Σάκχοφ: «Κάτι περισσότερο από ένα κλαμπ ο ΠΑΟΚ, πολύ ισχυρή προσωπικότητα ο Σαββίδης»

Aπό sdna.gr:Ο Εβγέν Σάκχοφ μίλησε για την περίοδο που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, κάνοντας ειδική μνεία στην «τρέλα» των οπαδών του Δικεφάλου και στο πώς αντιλαμβάνονται την ομάδα τους ενώ είχε να πει τα καλύτερα για τον Ιβάν Σαββίδη...
Πηγή: sdna.gr
Σάκχοφ: «Κάτι περισσότερο από ένα κλαμπ ο ΠΑΟΚ, πολύ ισχυρή προσωπικότητα ο Σαββίδης»

Μπορεί να αγωνίζεται πλέον στη Λέτσε, ωστόσο, ο Εβγέν Σάκχοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του, έκανε αναδρομή στον ΠΑΟΚ και στα όσα έζησε στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας, ωστόσο, πως η απόφαση μιας νέας ποδοσφαιρικής στέγης ήταν μια απόλυτα συνειδητή επιλογή:

«Δεν το μετάνιωσα. Έτσι λειτουργώ ως άνθρωπος, αν πάρω μία απόφαση, προχωράω με αυτήν. Κάθε νέα εμπειρία σε ωριμάζει. Πάντα υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Είναι μια νορμάλ διαδικασία, δεν το μετανιώνω. Σίγουρα είναι δύσκολο να συγκρίνω, μιλάμε για διαφορετικά πρωταθλήματα, τα πάντα είναι διαφορετικά.

Στη Θεσσαλονίκη είχα μεγαλύτερη δημοτικότητα. Οι άνθρωποι εκεί αρρωσταίνουν με το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους.Κάνουν τατουάζ, ζουν κάθε παιχνίδι. Γι' αυτούς ο ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από ένα αγαπημένο κλαμπ. Στη Λέτσε όλα είναι πιο ήρεμα, αν και εδώ οι οπαδοί είναι επίσης θερμοί. Παίξαμε πριν από λίγες μέρες με την Λάτσιο και μας ακολούθησαν περίπου τρεις χιλιάδες φίλαθλοί μας. Συνεχώς ταξιδεύουν. Η υποστήριξη τους είναι πολύ σημαντική. Είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους.

Στην Λέτσε περνάω μια περίοδο προσαρμογής. Είναι φυσιολογικό αυτό, μια καλή εμπειρία για μένα. Θα ήθελα, φυσικά, να παίζω περισσότερο, αλλά τώρα η κατάσταση είναι αυτή. Καταβάλλω προσπάθεια να δείξω ότι είμαι άξιος να αγωνίζομαι βασικός...».

Μιλώντας για τον Ιβάν Σαββίδη, ο Ουκρανός αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως: «Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Έχει το πνεύμα του νικητή, θέλει συνεχώς να κερδίζει. Έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, όπως όλοι οι Έλληνες. Για εμάς τους παίκτες ήταν μήνυμα ότι πρέπει να κερδίζουμε κάθε αγώνα».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικοινωνία εντός της ομάδας του Δικεφάλου, τονίζοντας πως: «Με τον Ιβάν Σαββίδη μιλούσαμε στα ρωσικά. Τόσο με τον ίδιο, όσο και με την οικογένειά του, μέσω ενός μεταφραστή. Υπήρχαν και άλλοι στον ΠΑΟΚ που μιλούσαν ρώσικα. Ενας μασέρ με ρίζες από την Γεωργία για παράδειγμα...».

Ο Ουκρανός στάθηκε και στους δύο προπονητές που δούλεψε κατά τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, αποκαλύπτοντας πως ο Βλάνταν Ίβιτς τον πίστεψε από την αρχή ενώ και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου η συνεργασία τους ολοκληρώθηκε ιδανικά: «Ο Ιβιτς ήταν αυτός που με ήθελε στο ΠΑΟΚ. Μίλησα μαζί του και ένιωσα την εμπιστοσύνη του, με πίστευε. Και με τον Λουτσέσκου στο τέλος δουλέψαμε πολύ καλά. Αν και υπήρχαν κάποια προβλήματα στην αρχή. Τώρα, όμως, έχουμε καλή σχέση».

Διαβάστε ακόμη...