“Πιστεύουμε στον Χαραλαμπίδη”

Από paokday.gr: O Λεωνίδας Δεδέογλου, μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε αποκλειστικά στο PAOKADAY και στον δημοσιογράφο, Στέλιο Παπαντωνίου για όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν το τμήμα μπάσκετ του «Δικεφάλου του Βορρά».
Πηγή: paokday.gr
“Πιστεύουμε στον Χαραλαμπίδη”

Tο πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης με τον κύριο Δεδέογλου έχει να κάνει με τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας, όπως την αποχώρηση του Φλεβαράκη από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, την επιλογή Χαραλαμπίδη και αν θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ είναι μερικά από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν.

 

Το δεύτερο μέρος θα δημοσιευθεί αύριο και θα αναφέρεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα διοικητικά της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και την οικογένεια Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο PAOKDAY: 

Για την αποχώρηση Φλεβαράκη: «Αναλάβαμε ένα έργο πολύ δύσκολο και σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς να θέλω να περιαυτολογίσω για εμένα ή κάποιον άλλον που είναι στην διοίκηση. Ήρθαμε να μπορέσουμε να φέρουμε στα ίσια την λειτουργία της ΚΑΕ δίνοντας μεγαλύτερη βάση στο οικονομικό και το διοικητικό κομμάτι. Το αγωνιστικό που φυσικά και μας ενδιαφέρει αναγκαστικά πήγε σε δεύτερη μοίρα. Η αλήθεια είναι πως η σημερινή διοίκηση δεν ήταν αυτή που επέλεξε τον προπονητή και τους παίκτες. Μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα και φάνηκε πως υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια από τον κόσμο άσχετη από την κακή οικονομική κατάσταση της ομάδας. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και καλά κάνει. Ο ΠΑΟΚ πάντα πρέπει να είναι στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας. Μετά από εισηγήσεις του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Σταυρόπουλου ότι η ομάδα έχει πρόβλημα καταλάβαμε πως πρέπει να υπάρξει κάποιο ηλεκτροσοκ. Σε αυτό μας οδήγησε και η έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου στον αγώνα με την Νεπτούνας. Η απόφαση δεν πάρθηκε εν θερμώ. Η ομάδα χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ και σε τέτοιες περιπτώσεις την πληρώνει ο προπονητής. Δεν είναι κάτι προσωπικό με τον κόουτς Φλεβαράκη. Δεν έχουμε κάτι εναντίων του. Ίσα ίσα που και αυτός ανταποκρίθηκε σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ΚΑΕ και τον ευχαριστούμε γι΄αυτό. Γιατί αν ήταν κάποιος άλλος θα μπορούσε να είχε αρνηθεί. Φυσικά κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα μέσα σε χρόνο ρεκόρ και όπως κατάλαβα ο κόουτς ήταν έτοιμος. Είχε κάνει τις επαφές του με τους μάνατζερ για να κάνει τις μεταγραφές που έπρεπε για να έχει η ομάδα ένα σοβαρό ρόστερ,τουλάχιστον για να μην κινδυνεύσει και του το αναγνωρίζω.»

Για τον Κώστα Χαραλαμπίδη: « H επιλογή μας ήταν ο Κώστας ο Χαραλαμπίδης, ο οποίος θεωρούμε πως είναι της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Το πιστεύουμε. Ξέρουμε πως θέλει να γίνει πρώτος προπονητής σε μια ομάδα και νομίζω πως η περίοδος ήταν η κατάλληλη για να αναλάβει, άλλωστε είναι και πολλά χρόνια στην ομάδα και έχει την απαραίτητη γνώση που χρειάζεται. Η αρχή ήταν πολύ καλή και ελπίζουμε πως θα υπάρχει και αντίστοιχη συνέχεια. Εμείς από την πλευρά μας θα τον στηρίξουμε χωρίς να ξέρουμε πως θα έρθουν τα πράγματα στο μέλλον. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κάψουμε το «χαρτί» Κώστας Χαραλαμπίδης. Ο ίδιος πάντως νιώθει πολύ έτοιμος και το δήλωσε στον τελευταίο αγώνα με τον Ήφαιστο Λήμνου. Από τις αντιδράσεις που είχαν οι παίκτες μετά από κάθε καλάθι και στο τέλος του αγώνα η επιλογή δείχνει πως είναι σωστή.»

Για τη νίκη κόντρα στον Ήφαιστο Λήμνου: «Θεωρούμε πως είναι μια μεγάλη νίκη. Δεν ξέρω αν ήταν εκτός προγράμματος ή όχι. Πάντως ήταν μια νίκη που την χάρηκε ο κόσμος και περισσότερο εμείς που είδαμε ότι η ομάδα έδειξε σαν να ξεμπλόκαρε. Οι νίκες δημιουργούν αυτοπεποίθηση και το μομέντουμ που χρειάζεται στον ομαδικό αθλητισμό για να πάς στο επόμενο βήμα.»

Για το παιχνίδι με την Ντιζόν: « Έχουμε ένα παιχνίδι κόντρα στην Ντιζόν στην Γαλλία που σίγουρα μας ενδιαφέρει. Φυσικά δεν είναι προτεραιότητα, αλλά θέλουμε η ομάδα να παίξει καλά και να βγάλει αυτά που ζητάει ο κόουτς, Χαραλαμπίδης στο παρκέ και να μην υπάρξουν τραυματισμοί.»

Για το παιχνίδι κυπέλλου με τον Διαγόρα: « Ακολουθεί ένα παιχνίδι που μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλλά δεν είναι κόντρα στον Διαγόρα στην Αθήνα το Σάββατο για τον θεσμό του Κυπέλλου. Είδα πως ο Διαγόρας έχει βγάλει εκτός δύο ομάδες της Α1, οπότε μόνο αμελητέα ποσότητα δεν θεωρείται και νομίζω πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον κόουτς να δείξει πως δεν ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα με τον Ήφαιστο και ότι υπάρχει συνέχεια.»

Για το αν υπάρχουν σκέψεις και η δυνατότητα και προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: « Το θέμα είναι πως υπάρχει ένα μπαν όσον αφορά τους Αμερικάνους και μια οφειλή στον Κουρμπάλι , η οποία δεν έχει τακτοποιηθεί και δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κάποια μεταγραφή.Τέλος δεν νομίζω πως υπάρχουν διαθέσιμοι παίκτες σε λογικές τιμές για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ. Αυτή την στιγμή συνεχίζουμε με το υλικό που έχουμε. Σίγουρα στις επόμενες μέρες θα συμβουλευτούμε τον προπονητή, Χαραλαμπίδη και τον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Σταυρόπουλο για να αποφασίσουμε να χρειαστούν αλλαγές.»

Για τον Γιάνκοβιτς: « Το θέμα του Γιάνκοβιτς έγινε θέμα πολλές φορές και από πολλούς. Υπήρξε επαφή με τον Γιάνκοβιτς. Από αυτά που γνωρίζω όμως ο ίδιος και ο μάνατζερ του μιλάνε παραπάνω από δύο τρεις ομάδες. Οπότε και εμείς δε νομίζω να μπούμε σε ένα παιχνίδι πλειστηριασμού. Υπήρχε μια πρόταση από την πλευρά μας στον ίδιο και στον μάνατζερ του από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική τους.»

Διαβάστε ακόμη...