Αυτήν την φορά τα έκανε όλα σωστά

Από sdna.gr:Κοιτώντας το πρόγραμμα των αγώνων που είχαν μπροστά τους, στις τάξεις του ΠΑΟΚ είχαν κυκλώσει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ως μία επικίνδυνη έξοδος για τους «ασπρόμαυρους». Μόνο που αυτήν την φορά, σε αντίθεση με αυτό που έδειξαν απέναντι στον Παναθηναϊκό, τα έκαναν όλα (σχεδόν) σωστά...
Πηγή: sdna.gr
Αυτήν την φορά τα έκανε όλα σωστά

Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα και με βάση το πρόγραμμα που είχαν μπροστά τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, το σκεπτικό για τους «ασπρόμαυρους» ήταν να οδηγηθούν χωρίς απώλειες βαθμών στο ματς του «Γ.Καραϊσκάκης». Το 2-2 με τον Παναθηναϊκό δεν άλλαξε το τοπίο δεδομένης της ισοπαλίας και του Ολυμπιακού στη Ξάνθη, ωστόσο, «αφύπνισε» τους Θεσσαλονικείς με φόντο το Ηράκλειο.

«Μας είχε κάτσει στο λαιμό η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό»

Όσοι δεν γνωρίζουν την ψυχοσύνθεση ενός οργανισμού όπως ο ΠΑΟΚ, έκαναν λόγο για πανηγυρισμούς -βάσει εξέλιξης του παιχνιδιού- της αγωνιστικής «αποτυχίας» του Δικεφάλου απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αναμφισβήτητα, το βασικό για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα ήταν να μην χαθούν βαθμοί, ωστόσο, το Χ δεν άρεσε καθόλου στις τάξεις του ΠΑΟΚ και χαρακτηριστικό είναι τα όσα ειπώθηκαν δια στόματος του Πορτογάλου, σημειώνοντας πως: «Μας είχε κάτσει στο λαιμό η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό».

Καθ΄όλη την διάρκεια της εβδομάδας, αναλύθηκαν τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ και οι αντιδράσεις που είχε σαν σύνολο η ομάδα, πληρώνοντας ακριβά τις τελικές του αντιπάλου. Ο 40χρονος τεχνικός έριξε το βάρος στην αμυντική τακτική του Δικεφάλου και από τα βασικά που κρατάει απέναντι στον ΟΦΗ είναι το μηδέν στην άμυνα. Και ειδικά όταν μιλάμε για ομάδα που είχε την δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, με ένα μόλις γκολ διαφορά από τον πρωτοπόρο της σχετικής λίστας, ΠΑΟΚ.

Στην ουσία, οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές σε ένα μομέντουμ περίπου δέκα λεπτών μετά την έναρξη του παιχνιδιού και στο τέλος, έχοντας πάρει αυτοπεποίθηση από την απίθανη εμφάνιση του τερματοφύλακα τους, Σωτηρίου, που τους κράτησε «ζωντανούς» μέχρι τέλους, με απολογισμό τεσσάρων τελικών προσπαθειών, δύο στο στόχο έναντι των 12 (9) τελικών του ΠΑΟΚ.

Στοχ εκτός αποστολής, επιμονή σε Μπίσεσβαρ

Από τα αξιοσημείωτα της αποστολής του ΠΑΟΚ, η απόφαση να «κοπεί» από την τελική 18άδα ο Μίροσλαβ Στοχ. Οι επιλογές ενός προπονητή ανέκαθεν ήταν το αγαπημένο αντικείμενο συζήτησης, ωστόσο, με την απόφαση του αυτή ο Πορτογάλος έδειξε πως ο εσωτερικός ανταγωνισμός στον ΠΑΟΚ είναι αμείλικτος. Ο βασικός επί τρία σερί παιχνίδια Σλοβάκος «πλήρωσε» την κακή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό και η πληθώρα λύσεων που υπάρχει στα χέρια του Πορτογάλου γι΄αυτήν την θέση, έφερε τον Ελ Καντουρί στο βασικό πλάνο. Με αστερίσκο μπαίνει για την ώρα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια καθώς ο αρχηγός του ΠΑΟΚ προέρχεται από τραυματισμό και το ζητούμενο είναι να ενσωματώνεται σταδιακά, προερχόμενος από τον πάγκο. Κάτι που αποκάλυψε και ο ίδιος ο Φερέιρα, λέγοντας πριν από το παιχνίδι πως θα μιλήσει μαζί του προκειμένου να εκπονήσουν από κοινού το πλάνο χρησιμοποίησής του.

