Θυμήθηκαν τον τελικό της Γενεύης οι Ισπανοί

Απο paok24.com: Αφορμή το παιχνίδι της Τετάρτης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Σαραγόσα
Πηγή: paok24.com
Θυμήθηκαν τον τελικό της Γενεύης οι Ισπανοί

Θυμήθηκαν τον τελικό της Γενεύης οι Ισπανοί

Η μεθαυριανή αναμέτρηση για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League, «ξυπνάει» μνήμες.

Μπορεί από τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1991, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε με 76-72 τη Σαραγόσα και κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο, να έχουν περάσει 28 χρόνια, αλλά, εκείνος ο τελικός, έχει μείνει στις μνήμες πολλών.

Και από αυτούς, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Ισπανοί, που είχαν χάσει την ευκαιρία για ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο, παρότι η Casademont Σαραγόσα, που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη, είναι διαφορετικό κλαμπ από την CAI Σαραγόσα που είχε κερδίσει τότε.

Η ιστοσελίδα «Elperiodicodearagon.es» ετοίμασε ένα αφιέρωμα, με αφορμή το μεθαυριανό αγώνα, για τον ΠΑΟΚ και τη Σαραγόσα, του τότε και του τώρα με τίτλο: «Ο ΠΑΟΚ μακριά από τη Γενεύη».

Ο συντάκτης κάνει εκτενή αναφορά στον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής, σε όσα είχαν συμβεί στον αλησμόνητο τελικό, αλλά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

«Υπάρχουν κάποιες ήττες που τις θυμάσαι πολύ περισσότερο από κάποιες νίκες. Το μπάσκετ στη Σαραγόσα, είναι ο Μαγκί, ο Αρτσέγκα, είναι τα Κύπελλα και είναι και ο... τελικός της Γενεύης. Στις 26 Μαρτίου 1991 η CAI Σαραγόσα έχασε τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων από τον ΠΑΟΚ (76-72), αλλά έμεινε ζωντανή από την «κόλαση» που είχαν δημιουργήσει οι Έλληνες στο «Πατινουάρ ντε Βερνέ» στη Γενεύη» αναφέρει το κείμενο στην αρχή του.

Μπορεί από τότε, να πέρασαν πολλά και οι δύο ομάδες και την Τετάρτη να έρχονται αντιμέτωπες για κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά ούτε οι Ισπανοί έχουν ξεχάσει, τον τελικό της Γενεύης.

Διαβάστε ακόμη...