Ανατροπές με... ιστορία

Aπό slgr.gr: Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα να μας έχει συνηθίσει στις ανατροπές, ακόμα και από δύο γκολ διαφορά, όμως πόσος καιρός έχει περάσει για να χάσει η ΑΕΚ αγώνα που προηγήθηκε με 2-0 ή να κερδίσει αγώνα ο Παναθηναϊκός, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ;
Πηγή: slgr.gr
Ανατροπές με... ιστορία

Περισσότερα από 15 χρόνια έχουν περάσει από την προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα σε αγώνα που προηγήθηκε με 2-0 στο σκορ ή γενικότερα με δύο γκολ διαφορά.

Ήταν στις 21 Μαρτίου 2004, όταν στην Τούμπα προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου (34' σουτ, 42' κεφαλιά). Ωστόσο ο Άγγελος Αναστασιάδης βάζει αμέσως αλλαγή τον Σλάντιαν Σπάσιτς, για να δώσει δύο ασίστ στον Γιασεμάκη Γιασουμή, που στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πετυχαίνει ισάριθμα γκολ και ισοφαρίζει σε 2-2 (κεφαλιά και σουτ)!

Στο δεύτερο ημίχρονο αποβλήθηκε ο Μιχάλης Καψής (54') και δύο λεπτά αργότερα (56') με χτύπημα φάουλ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έκανε το 3-2 και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει παιχνίδι που βρέθηκε δύο γκολ πίσω στο σκορ, από τις 15 Δεκεμβρίου 2016, όταν επικράτησε για το Κύπελλο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη με 4-3, αν και είχε προηγηθεί ο Απόλλων 2-0.

Για το πρωτάθλημα όμως ο Παναθηναϊκός είχε να κάνει νίκη σε αγώνα, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, εννέα ολόκληρα χρόνια. Συγκεκριμένα από τις 20 Νοεμβρίου 2010, όταν νικούσε στο "Σπύρος Λούης" 4-2 τον Ηρακλή, αν και δέχτηκε πρώτος δύο γκολ (30' σουτ Λουίς Γκαρθία, 44' κεφαλιά Σισέ, 50' κεφαλιά Σισέ, 75' σουτ Πετρόπουλος - 20' σουτ Μάρα, 21' σουτ Πίτου Γκαρσία).

Οκτώ στα εννέα με ανατροπή!

Μπορεί λοιπόν το φαινόμενο των πολλών 3-2 που αναδείξαμε την περασμένη εβδομάδα να συνεχίζεται έντονο, ωστόσο το ίδιο εντυπωσιακό είναι ότι στις οκτώ από τις εννέα περιπτώσεις η ομάδα που νίκησε το έκανε αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μάλιστα σε τέσσερις περιπτώσεις η ομάδα που έχασε προηγήθηκε με δύο γκολ!

Διαβάστε ακόμη...