Βιεϊρίνια: Μια παρουσία ισχυρότερη από κάθε κάλεσμα

Από sdna.gr: Θα μπορούσε να είναι σπίτι του και να ξεκουράζεται, να περνάει χρόνο με την οικογένεια του, με τους φίλους του ή να κάνει οτιδήποτε άλλο του αρέσει. Όμως ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι εκεί, στο «PAOK Sports Arena», γιατί γνωρίζει καλά ότι ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο...
Πηγή: sdna.gr
Βιεϊρίνια: Μια παρουσία ισχυρότερη από κάθε κάλεσμα


Η παρουσία του πλέον είναι κάτι το συνηθισμένο. Δεν αποτελεί είδηση κάθε φορά που ο Αντρέ Βιεϊρίνια αποφασίζει να πάρει τη θέση του στα VIP του «PAOK Sports Arena» για να παρακολουθήσει έναν αγώνα της ομάδας μπάσκετ του Δικεφάλου.

Σε μια χρονική στιγμή -τουλάχιστον- δύσκολη για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας δείχνει με κάθε ευκαιρία ότι δεν είναι μόνο ο κάπτεν του συγκεκριμένου τμήματος, αλλά της «ασπρόμαυρης» οικογένειας γενικότερα.

Αμέτρητες φορές η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έχει απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας για να είναι εκεί, να στηρίξουν, να βοηθήσουν. Άλλες φορές ο κόσμος ανταποκρίθηκε, άλλες φορές όχι. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια δεν χρειάστηκε ποτέ... ειδική πρόσκληση. Ο αρχηγός είναι εκεί, διακριτικά, χωρίς να προαναγγείλει ποτέ την παρουσία του, χωρίς να... τραβάει ποτέ τα βλέμματα. Σαν να το θεωρεί αυτονόητο ότι πρέπει να είναι εκεί. Σαν να λέει σε όλους «είμαι ΠΑΟΚ και εδώ είναι η θέση μου».

Δεν ψάχνει ποιος φταίει, τι έγινε, γιατί έγινε και πως φτάσαμε εδώ. Δεν αναλώνεται σε... παρακάλια και σε διαδικτυακά καλέσματα προκειμένου να στείλει το δικό του μήνυμα. Το δικό του μήνυμα είναι η παρουσία του και γνωρίζει καλά ότι πιο άμεσος και απλός τρόπος δεν υπάρχει για να δείξει αυτό που θέλει.

Η παρουσία του αρχηγού της ποδοσφαιρικής ομάδας και μάλιστα τις τελευταίες δύο χρονιές που η λέξη «επιτυχία» είναι πλήρως συνυφασμένη με την πορεία του δικού του τμήματος, είναι ισχυρότερη από κάθε κάλεσμα. Στην αρχή της σεζόν έκανε το... καθήκον του, αγόρασε εισιτήρια διαρκείας και θα μπορούσε να πει κανείς ότι βγήκε από την υποχρέωση.

Ο Αντρέ όμως το πήγε ένα (ίσως και δύο) βήματα παραπέρα. Ήταν ο πρωταγωνιστής στο promo video της ΚΑΕ για τα εισιτήρια διαρκείας στο οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μετά το sold out στα διαρκείας της Τούμπας ήρθε η ώρα να γεμίσουμε το Παλατάκι». Ακόμα και αυτή η κίνηση αμέριστης στήριξης όμως δεν του ήταν αρκετή. Ο Πορτογάλος είναι «παρών» σε όσες αναμετρήσεις του επιτρέπει το πρόγραμμα του. Δεν είναι κλισέ να πούμε ότι όποτε έχει χρόνο, είτε μόνος του είτε με την κορούλα του, είναι εκεί και δίνει το... σύνθημα για να ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι δίπλα σε αυτό το πολύπαθο τμήμα γιατί γνωρίζει καλά ότι ο κόσμος είναι η ισχυρότερη τονωτική «ένεση» για κάθε παίκτη, ανεξάρτητα αν αυτός τρέχει σε παρκέ ή σε χορτάρι. Δηλώνει «παρών» γιατί γνωρίζει ότι η συσπείρωση και το γεμάτο γήπεδο είναι κύριο συστατικό κάθε επιτυχημένης προσπάθειας και απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία.

Διαβάστε ακόμη...