Κι αν βρεθούν αρχαία στην Τούμπα;

Από΄inpaok.com : Ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» για οποιαδήποτε νέα κατασκευή στη Θεσσαλονίκη, έχει να κάνει με την πιθανότητα εύρεσης αρχαίων κατά την περίοδο των εκσκαφών. Κάτι τέτοιο έχει συζητηθεί κατά καιρούς και αναφορικά με τη Νέα Τούμπα.
Πηγή: inpaok.com
Κι αν βρεθούν αρχαία στην Τούμπα;

Για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και γενικότερα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μίλησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ (Μακεδονίας) Πάρις Μπίλιας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη για τα έργα στη Θεσσαλονίκη που έγινε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Χαρακτηριστικά τόνισε:

«Εάν βρεθούν αρχαία, θα υποστούμε τη βάσανο των αρχαιοτήτων, αλλά ξέρουν οι Αρχαιολόγοι ότι στην περιοχή δεν έχει κάτι το σημαντικό, γιατί άλλωστε είχε γίνει εκσκαφή όταν χτίστηκε το κτίριο στη θύρα των επισήμων και έτσι δεν θα έχουμε πιστεύω, σοβαρά προβλήματα».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Μπίλιας είπε: “η εντολή του Πρωθυπουργού είναι σαφής, ότι θα πρέπει να έχουν τελειώσει όλες οι διαδικασίες για το ειδικό χωρικό σχέδιο και να έχει υπογραφεί έως το τέλος του χρόνου. Από κει και πέρα χρειάζονται 40 ημέρες για διαβούλευση, όλοι οι φορείς να απαντήσουν και να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υπογραφών του ειδικού χωρικού σχεδίου, ο ΠΑΟΚ πρέπει να καταθέσει τη μελέτη των Αρχιτεκτόνων για το νέο γήπεδο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει ύψος μεγαλύτερο από το σημερινό, επειδή η περιοχή είναι κατοικημένη και άρα, εάν θέλει να αυξήσει τη χωρητικότητα, θα πρέπει να υπάρξει βύθιση του γηπέδου».

Διαβάστε ακόμη...