Το 100ό γκολ του Γιώργου Κούδα!

Απο aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 31/10/1976, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Το 100ό γκολ του Γιώργου Κούδα!

Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε σημειώσει την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του για την Α' Εθνική με 6-1 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επί του Ατρομήτου. Ο Γιώργος Κούδας είχε βρει δίχτυα δύο φορές κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου και ήταν πλέον στα 99 γκολ.

Οι "στατιστικές ακολουθίες" εκείνη την εποχή δεν είχαν ιδιαίτερη θέση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κανείς δεν γνώριζε πως ο μέσος του Δικεφάλου χρειαζόταν ένα ακόμη τέρμα για να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό.

Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο και ενώ το σκορ ήταν ακόμη 0-0 ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σαράφη από τον Τσιρογιάννη και στα έντεκα βήματα για την εκτέλεση πήγε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο Κάκαρης, όμως, έπεσε στη σωστή γωνία και έσωσε την εστία των "κυανέρυθρων". Ο Κερμανίδης στο 37ο λεπτό άνοιξε το σκορ με ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή του Πανιωνίου.

Ο Σταύρος Σαράφης κέρδισε δεύτερο πέναλτι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (51′) σε σουτ που έκανε μέσα από την μεγάλη περιοχή και χτύπησε στο χέρι του Καλιφούλη.

Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιώργος Κούδας, νίκησε τον Κάκαρη και πανηγύρισε το 100ό του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Στο 55ο λεπτό ο Γιώργος Κούδας σημείωσε ακόμη ένα τέρμα μετά από συνδυασμό με τον Δαμανάκη και σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Μπορεί να μην έμεινε ούτε για τέσσερα λεπτά σε στρογγυλό αριθμό γκολ και να έφτασε άμεσα τα 101, αλλά μετά από αυτό χρειάστηκε αρκετός καιρός για να σκοράρει, αφού μεσολάβησαν 15 συμμετοχές του μέχρι τις 27 Μαρτίου 1977 και την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα.

Τελείωσε το πρωτάθλημα της σεζόν 1976-77 με 6 γκολ σε 26 ματς, ενώ την προηγούμενη ήταν ο πρώτος σκόρερ (14 γκολ σε 26 παιχνίδια) της ομάδας που κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος.

Ο Γιώργος Κούδας σημείωσε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ την Πρωταπριλιά του 1964 στο 1-0 του ΠΑΟΚ επί της Νίκης Βόλου με σουτ στο 83ο λεπτό.

Διαβάστε ακόμη...