Από τον ΠΑΟΚ στα αστέρια!

Από inpaok.com:Οι σταθερές φετινές εμφανίσεις του Ντούγκλας Αουγκούστο του χάρισαν την κλήση στην Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας
Πηγή: inpaok.com
Από τον ΠΑΟΚ στα αστέρια!

Εθνικές υπάρχουν πολλές. «Σελεσάο» μόνο μία. Την βάφτισαν έτσι, γιατί είναι η μία, η απόλυτη, η πιο πετυχημένη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στον πλανήτη. Όποιο φοράει αυτή την ευλογημένη κίτρινη φανέλα είναι σαν να ανήκει σε μία ιδιαίτερη ελίτ, παίκτης που καλείται (και παίζει) στην Εθνική Βραζιλίας, παίζει παντού. Νόμος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει στα χέρια του τέτοιου είδους χαρτί. Τον Απρίλιο του 2016 είχε ταξιδέψει στην Νότιο Κορέα μαζί με την Εθνική Νέων της χώρας του σε ένα τουρνουά με Γαλλία, Ιαπωνία και Νότιο Κορέα, παρέα με κάποιον... Λέο Ζαμπά. Με το 5 στην πλάτη είχε αγωνιστεί και στα τρία παιχνίδια, ως αρχηγός μάλιστα πλάι στον Έντερ Μιλιτάο και τον Λούκας Πακετά, οι οποίοι αγωνίζονται σήμερα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν αντίστοιχα.

TEST EVENT

Να λοιπόν που ο «ταπεινός» ΠΑΟΚ έφτασε να έχει παίκτη στις κλήσεις της Εθνικής Βραζιλίας. Για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, οι εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ υποχρέωσαν τον προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας (Under-23) να τον καλέσει στην αποστολή για το τουρνουά United IFF που έγινε στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας.

Μόνο που δεν ήταν μία απλή κλήση. Στην πραγματικότητα ήταν μία πρόβα τζενεράλε για τους παίκτες που θα κληθούν στο Προλυμπιακό τουρνουά και θα εκπροσωπήσουν την «σελεσάο» (αν προκριθεί) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι.

ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ

Για να καταλάβει κανείς το επίπεδο αυτής της ομάδας, η δεξαμενή από την οποία μπορεί να αντλήσει παίκτες είναι φτιαγμένη από χρυσό. Μπορεί να συναντήσει κανείς τα παιδιά-θαύμα της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους και Ροντρίγκο, τον πρώην της Μπαρτσελόνα Μάλκομ, παίκτες που πρόσφατα κόστισαν πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ όπως οι Τιάγκο Μάια (Λιλ), ο Παουλίνιο (Λεβερκούζεν), ο Παουλίνιο (Φιορεντίνα). Παίκτες που έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε τοπ ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως οι Γκάμπριελ Μαρτινέλι (Άρσεναλ), Βέντελ (Σπόρτινγκ), Λιάνκο (Τορίνο), Ματέους Κούνια (Λειψία), Έμερσον (Μπέτις), Ρέναν Λόντι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντούγκλας Λουίζ (Άστον Βίλα), Ζεάν Λούκας (Λιόν). Με άλλα λόγια μιλάμε για την ελίτ του βραζιλιάνικού ποδοσφαίρου σε ηλικίες κάτω των 23 ετών.

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ

Η αποστολή του μέσου του ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολη. Πρέπει να υπερβάλλει τον εαυτό του αν θέλει να πείσει πως αξίζει μία θέση στο ρόστερ αυτής της ομάδας. Αν τα καταφέρει, η χρηματιστηριακή του αξία είναι δεδομένο ότι θα εκτοξευτεί, η επένδυση που έκανε ο Δικέφαλος για να τον φέρει από την Κορίνθιανς (κάτι περισσότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ) θα έχει κάνει την απόσβεση της μέσα σε ελάχιστο χρονικό σημείο.

Την εποχή που φόρεσε για τελευταία φορά το εθνόσημο, ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Μπενφίκα και η Αϊντχόφεν τον περνούσαν από κόσκινο, τον είχαν ψηλά στην μεταγραφική τους λίστα. Μία ενδεχόμενη επιστροφή στην «σελεσάο» θα σημάνει και επίσημα την επιστροφή του Ντούγκλας Αουγκούστο στον αφρό.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ!

Ευχή και κατάρα για ΠΑΟΚ

Ενδεχόμενη κλήση του Ντούγκλας Αουγκούστο στο Προολυμπιακό τουρνουά θα εκτινάξει την χρηματιστηριακή του αξία, θα τον βάλει στα ραντάρ ουκ ολίγων ευρωπαϊκών ομάδων, όμως πιθανώς να τον κάνει να χάσει τον μισό δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Το τουρνουά 10 ομάδων θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου ως τις 9 Φεβρουαρίου στα γήπεδα της Κολομβίας, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την χρονική διάρκεια απουσίας λόγω προετοιμασίας. Εν ολίγοις ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ξεχάσει τον Βραζιλιάνο για τις πρώτες 40 ημερολογιακές ημέρες του νέου χρόνου, κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα βεβαιότητα θα απουσιάσει από τα παιχνίδια με Άρη, Λαμία, Παναθηναϊκό (εκτός) και ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, ΟΦΗ (εντός). Αν μάλιστα η Βραζιλία προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (22 Ιουλίου – 8 Αυγούστου), τότε ο Βραζιλιάνος θα χάσει σχεδόν όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία και μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών προκριματικών, ενώ δεδομένα θα θέλει μετά ειδικό πρόγραμμα διαχείρισης / εκγύμνασης για να επανέλθει και να συγχρωτιστεί με το επίπεδο της υπόλοιπης ομάδας.

πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...