Το... reloaded του Πέλκα!

Από sdna.gr: Ο Δημήτρης Πέλκας διανύει μια ιδιαίτερη σεζόν την φετινή χρονιά, δεδομένου ότι ξεκίνησε ως βασικός στο 4-4-1-1 του Αμπέλ Φερέιρα, ωστόσο, σταδιακά έχασε την θέση του στο αρχικό σχήμα του Δικεφάλου, δεχόμενος πολλές φορές και έντονη κριτική.
Πηγή: sdna.gr
Το... reloaded του Πέλκα!


Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, φάνηκε από το βασικό στάδιο της προετοιμασία του Δικεφάλου στην Ολλανδία, ότι θα έχει και φέτος βασικό ρόλο στο 4-4-1-1 του Αμπέλ Φερέιρα, με τον Πέλκα να παίρνει φανέλα βασικού στις πρώτες υποχρεώσεις των «ασπρόμαυρων», με Άγιαξ και Σλόβαν Μπρατισλάβας σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.

Ο Πέλκας στις πρώτες πέντε επίσημες υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, κατέγραψε συνολικά 384 λεπτά συμμετοχής, στις αναμετρήσεις με Άγιαξ, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Παναιτωλικό, δείχνοντας ότι θα αποτελέσει μια από τις... σταθερές του Αμπέλ Φερέιρα στην μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου.

Στα τέλη του Σεπτέμβρη, όμως η ατυχία... χτύπησε την πόρτα του 26χρονου μεσοεπιθετικού, αφού στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας, αποχωρεί στο 14ο λεπτό με πρόβλημα τραυματισμού και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε έδειξαν ότι υπέστη μυική κάκωση πρώτου βαθμού.

Ο Πέλκας αναγκάζεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα 15 ημερών, κάτι που τον πηγαίνει πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του, με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή έκτοτε, να χάνει την θέση βασικού, καταγράφοντας μόλις δύο συμμετοχές, που μεταφράζονται σε 39 αγωνιστικά λεπτά.

Η... κριτική και η χρησιμότητα του Πέλκα

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Πέλκας βρέθηκε στο... στόχαστρο κριτικής, εξαιτίας κυρίως των ευκαιριών, που έχασε στις αναμετρήσεις με Άγιαξ και Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τον Έλληνα διεθνή έκτοτε να ψάχνει την ευκαιρία του για να δώσει τις δικές του απαντήσεις, δεδομένου ότι αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των προπονητών του. Στον Βόλο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Πέλκα, άλλωστε, είναι αναμφισβήτητα, με τον 26χρονο να προσδίδει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ένταση και εκρηκτικότητα, αλλά και το... απρόβλεπτο με τις ενέργειες του δεδομένης της τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει και είναι γνώρισμα του από τις προηγούμενες σεζόν.

Ο Πέλκας, άλλωστε, είναι ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, μετρώντας στην καριέρα του με την φανέλα του Δικεφάλου 176 συμμετοχές, με 36 γκολ και 29 ασίστ στο ενεργητικό του, όντας μια από τις σταθερές των «ασπρόμαυρων» στην περσινή ξέφρενη πορεία προς την κατάκτηση του νταμπλ.

Στις σκέψεις του Αμπέλ Φερέιρα είναι να δώσει μια ευκαιρία στον Πέλκα στην επερχόμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, με τον 26χρονο ποδοσφαιριστή, να έχει την ευκαιρία να δώσει τις δικές του... απαντήσεις και να δείξει ότι έχει μια θέση στο βασικό σχήμα των «ασπρόμαυρων»

Μέσω της παρουσίας του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ο Πέλκας θέλει να κερδίσει πίσω και την θέση του στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δεδομένου ότι στις κλήσεις για τα προκριματικά του Euro τον Οκτώβριο, δεν βρέθηκε στις επιλογές του Φαν'τ Σχιπ.

Διαβάστε ακόμη...