”Ο Γραμμένος ”δεν μας κάνει” επειδή είναι αξιοπρεπέστατος και έντιμος;”

Από arenafm.gr : Ο Γιώργος Λυσσαρίδης πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού φιλοξενήθηκε στον ARENA FM 89.4 και στην εκπομπή ”Double” και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ομοσπονδία, τη διαιτησία και το VAR.
Πηγή: arenafm.gr
”Ο Γραμμένος ”δεν μας κάνει” επειδή είναι αξιοπρεπέστατος και έντιμος;”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ένταση που επικρατεί στην ΕΠΟ: ”Είναι δυσάρεστο για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με την ΕΠΟ. Εγώ συμφωνώ στην άποψη πως το όλο σκηνικό μπορεί να είναι σκηνοθετημένο για να προετοιμάσει ευνοϊκές εξελίξεις σε αυτούς που τo προκαλούν. Δεν έχω ενδείξεις για το αν θα πέσει η τωρινή ΕΠΟ και αν θα έχουμε επιχείρηση της ΟΥΕΦΑ για διοικούσα επιτροπή.”

Για την πορεία της ΕΠΟ και για την σύγκριση της με παλαιότερες διοικήσεις: ”Προφανώς υπάρχει η σύγκριση με τις προηγούμενες διοικήσεις για να αξιολογηθεί η ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είχε φτάσει στον πάτο της ανυποληψίας πριν αναλάβει η διοίκηση Γραμμένου. Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν λειτουργούσαν με αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Άλλωστε, αυτή η κατάσταση οδήγησε στην πρόσκληση της εποπτείας των υπερεθνικών ομοσπονδιών, της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Η αιτία ήταν η πλήρης ανυποληψία. Από αυτή την αφετηρία, είναι θετικός ο απολογισμός. Για το αν κατάφερε να κάνει άλματα σε αυτή την πορεία και εγώ θα επιθυμούσα πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Σε αρκετά σοβαρά ζητήματα συμβιβάστηκε με μια στρατηγική ισορροπίας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Θα πρέπει κάποιος να δει διαχρονικά το θέμα της κηδεμονίας της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την παρουσία ξένων διαιτητών βελτιώθηκαν οι διαιτησίες των αγώνων αλλά όχι η ελληνική διαιτησία του. Αυτά είναι τα επιχειρήματα για την χρησιμότητα της επιτροπείας. Η άλλη άποψη όμως είναι ότι αποτελεί ταπείνωση σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία να επικαλούμαστε την κηδεμονία ξένων για να μας λύσει τα προβλήματα. Όμως υπάρχει μια προϋπόθεση η οποία δεν συνέτρεξε αυτά τα τρία χρόνια. Δεν φρόντισε η διοίκηση της ΕΠΟ να προετοιμάσει την επόμενη μέρα στο επόμενο ποδόσφαιρο. Έτσι φοβάμαι πως όταν αποχωρήσει η τωρινή διοίκηση, θα αναδειχθούν πάλι οι χρόνιες παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό θα είναι πολύ άσχημο, αλλά αυτή την στιγμή είναι υπαρκτός αυτός ο φόβος. Αυτή την στιγμή κρίνουν τους Έλληνες διαιτητές έτοιμους για όταν κληθούν να αναλάβουν εξ’ολοκλήρου το πρωτάθλημα;

Σε αυτά τα χρόνια αρκεστήκαμε στο ότι υπήρχε μια καταλαγή στις αντιδράσεις του κόσμου. Ξέραμε όμως ότι αυτό κάποια στιγμή θα λήξει. Δεν προετοιμαστήκαμε όμως για την επόμενη μέρα.”

Για την παραμονή ξένου αρχιδιαιτητή: ”Διαφωνώ στο να παραμείνει ξένος αρχιδιαιτητής. Είχαμε τρία χρόνια να το ετοιμάσουμε και αυτό και πρέπει να κοιτάμε συνέχεια το αύριο. Αυτή είναι μια επιτροπεία εξυγίανσης με σκοπό να επανέρθουν ξανά οι Έλληνες διαιτητές στο προσκήνιο . Είδαμε μια διαχείριση σε αυτή την κατάσταση χωρίς όμως μέριμνα για την επόμενη μέρα. Η επόμενη διοίκηση οφείλει να διαχειριστεί την κατάσταση χωρίς την εποπτεία και εκεί πιστεύω θα είναι το μεγάλο στοίχημα. Βέβαια είναι ευθύνη και της Πολιτείας και των μεγάλων παραγόντων οι οποίοι δημιουργούν το κλίμα.

