Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου και το Financial Fair Play

Από sfina.gr: Εξαιρετικά περιορισμένες θα είναι μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου και λόγω των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Financιal Fair Play.
Πηγή: sfina.gr
Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου και το Financial Fair Play

Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δεν ολοκληρώθηκαν δύο "κλεισμένες" μεταγραφές, λόγω της απώλειας εξασφαλισμένων εσόδων από τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Δεν άλλαξε κάτι από τότε, το οποίο να διαφοροποίησε τα οικονομικά δεδομένα της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ. Τα 28 εκατ. ευρώ της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου θα κατευθυνθούν σε ανάγκες της εταιρείας, αλλά δεν θα χαλαρώσουν τις δεσμεύσεις του Financial Fair Play, αφού οι δυνατότητες προσμέτρησης εσόδων από τις αυξήσεις την τελευταία τριετία έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί εντός στενών ορίων στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Μόνο μία πώληση παίκτη, η οποία θα αυξήσει τα έσοδα, θα άρει τους περιορισμούς και θα δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στις μεταγραφικές κινήσεις του χειμώνα. Είναι σαφές αυτό και δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανατραπεί.

Θετικό γεγονός αποτελεί πως η ομάδα έχει πληρότητα σχεδόν σε όλες τις γραμμές και μόνο κάτι το εξαιρετικό στην θέση του ακραίου ή του επιθετικού θα απασχολήσει τον δικέφαλο. Αυστηρά με βάση τις παραπάνω κατευθυντήριες γραμμές κινείται το τμήμα μεταγραφών και ο Μάριο Μπράνκο και οριοθετούνται οι προτεραιότητες ενόψει των μεταγραφών του Ιανουαρίου

Διαβάστε ακόμη...