Το ψέμα έχει κοντά πόδια…

Απο inpaok.com: «Το ψέμα έχει κοντά πόδια και μακριά χέρια...», λέει ο θυμόσοφος λαός. Η προπαγάνδα σε βάρος του ΠΑΟΚ επέμενε και επιμένει ότι ο Δικέφαλος δήθεν ευνοήθηκε από τον Σλοβένο διαιτητή Σλάβκο Βίντσιτς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.
Πηγή: inpaok.com
Το ψέμα έχει κοντά πόδια…

Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς υπάρχουν τα video του ματς τα οποία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της πραγματικότητας. Και στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμιά εύνοια του ΠΑΟΚ...

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, για καθυστερήσεις που δεν έγιναν και για υποτιθέμενο φάουλ στον Περέα που προηγήθηκε της φάσης του πέναλτι που κέρδισε ο Κρέσπο!

Όπως αποδεικνύεται από τα video ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει άδικο σε όλα όσα υποστηρίζει ότι αδικήθηκε η ομάδα του!

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ

Καταρχάς το πέναλτι του Κουρμπέλη στον Κρέσπο είναι 100% πεναλτάρα και όχι αμφισβητούμενο.

Ο ίδιος ο παίκτης μιλώντας για τη φάση του πέναλτι στους συμπαίκτες του (σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού) τόνισε ότι έχασε την ισορροπία του (και όχι ότι δεν έκανε παράβαση...).

Στο video που συμβουλεύτηκε και ο Σλοβένος διαιτητής Σλάβκο Βίντσιτς φαίνεται ότι ο Κουρμπέλης «γκρεμίζει» από πίσω τον Κρέσπο και κάνει μια ξεκάθαρη παράβαση.

Σύμφωνα με την «Πράσινη», ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έλεγε στους συμπαίκτες του δεν είχε καμία πρόθεση να πάει προς τον αμυντικό του Δικέφαλου, όμως έχασε την ισορροπία του.

Όπως και να έχει είναι 100% πέναλτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΟΥΛ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ

Ο Δώνης και ο Παναθηναϊκός υποστήριξαν ότι υπήρξε φάουλ στην αρχή της φάσης στην οποία κέρδισε το πέναλτι ο Κρέσπο. Μιλούν για ένα δήθεν φάουλ στον Περέα...

Ψάξαμε το θέμα.

Δεν προκύπτει κάποια αμφισβητούμενη φάση ακριβώς πριν το κερδισμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ, και ειδικότερα μετά το τελευταίο πλάγιο άουτ, από το οποίο θα μπορούσε να γυρίσει πίσω τη φάση ο VAR.

Υπάρχει μια φάση στο 89:07 σε διεκδίκηση της μπάλας όχι του Κρέσπο, αλλά του Γιαννούλη με τον Περέα, που δε δόθηκε φάουλ αλλά καμία περίπτωση στο 95+ που έλεγαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

Δείτε και το σχετικό video με τη φάση στο 90':

 

 

ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Το τελευταίο στήριγμα της προπαγάνδας κατά του ΠΑΟΚ ήταν ο χρόνος των καθυστερήσεων.

«Ήταν πολλά τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων και το παιχνίδι έπρεπε να έχει λήξει στο 95' οπότε δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι στο 95:28», λένε συντεταγμένα οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ.

Καταρχάς τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων ήταν σωστά (ίσως και λίγα) καθώς έγιναν 4 αλλαγές στο Β' μέρος, δύο έλεγχοι VAR (στο 1-1 του ΠΑΟΚ αλλά και στο 1-2 του Παναθηναϊκού) χωρίς πάντως να χρειαστεί να πάει να δει τις φάσεις και ο Βίντσιτς, αλλά υπήρχαν και 3-4 τραυματισμοί (Βιεϊρίνια, Δώνης, Κουρμπέλης κτλ),

Επιπλέον έγιναν καθυστερήσεις μέσα στις καθυστερήσεις και μάλιστα ο Διούδης δέχθηκε και κίτρινη για τον λόγο αυτόν...

Αναλυτικά:

Έγινε φάουλ του Κρέσπο στον Γιόχανσον στο 89:37 και δόθηκε κίτρινη στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Επανέναρξη αγώνα στο 90:05. Καθυστέρηση 28 δευτερόλεπτα.

Στο 90:57 η μπάλα περνάει άουτ, μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ. Ο Ινσούα πέφτει κάτω σε μονομαχία με τον Βιεϊρίνια, αλλά βγαίνει εκτός γηπέδου. Ο Διούδης στον σπρώχνει να μπει πεσμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Ο Ινσούα σηκώνεται στο 91:14. Ο Διούδης εκτελεί το ελεύθερο στο 91:41. Καθυστέρηση 44 δευτερόλεπτα.

Στο 93:07 η μπάλα περνάει άουτ μετά από κεφαλιά το Κρέσπο. Στο 93:36 δέχεται κίτρινη για καθυστέρηση. Τελικά εκτελεί το ελεύθερο στο 93:55. Καθυστέρηση 48 δευτερόλεπτα.

Στο 94:05 η μπάλα πέρασε άουτ αλλά αυτήν την φορά ο Διούδης έχοντας δεχτεί ήδη κίτρινη δεν καθυστερεί όσο πριν και εκτελεί το ελεύθερο στο 94:25. Καθυστέρηση 20 δευτερόλεπτα.

Στο 95:02 ο Διούδη μπλοκάρει την μπάλα μετά από σέντρα και στο 95:15 κάνει βολέ. Ο Γιαννούλη κερδίζει καθαρά μια κεφαλιά λίγο πίσω από τη μεσαία γραμμή και ξεκινάει η τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ κάνει ένα γέμισμα στο 95:21, ο Σφιντέρσκι προσπαθώντας να κατεβάσει την μπάλα στο 95:25 τη στρώνει στον Κρέσπο, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή του Παναθηναϊκού και ο Κουρμπέλης έρχεται με φόρα από πίσω και τον ανατρέπει κάνοντας ξεκάθαρα πέναλτι στο 95:28.

Συνολικά έγιναν πάνω από δύο λεπτά καθυστερήσεων μέσα στις καθυστερήσεις και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει ο Βίντσιτς ένα λεπτό παραπάνω (είχε ενημερώσει τους παίκτες σχετικά) καθυστέρηση.

Δείτε και το video των καθυστερήσεων στην Τούμπα:

Διαβάστε ακόμη...