Από την άλλη, ο 40χρονος επέμεινε σε ένα ακόμη παιχνίδι στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος ομολογουμένως δεν διάγει τις καλύτερες ημέρες του αγωνιστικά, ψάχνει το γκολ που θα τον απελευθερώσει ακόμη περισσότερο, ωστόσο, ο Σουριναμέζος απέναντι στον ΟΦΗ εμφάνισε ένα σαφώς πιο βελτιωμένο πρόσωπο, έχοντας τις ευκαιρίες του, κάτι που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο από τον Πορτογάλο, όπως και η παρουσία του στις προπονήσεις της ομάδας.

Κάθετη για σεμινάριο, «πατά» περιοχή και ο Μάτος

Παρά τη σωρεία ευκαιριών στο α΄ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ δεν δημιούργησε επικίνδυνες συνθήκες από τα αριστερά ή τουλάχιστον δεν αξιοποίηθηκαν όπως τα προηγούμενα παιχνίδια, ψάχνοντας κίνηση από τον άξονα και από τα δεξιά παρά το γεγονός ότι ο Μάτος έχει έναν διαφορετικό ρόλο επί Φερέιρα. Με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να εγκλωβίσει τους «ασπρόμαυρους» στα αριστερά, ο Μίσιτς διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι, πέρασε μια κάθετη κλάσης και από εκεί προήλθε ο πρώτος ουσιαστικός κίνδυνος του Δικεφάλου. Τρία λεπτά αργότερα, με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να έχει κερδίσει τη «μάχη» του κέντρου, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ρήγματα και από μια πλευρά που φαντάζει λιγότερο επικίνδυνη καθώς είδε τον Μάτος να προωθείται, να πατά περιοχή και να σεντράρει για τον Ελ Καντουρί.

Φωνάζει για... αγορά ο Μίσιτς

Το διάστημα 45' με 60' ήταν άκρως κομβικό και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε αποφασισμένος να πάρει από το παιχνίδι αυτό που δικαιούταν ενώ ο ΟΦΗ φάνηκε σε εκείνο το σημείο να μην πατά καλά, να κάνει εύκολα λάθη, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους ακόμη και να «χτίσουν» επίθεση από πίσω, σε μια φάση που συμμετέχουν αρκετοί «ασπρόμαυροι» προτού εκτελέσει ο Μίσιτς, ο οποίος έχει δείξει φέτος πως δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά για να δοκιμάσει το πόδι του εκτός περιοχής, κρίνοντας στην ουσία το παιχνίδι. Ο Κροάτης εκτοξεύει μέσα από την παρουσία του τα νούμερα σε γκολ και ασίστ, «καρπώνεται» το εξαιρετικό του διάστημα και στέλνει μήνυμα, κάνοντας σαφές πως επιθυμεί να παραμείνει στον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ωστόσο, ο Σωτηρίου με εξαίρεση τη φάση του Μίσιτς, έδειξε να έχει απαντήσεις σε κάθε επιθετική έμπνευση του Δικεφάλου.

Σωστή διαχείριση από Φερέιρα

Βάζοντας στο μικροσκόπιο και τις αλλαγές του Φερέιρα, θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν οι ενδεδειγμένες δεδομένου πως ο Σφιντέρσκι προερχόταν από μία ίωση, δεν του πήγε όπως ακριβώς ήθελε το παιχνίδι και ο Πορτογάλος καλώς «φρέσκαρε» επιθετικά την ομάδα του, ρίχνοντας και τον Βιεϊρίνια αντί του Καντουρί για να ανεβάσει στροφές. Οι αλλαγές έκλεισαν με την επανεμφάνιση του Εσίτι καθώς ο ΟΦΗ τα έπαιξε όλα γι΄όλα με το 4-4-2, έχοντας πάρει και αυτοπεποίθηση από τον Σωτηρίου πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το βαθμό της ισοπαλίας. Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να προσθέσει δύναμη και ύψος στα χαφ για να «θωρακιστεί» μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Απόλαυση η εξέδρα...

Αφήνοντας στην άκρη τη «μάχη» των δύο ομάδων επί 90 λεπτά, η εικόνα από το Γεντί Κουλέ με την παρουσία των φιλάθλων των δύο ομάδων και άρεσε και καταγράφηκε και θα μνημονεύεται γιατί φαντάζει ως παράδειγμα ή αν προτιμάτε ως μια παρένθεση της αγωνιστικής...

Διαβάστε ακόμη...