Οι “τρεις σωματοφύλακες” του Αμπέλ Φερέιρα!

Από thessports.gr: Μετά τα πρώτα 13 επίσημα παιχνίδια της σεζόν (9 στο πρωτάθληα και 4 στην Ευρώπη) μόλις τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν ξεπεράσει το «όριο» των 1000 αγωνιστικών λεπτών, με έναν να βρίσκεται ελάχιστα πιο κάτω
Πηγή: thessports.gr
Οι “τρεις σωματοφύλακες” του Αμπέλ Φερέιρα!

και πιθανότατα θα το είχε πετύχει αν δεν «κουβαλούσε» την τιμωρία μιας αγωνιστικής από πέρσι και άλλη μια προέκυψε κατά την διάρκεια της σεζόν.

Οι δυο πιο πιστοί «αξιωματικοί» του Αμπέλ Φερέιρα σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν είναι οι Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και Δημήτρης Γιαννούλης που μετρούν ήδη 1.170 λεπτά συμμετοχής ή αλλιώς το απόλυτο 13/13 μέχρι στιγμής. Και αν για τον Ισπανό αμυντικό είναι μια… συνήθεια να παίζει πάντα, για τον Κατερινιώτη αριστερό μπακ είναι λογικό οι μετρήσεις του να βρίσκονται στα «κόκκινα» αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του καλείται να παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο και σε έναν τέτοιο ρόλο.

Πίσω από τους δυο που έχουν το απόλυτο, ακολουθεί ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που βρίσκεται ακριβώς στο «όριο» των 1.000 αγωνιστικών λεπτών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τέτοια περίοδο από την μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου έχασε μόνο τα 17 τελευταία λεπτά του εντός έδρας αγώνα με τον Άγιαξ (αντικαταστάθηκε από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο), τα 10 τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβ (μπήκε ο Στοχ στην θέση του), ενώ στο πρωτάθλημα αντικαταστάθηκε τρεις φορές κοντά στο 60ο λεπτό και αγωνίστηκε μια φορά ως αλλαγή στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Η έκπληξη της καταμέτρησης των αγωνιστικών λεπτών είναι ότι ο Λέο Μάτος δεν βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, ωστόσο αυτό οφείλεται στις δυο απουσίες από αγώνες μέχρι στιγμής λόγω τιμωρίας. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχασε το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ «κουβαλώντας» τιμωρία από πέρσι, ενώ δεν έπαιξε στην ρεβάνς της Τούμπας με την Σλόβαν μετά από την κίτρινη που πήρε στην Μπρατισλάβα και συμπλήρωσε τρεις. Κάπως έτσι ο 33χρονος πολυσύνθετος μπακ έχει μόλις 967 λεπτά στα πόδια του.
Την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Φερνάντο Βαρέλα (848 λεπτά) και Δημήτρης Λημνιός (843 λεπτά), ενώ αναμένεται να ανέβει αισθητά σε επίπεδο αγωνιστικών λεπτών ο Γιόζιπ Μίσιτς που προς το παρόν έχει παίξει 783 λεπτά.

Οι τραυματισμοί και ο Φερέιρα άλλαξαν τις ισορροπίες

Στο ίδιο χρονικό διάστημα την περσινή σεζόν με τον Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο οι Φερνάντο Βαρέλα, Λέο Μάτος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν μαζί με τον Κρέσπο στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα λεπτά, ωστόσο φέτος τραυματισμοί, τιμωρίες και αλλαγές στην φιλοσοφία με τον Αμπέλ Φερέιρα έχουν φέρει σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Σε σχέση με πέρσι έχει πέσει στον μισό αγωνιστικό χρόνο τόσο ο Δημήτρης Πέλκας (εκτός λόγω τραυματισμού), όσο και ο Λέο Ζαμπά, ενώ στον αντίποδα σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο Κάρολ Σφιντέρσκι που πέραν των γκολ έχει καταγράψει ήδη 679 αγωνιστικά λεπτά.
Σε ότι αφορά τους τερματοφύλακες που συνήθως είναι εκτός «συναγωνισμού» σε τέτοιες καταγραφές, ο χρόνος είναι σχεδόν μοιρασμένος με τον Ζίφκο Ζίφκοβιτς (450 αγωνιστικά λεπτά) να παίζει βασικός και τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη (720 αγωνιστικά λεπτά) πλέον να είναι ο αναπληρωματικός, μετά την κακή εκκίνηση στην σεζόν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΧΟΣΕ ΚΡΕΣΠΟ 1.170’
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 1.170’
ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ 1.000’
ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ 967’
ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΒΑΡΕΛΑ 848’
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ 843’
ΓΙΟΖΙΠ ΜΙΣΙΤΣ 783’
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ 720’
ΤΣΟΥΜΠΑ ΑΚΠΟΜ 713’
ΚΑΡΟΛ ΣΦΙΝΤΕΡΣΚΙ 679’
ΝΤΟΟΥΓΚΛΑΣ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ 669’
ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΕΣΙΤΙ 578’
ΟΜΑΡ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ 573’
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ 466’
ΖΙΦΚΟ ΖΙΦΚΟΒΙΤΣ 450’
ΛΕΟ ΖΑΜΠΑ 427’
ΙΝΓΚΙ ΙΝΓΚΑΣΟΝ 322’
ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΤΟΧ 204’
ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΣΟΑΡΕΣ 180’
ΑΝΤΡΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ 57’
ΖΟΣΕ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ 25’

Διαβάστε ακόμη...