Το αύριο δεν είναι και πολύ μακρυά. Μιλάμε για το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τώρα. Αυτό πότε θα το σκεφτούμε; Δεν έπρεπε παράλληλα με την καθημερινότητα να προετοιμάζουμε και το επόμενο βήμα;”

Για την χρήση του VAR:”Το VAR έχει μειώσει τα λάθη. Θεωρώ πως όταν υπάρξει η εμπειρία από τους διαιτητές για την χρήση του, καθώς και όταν καλυφθούν κάποιες τεχνικές ελλείψεις θα περιοριστούν αρκετά τα ανθρώπινα λάθη των διαιτητών.”

Για την άποψη του Αχιλλέα Μπέου ότι δεν θα αντέξει ο κ.Γραμμένος στην διοίκηση: ”Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το μέλλον του κύριου Γραμμένου ούτε που στηρίζεται ο κ.Μπέος και κάνει αυτές τις δηλώσεις. Πρέπει να μας προβληματίζει το γεγονός ότι από την μία ομολογούμε ότι ο κ.Γραμμένος είναι αξιοπρεπέστατος και έντιμος αλλά από την άλλη θεωρούμε πως ” δεν μας κάνει”. Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή δεν είναι επιτήδειος, τυχοδιώκτης και του παρασκηνίου.”

Για τις διοικήσεις των ομοσπονδιών του εξωτερικού στις οποίες συμμετέχουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές: ”Φυσικά και ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θα βοηθούσε στην διοίκηση μια ομοσπονδίας. Ωστόσο ενδεχομένως να μην έχει την διοικητική ικανότητα και εμπειρία για να αναλάβει. Το ότι ένας άνθρωπος ήταν καλός ως ποδοσφαιριστής δεν τον κάνει και ικανό να αναλάβει μια ομοσπονδία. Υπάρχουν όμως άτομα που μπορεί να διαθέτουν όλα τα προσόντα, δηλαδή τον συνδυασμό του χαρακτήρα με την ποδοσφαιρική εμπειρία για να αναλάβουν. Επιμένω όμως ότι ο κ.Γραμμένος είναι αξιοπρεπέστατος και έντιμος αλλά δεν ”κάνει για εμάς” γιατί κάποιοι έχουν φτιάξει το ποδόσφαιρο στα μέτρα τους…”

Για το φαβορί του πρωταθλήματος: ”Δεν είναι πρόβλεψη, είναι περισσότερη επιθυμία και η δική μου είναι γνωστή. Το κλίμα είναι πολεμικό αυτή την στιγμή και είμαστε μόλις στην 9η αγωνιστική. Δεν υπάρχει καμία αντίδραση σε αυτό το σκηνικό καθώς και καμία τιμωρία. Δυστυχώς και ο αθλητικός τύπος συμβάλλει στην συγκεκριμένη κατάσταση διότι ”χαιδέυει” τα αυτιά των μεγαλομετόχων και αναπαράγει τα λεγόμενα των ομάδων των οποίων εξυπηρετεί χωρίς την παραμικρή κρίση.”

Για την συμμετοχή του στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ: ”Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τα διοικητικά της επόμενης μέρας της ΚΑΕ. Ανταποκρίθηκα με πολύ προθυμία στην πρόσκληση του μπασκετικού ΠΑΟΚ σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Επιστρατεύτηκα εγώ μαζί με άλλα άτομα με κάποιες υπηρεσίες, διευκολύναμε κάποιες καταστάσεις για να πάει ο σύλλογος ομαλά στην επόμενη μέρα, δυστυχώς χωρίς να έχουν λυθεί ακόμη τα οικονομικά που ταλαιπωρούν τον Δικέφαλο. Εξαρχής είχα ξεκαθαρίσει πως θα περιοριστώ στο συγκεκριμένο κομμάτι μέχρι να διοριστεί η επόμενη διοίκηση όπως και έγινε στις 7 Σεπτέμβρη. Εγώ δεν μπορούσα να επωμιστώ τα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ επομένως η απόφασή μου ήταν να μην ασχοληθώ. Πρέπει να ασχοληθούν άτομα τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μπασκετικού ΠΑΟΚ και δεν φτάνει μόνο μια απλή επιθυμία.”

Διαβάστε ακόμη...