«Θα βρεθούν οι ένοχοι για Τζήλο, ανατινάξεις φούρνων και σπιτιών, απαγωγές και κλειστές κάμερες;»

Από paok24.com:Πυρά εναντίον της Κυβέρνησης, του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε χθες το βράδυ.
Πηγή: paok24.com
«Θα βρεθούν οι ένοχοι για Τζήλο, ανατινάξεις φούρνων και σπιτιών, απαγωγές και κλειστές κάμερες;»


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει το αμίμητο «ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα». Αυτή η φράση πέρασε στην ιστορία παραπέμποντας σε ένα εξωθεσμικό , παρασιτικό και παρασκηνιακό σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Σήμερα, στο αντίστοιχο ερώτημα η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Ο Φρουζής (πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Novartis) και ο Μαρινάκης.

Είναι ο αρχηγός και το κόμμα σας αυτοί πο0υ έχουν σχέση με τον Φρουζή και τον Μαρινάκη. Ο κύριος Μαρινάκης ήταν χορηγός της νέας δημοκρατίας προεκλογικά και άλλωστε είναι γνωστή η σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Είναι γνωστή η ζέση και η πρεμούρα της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού να ικανοποιήσουν κάθε αίτημα του συγκεκριμένου επιχειρηματία που μία σειρά νομοσχεδίων στηρίζονται από επιχειρηματικές του δραστηριότητες, από την μεθόδευση της εξαγοράς της Forthnet και Nova μέχρι και την επιδότηση μέσω του αναπτυξιακού νόμου ακόμη και του μονοπωλίου της εταιρίας Άργος».

Για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή κυρίου Τζήλου θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν τελικά οι ένοχοι; Για την ανατίναξη των φούρνων και σπιτιών πρώην διαιτητών; Για την απαγωγή δημοσιογράφων; Για τις κλειστές κάμερες σε ποδοσφαιρικά γήπεδα;

Κύριε υπουργέ, είναι δυνατόν να ξυπνήσετε ένα πρωί και όλως τυχαίως και να ταυτίζεστε με τη δήλωση συγκεκριμένου παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας ότι δεν πρέπει να δίνονται παίκτες σε άλλες ομάδες για να μην αλλοιώνεται το πρωτάθλημα. Τόσα χρόνια που ήσασταν, σε ποια χώρα ζούσατε;

Δεν γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη ΠΑΕ, επί σειρά ετών, την τελευταία 20ετία, δάνειζε ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος; Τόσα χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας δεν ακούσατε τίποτα για παράγκες, στημένους αγώνες, αλλοίωση αποτελεσμάτων, εκφοβισμό και ξυλοδαρμό διαιτητών;

Πιστεύετε ότι έχετε το ανάστημα να υποστηρίξετε ένα νομοσχέδιο για την αθλητική βία; Ήσασταν ο υπουργός που τότε ως βουλευτής στα θλιβερά επεισόδια στο γήπεδο του Ηροδότου, με τον θάνατο του συγχωρεμένου Κατσούλη, πήγατε αρχικά στην απολογία του σωματείου στην ΕΠΟ και στην πορεία καταθέσατε και ερώτηση απέναντι στο γεγονός αυτό καθαυτό. Πως μπορείτε να εγγυηθείτε σήμερα από τη θέση του υπουργού όταν εσείς ο ίδιος είχατε πάει ως υπερασπιζόμενος μιας τακτικής και πρακτικής, χωρίς να ενοχοποιώ το σωματείο εγώ δεν έχω τίποτα μαζί του, κάποιων ανθρώπων που προκάλεσαν τον συγκεκριμένο ατύχημα και το θάνατο του συγκεκριμένου οπαδού. Αυτό το αφήνω στην κρίση του κόσμου. Όλοι κρινόμαστε.

Είναι προσβλητικό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα η κυβέρνηση να υιοθετεί την προσέγγιση για τη διοίκηση των αθλητικών ομοσπονδιών ενός κατηγορούμενου για τη χειραγώγηση αγώνων».
Διαβάστε περισσότερα στο: Newsfish.gr

Διαβάστε ακόμη...