπρεψε φέτος στα courts δεν είναι ανάμεσα στις καλύτερες αθλήτριες.

Την ίδια ώρα, μπορεί και ο ΠΑΟΚ να κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα και να πήρε και το Κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο δεν είναι στους υποψήφιους για «Ομάδα της χρονιάς».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μίλησε για όλα τα παραπάνω, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Εδώ κάνεις το παιχνίδι σου! Με το MatchCombo συνδυάζεις διαφορετικές επιλογές ενός αγώνα σε ένα στοίχημα! Πάτα εδώ!
Αναλυτικά όλα όσα είπε στο Sport 24 Radio 103,3:

Για τα παράπονα του ΠΑΟΚ επειδή δεν είναι στις υποψήφιες ομάδες για τα βραβεία του ΠΣΑΤ για το 2019: «Προφανώς, όλοι δικαιούνται να κάνουν κριτική. Και είμαστε υποχρεωμένοι να την δεχόμαστε. Δεν το ήξερα το παράπονο του ΠΑΟΚ, αλλά κάποια στιγμή θα το μάθαινα. Εδώ και 66 χρόνια ο ΠΣΑΤ είναι η μεγαλύτερη γιορτή των καλύτερων του ελληνικού αθλητισμού και έχει περάσει από πολλά κύματα. Στο δια ταύτα να πούμε ότι οι δημοσιογράφοι, οι επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες, ψηφίζουν όποιον θέλουν. Τον καλύτερο αθλητή, την καλύτερη αθλήτρια, την καλύτερη ομάδα, όπως αντίστοιχα και στην κατηγορία των ΑΜΕΑ, των αθλητών με αναπηρία.

Ο ΠΣΑΤ για να διευκολύνει και μόνο, κυρίως σε αθλήματα που κάποιοι δεν τα θυμούνται, γιατί οι περισσότεροι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, στέλναμε μια ενημέρωση στα μέλη για να ψηφίσουν. Ψηφίζουν έναν και από το 2015 βάζουμε έναν σε κάθε κατηγορία με βάση τις διεθνείς διακρίσεις. Δεν μπαίνουν σε διακρίσεις οι εγχώριες επιτυχίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν μεγάλη η επιτυχία του ΠΑΟΚ με το νταμπλ που κατέκτησε. Επίσης, ο ΠΣΑΤ έχει μία αρχή: Είναι με όλα τα αθλήματα. Και στο θεσμό αναδεικνύεται το μεγαλείο του ελληνικού αθλητισμού. Γι' αυτό και παλαιότερα έμπαινε πολύ δύσκολα το ποδόσφαιρο. Συνέβη με τον Ζαγοράκη λόγω διεθνών διακρίσεων και παλαιότερα με τον Χάιτα.

Τον ΠΑΟΚ μπορεί να τον ψηφίσει όποιος θέλει. Δικαιούται επίσης ένας καλόπιστος συνάδελφος να πει γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΠΑΟΚ. Ακούω κριτική συνέχεια. Οι μισές μπορεί να μου φαίνονται άδικες, αλλά δεν γίνεται να μην μου κάνουν κριτική. Λάθος μπορεί να κάνουμε και όταν το κάνουμε, μπορούμε να το το διορθώσουμε. Εγώ εδώ είμαι να μου πει όποιος θέλει σε ποιο άρμα είμαστε και πού. Εχω κάνει «Αθλητική Κυριακή» στο παρελθόν και μου έχουν βγάλει χοντρές ανακοινώσεις και οι τρεις μεγάλες ΠΑΕ. Και ήμουν υπερήφανος γι" αυτό. Η βράβευση θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου".

Για τα παράπονα που υπάρχουν επίσης για την Μαρία Σάκκαρη και τον Δημήτρη Ιτούδη: "Η Μαρία είναι δημοφιλέστατη και άξια αθλήτρια. Είναι 23η στην διεθνή κατάταξη. Στον δικό μας κατάλογο φτάνουμε μέχρι το 12 στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Η βαθμολογία πάει σύμφωνα με τα παγκόσμια πρωταθλήματα ή τα ευρωπαϊκά. Σίγουρα το νούμερο 23 στο επαγγελματικό τένις είναι συγκλονιστικό. Για τον Ιτούδη οι προπονητές που ψηφίζονται είναι πίσω από τις ομάδες που ψηφίζονται. Η ομάδα του Ιτούδη ποια είναι; Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όποιος θέλει τον ψηφίζει, κάνει μια καταπληκτική δουλειά στον διεθνή χώρο. Και πριν δύο χρόνια τον είχαμε βραβεύσει. Κανένας δεν αποκλείεται".

Διαβάστε ακόμη...