Ένα "διπλό" που πόνεσε πάρα πολύ!

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 14/11/1976, ο ΠΑΟΚ με τον αέρα του πρωταθλητή της προηγούμενης σεζόν, πήγε στο γήπεδο της συνοικίας για να αντιμετωπίσει τον Άρη, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ένα "διπλό" που πόνεσε πάρα πολύ!

Στην αναμέτρηση κόπηκαν 21.500 εισιτήρια, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να δίνουν δυναμικό παρόν στις κερκίδες, καθώς ο Δικέφαλος έδειχνε πως και εκείνη τη χρονιά θα κυνηγούσε τον τίτλο.

Από την άλλη οι συμπολίτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ομαδάρα που λίγους μήνες νωρίτερα χάριζε στη Θεσσαλονίκη ένα πραγματικό πρωτάθλημα 34 ομάδων και όχι Πανελλήνιο τίτλο απέναντι σε Ατρόμητο και Εθνικό Πειραιώς ή αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, όταν οι ομάδες μάζευαν τα συντρίμμια τους και τιμούσαν τους νεκρούς τους...

Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε χωρίς τους Κούδα, Ιωσηφίδη, Φούρτουλα, Αποστολίδη, ενώ στο 32΄έχασε και τον Σταύρο Σαράφη που έγινε αναγκαστική αλλαγή μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Κούη, παραχωρώντας τη θέση του στον νεαρό τότε Ορφανό.

Ο Αρης προηγήθηκε στο 6' με σουτ του Δράμπη, αλλά όσο περνούσε η ώρα, η απόδοσή του ακολουθούσε φθίνουσα πορεία, με τους παίκτες του να δείχνουν σημάδια κόπωσης.

Στο 18' το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γκουερίνο σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαφλωράτου, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 38' το δυνατό σουτ του Δράμπη.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ κυριαρχώντας στη μάχη της μεσαίας γραμμής, ήταν η ομάδα που απειλούσε, με αποτέλεσμα στο 83', μετά από κόρνερ του Γκουερίνο, ο Γούναρης με κεφαλιά βρήκε τον Κερμανίδη ο οποίος με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Δικέφαλος πρόσφερε άπλετο πόνο στους οπαδούς του συμπολίτη...Μετά από δυναμικό μπάσιμο του Γιάννη Δαμανάκη (ήταν η πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟΚ) και σέντρα του, ο Ορφανός με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 1-2, βάζοντας φωτιά στην κερκίδα, την ώρα που οι γηπεδούχοι έμειναν ... παγωτό από την εξέλιξη της αναμέτρησης!

Η στιγμή που ο Ορφανός κάνει το 1-2 με υπέροχη κεφαλιά!!!

Το παιχνίδι διεκόπη για ένα πεντάλεπτο, καθώς παίκτες και παράγοντες του άρη διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας πως ο Ορφανός έκανε επιθετικό φάουλ στον Πάλλα, αξιόπιστες όμως πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, βεβαιώνουν πως αυτό ήταν ένα εύρημα του συμπολίτη, μπας και επηρεάσει τον διαιτητή Παπάζογλου να αλλάξει γνώμη...

Ο τότε προπονητής του Άρη, συγχωρεμένος πια Αλκέτας Παναγούλιας, όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, ξέσκισε το σήμα από τη στολή του ρέφερι!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Δαμανάκης, Τερζανίδης, Ορφανός, Φουντουκίδης, Αναστασιάδης.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Πάλλας (87' Τζιφόπουλος), Βένος, Φοιρός, Κούης, Ζήνδρος, Ισαακίδης (43' Παπάζογλου), Μπαλλής, Δράμπης, Παπέτας

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Καπουσούζης (53' Βούλγαρης), Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης (32' Ορφανός), Δαμανάκης, Αναστασιάδης, Γκουερίνο

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Κερμανίδης με εκπληκτική κεφαλιά ψαράκι να σημειώνει το 1-2...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Άγγλο Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μπλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Διαβάστε ακόμη...