Κέρδισε τον Μπούτο ο Δεληκώστας!

Από inpaok.com: Ήρθε στον ΠΑΟΚ τον Αύγουστο του 2018 στην θέση του Σακόγλου, έκανε ντεμπούτο στις 30-9-2018 κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην θέση του Τζούριτς.
Πηγή: inpaok.com
Κέρδισε τον Μπούτο ο Δεληκώστας!

Ο λόγος για τον 20χρονο Αλέξανδρο Μπούτο που στην χθεσινή αναμέτρηση έδωσε ένα μοναδικό one man show στο Βραχάτι κόντρα στον Παμβοχαϊκό.

Δεν ήταν και λίγα τα σκαμπανεβάσματα που πέρασε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλαγές προπονητών, αναπάντεχες ήττες και καταστάσεις που ίσως ένας νεαρός αθλητής να μην είχε συνηθίσει.Όπως είναι λογικό κάθε αθλητής θέλει να «παίρνει» όσα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά γίνεται...Τι γίνεται όμως όταν νεαροί αθλητές γίνονται συμπάικτες με τα (ίσως) παιδικά τους είδωλα...Κάπως ετσι έγινε και στην περίπτωση του Μπούτου,ένα από τα «μεγαλύτερα» ονόματα του ελληνικού βόλεϊ, ο διεθνής διαγώνιος Δημήτρης Τζούριτς «έσκασε» στον ΠΑΟΚ. Πήρε φανέλα βασικού με αποτέλεσμα ο Μπούτος να μένει στον πάγκο και να έχει ελάχιστες συμμετοχές, πράγμα φυσιολογικό αφού ένας προπονητής είναι σίγουρο πως θα... πάει στα σίγουρα που μπορεί να μην του «βγουν» από το να προτιμήσει τους πειραματισμούς.

Στην συνέχεια και μετά το ανεπιτυχές πείραμα με τον Τζούριτς που φάνηκε ανέτοιμος ήρθε ο Ολλανδός, Νιλς Κλάπβαϊκ που μπόρεσε και «κουβάλησε» την ομάδα στις πλάτες του.

Να όμως που το καλοκαίρι του '19 ο Μπούτος παρέμεινε στην ομάδα αφού αδιαμφισβήτητα υπάρχει «φλέβα χρυσού». Ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει τον Κουβανό Ντάριελ Άλμπο που αναμενόταν να καταπλήξει το κοινό με φανέλα βασικού.Το πρόβλημα ξεκίνησε λίγες ώρες πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν έγινε γνωστό πως οι δύο Κουβανοί (Νταριέλ Άλμπο και Χοσέ Σαντοβάλ) δεν μπορούν αγωνιστούν αφού η κουβανική ομοσπονδία έβαλε στοπ και αμέσως δημιούργησε νέα δεδομένα με το θέμα να παραμένει «ανοιχτό» μέχρι σήμερα.

Ώρα Μπούτου

Κάπου εκέι ήρθε η στιγμή του Μπούτου που όπως ο ίδιος έχει δηλώσει «Η ομάδα πάνω απ'όλα!». Πήρε φανέλα βασικού στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με μία καλή εμφάνιση, στο παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό έγραψε 23 πόντους(!) και έδειξε την ποιότητα του εντός γηπέδου, και το «μακάρι» που κάθε αθλητής έχει μέσα του έγινε «επιτέλους».

Σίγουρα η πίστη του Δεληκώστα στους νεαρούς παίκτες είναι κάτι ευρέως γνωστό, αφού είναι ειδικός στην εξαγωγή και καλλιέργηση ταλέντων, έχοντας δώσει αρκετές ευκαιρίες στο παρελθόν σε πάικτες του Εθνικού και του Παμβοχαϊκού, γεγονός που θα ευνοήσει τους νεαρούς παίκτες του Δικέφαλου.

Διαβάστε ακόμη...